Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга АФС. Група Б. Підсумки 12-го туру

У неділю, 14 лютого, у групі Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС було зіграно матчі дванадцятого туру. Якщо підходити до оцінки результатів ігор максимально просто, то можна констатувати, що вони були цілком очікуваними, адже в усіх парах перемогли ті команди, які розташовувалися у турнірній таблиці вище. Але зрозуміло, що такий підхід був би надто примітивним. Загалом відзначимо, що у трьох з чотирьох матчів було здобуто перемоги з різницею у два м’ячі, і лише поєдинок «Автомобіліста» з «Гранумом» трохи випав із загальної картини. Ну і, знову ж таки, у трьох іграх у підсумку перемогли ті команди, які вразили ворота суперника першими. Ну а тепер пробіжимося по іграх туру більш конкретно.

Якби «Суми-Псел» вдаліше провів стартовий відрізок сезону, то зараз це був би не звичайний середняк ліги, а один з реальних претендентів на потрапляння у трійку призерів. Хоча, суто теоретично, ще нічого і не втрачено. Впродовж останніх вже практично двох місяців хлопці реально приємно дивують. Хотілося б сказати, що вони почали новий рік з чистого аркуша, так ні, вже 26 грудня минулого року, вони сенсаційно обіграли «Олімпік». Команда, яка у першому колі з рахунком 1:3 поступилася «Валедіанс-Peroff» не надто змінилася у складі, але у відношенні до справи у хлопців зараз усе зовсім по-іншому. Відтак, і результат вони демонструють полярно протилежний. «Валедіанс-Peroff» по-доброму шкода. Ну не заслуговує ця команда на те місце, яке вона нині посідає. Хлопці повністю віддаються улюбленій грі, навіть серйозно готуються до кожного наступного суперника, аналізують помилки, допущені у попередніх матчах, але щось йде не так. Можливо, тут і зараз не вистачає індивідуальної майстерності. У будь-якому разі, хотілося б побажати підопічним Леоніда Сеня навіть у цей непростий період не опускати руки і від гри до гри ставати сильнішими.
«Валедіанс-Peroff» — «Суми-Псел» 1:3 (1:1)
Голи:
Даниленко (5) – Пархоменко (12, 32, 48)
Попередження: Сень (27), Касьян (44) (обидва – «Валедіанс-Peroff»)
На 48-ій хвилині Богдан Можевський («Суми-Псел») не реалізував дабл-пенальті

Напередодні звітного туру усі чудово розуміли, що статус центральної буде мати зустріч «Гранума» з «Автомобілістом», але й матч «Елітбуд» — «Forza» обіцяв бути не менш цікавим. Справа у тому, що «Forza», як ми вже відзначали раніше, почала потроху надолужувати втрачене, про що красномовно свідчила серія із трьох перемог поспіль. Очевидно, що Бабич і компанія прагнули її продовжити. Ну а «Елітбуд» мав якнайшвидше оговтатися пісня надзвичайно невдалого минулого вікенду. Зрозуміло, що першим номером грали саме «будівельники», але «Forza» оборонялася доволі компактно і надійно. Аж до того моменту, коли у середині тайму Бабич і Литвиненко не розібралися з жорстким прострілом від Максима Брижика у центр штрафного майданчика, і Денис Робець у дотик переправив м’яч у сітку. За кілька хвилин ситуація суттєво погіршилася. Роман Єрьоменко підсік м’яч зі своєї половини майданчика приблизно у район шестиметрової позначки, а там Соляник зіграв головою, а можливо й просто своїм рухом дезорієнтував Бабича – 2:0. Ще до завершення першого тайму «Forza» повернула інтригу у гру, але врятувати її не вийшло. Вже на тридцятій хвилині гри шикарна трьохходівка «Елітбуда» завершилася голом Віталія Безрука, який став у цій зустрічі останнім.
«Елітбуд» — «Forza» 3:1 (2:1)
Голи:
Робець (13), Соляник (19), Безрук (30) – Мальованік (23)

Те, що ми написали вище щодо команди «Forza» можна повторити і по відношенню до «Гранума». Команда Олександра Даценка почала виходити із режиму постійних гойдалок, і у випадку перемоги над «Автомобілістом» могла б вже зараз стати другою. Але сталося не так, як гадалося. Почалося для сніжківців усе не надто добре. Вже в дебюті зустрічі вони якимось чином дозволили вийти гравцю «Автомобіліста» тет-а-тет з воротарем практично з середини майданчика. Олександр Даценко, який наздоганяв опонента, виправити ситуацію не зміг. Але, до честі «червоно-білих», така ситуативна невдача лише мобілізувала їх. Спочатку ми побачили в усій красі старого доброго Лютова, який свого часу штампував такі голи один за одним, ну а трохи згодом номінальних господарів вивів уперед Бакляк. Початок гри нічому не навчив «гранумців», і дебют другого тайму вони теж почали не найкращим чином. Ми не будемо шукати тут винних, але зазначимо, що, як мінімум, два голи забивалися у ворота Марковчина буквально з двох метрів. За нормальної організації дій в обороні так бути не має. У підсумку «Автомобіліст» довів справу до перемоги. Дуже важливої перемоги, яка дозволяє команді залишатися на вершині турнірної таблиці групи Б. Але ситуація усе ще знаходиться під контролем «Олімпіка», який має гру у запасі. «Гранум» після звітного туру поступився третьою позицією «Елітбуду».
«Гранум» — «Автомобіліст» 2:5 (2:1)
Голи:
Лютов (9), Бакляк (11) – Артеменко (3, 40), Убєраєв (28), Маковський (29), Білодід (49)
Попередження: Петрунін (23) – Маковський (30)
Вилучення: Пугач (46) («Гранум»)

Ну а цей самий «Олімпік» підходив до зустрічі з «Локомотивом» у статусі безсумнівного фаворита. Важко повірити в те, що знайшовся хоча б хтось, хто засумнівався б у перемозі представників Білопільщини. І перший тайм лише переконав усіх у тому, що сенсації очікувати тут не варто, адже ще до перерви «Локомотив» тричі вразив ворота суперників. І якщо третій гол ще був якимось більш-менш осмисленим, то перші два можна було б занести до розряду курйозних або вистражданих. І уявіть собі, яким було наше здивування, коли у середині другого тайму «Локомотив» почав відіграватися! Голи тут теж не були надто логічними та вишуканими, але яка у тому різниця, якщо відставання у рахунку було скорочено до мінімуму? Але у підсумку дива, а разом з тим і подарунку для решти лідерів підгрупи, не сталося. «Олімпік» перетерпів, а на останніх хвилинах ще збільшив свою перевагу до комфортної.
«Олімпік» — «Локомотив» 4:2 (3:0)
Голи:
Петровський (15, 24), Вельбой (21), Феденко (49) – Шевченко (31), Зімін (40)
Попередження: Шевченко (49) («Локомотив»)

Коментарі закриті.