Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга АФС. Анонс матчів неділі

Повна програма турів відбудеться завтра і у обох підгрупах Першої ліги зимового чемпіонату АФС. У групі А буде зіграно матчі шостого туру, а у групі Б, відповідно, восьмого. Ігри групи Б пройдуть на майданчику спортивного комплексу Інституту фізкультури СДПУ ім.А.С.Макаренка, а групи А – на паркеті Палацу студентського спорту СумДУ.

ГРУПА Б

3 січня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс Інституту фізкультури СДПУ
13:00 «Гранум» – «Forza»
Зустріч двох команд, про виступ у цьому сезоні яких досить важко скласти однозначну думку. «Гранум» наче і йде у групі лідерів, але неозброєним оком видно, що чогось цьому колективу не вистачає. Немає якоїсь стабільності, впевненості, яку підопічні Даценка демонстрували раніше. Звісно ж, свою роль зіграли відчутні кадрові втрати, яких команда зазнала, у тому числі, вже по ходу сезону. Проте, присутні тут й певні проблеми з психологією. Дуже непритаманна «Грануму» розгромна поразка від «Олімпіка» та нервова перемога над «Локомотивом», коли у другому таймі було втрачено солідну гольову перевагу над суперником, про це красномовно говорять. «Forza» теж не схожа сама на себе. Ми вже писали про те, що колектив Олександра Бабича посідає зовсім не те місце, на яке він мав би претендувати за своїм потенціалом. Але чомусь виходить так, що команда поступається навіть суперникам, з якими, суто теоретично, мала б грати, як мінімум, на рівних. Дуже схоже на те, що для виходу з цієї ситуації хлопцям потрібен заряд позитивних емоцій, для якого вистачить і якоїсь важливої перемоги. То чому б не спробувати здобути її вже зараз?

14:00 «Автомобіліст» – «Локомотив»
Для того, аби зрозуміти, хто буде фаворитом у цій парі, варто лише поглянути на турнірну таблицю групи. «Автомобіліст» впевнено продовжує погоню за фаворитом, в той час як «Локомотив» продовжує знаходитися на дні турнірки. До того ж, у суперників майже дзеркальна різниця забитих та пропущених м’ячів (26:13 проти 13:27). Відповідно до усіх наявних вихідних даних, лебединці мають перемагати без зайвих питань і проблем. Проте, другий тайм поєдинку з «Гранумом» показав, що представники Ворожби вже потроху освоюються в нашому чемпіонаті, та й грати у футзал вони дещо вміють. Тому розслаблятися гравцям «Автомобіліста» не варто. Тим більше, одного разу вони вже втрачали очки у ситуації, коли ніхто цього не очікував. Мова, звісно ж, йде про зустріч з «Вальхаллою».

15:00 «Валедіанс-Peroff» – «Олімпік»
Минулого тижня «Олімпік» став автором справжньої сенсації. У негативному сенсі цього слова. Команда, яка забиває більше за усіх у цій підгрупі, яка не залишає жодних шансів міцному «Грануму», бере й поступається супернику, який до того обігрував лише «Локомотив». Ну хіба не дивина? Зараз номінальним гостям треба швидко збиратися з думками, проводити роботу над помилками, і реабілітовуватися. Той самий «Гранум» вже дихає у потилицю, і наступна втрата очок може коштувати вже місця у верхній трійці. «Валедіанс-Peroff» виглядає таким собі середньостатистичним середняком. Команда не стрибає вище голови, але й без бою нікому не здається. Враховуючи локальні перегони з «Вальхаллою», господарям було б непогано зачепитися хоча б за нічию. Але й поразка від такого суперника за гарної гри трагедією не стане.

16:00 «Вальхалла» – «Суми-Псел»
Обом суперникам попередній тур відверто вдався. Про успіх команди «Суми-Псел» ми вже згадали в анонсі попередньої зустрічі, а ось «Вальхалла» здобула перемогу у принциповому поєдинку з «Forza». Принциповим він був не лише з точки зору турнірної боротьби, але й через те, що на провідних ролях у новоствореній команді перебувають Дмитро Лушпа та Денис Лупач, які раніше впродовж доволі довгого періоду часу грали у командах Олександра Бабича (так, саме командАХ, адже це була не лише «Forza»). Тепер ми маємо ситуацію, коли перед очною зустріччю команд між ними зберігається мінімальна відстань у кількості набраних очок, а тому боротьба обіцяє бути дуже цікавою.

ГРУПА А

3 січня 2021 року /неділя/ Палац студентського спорту СумДУ
17:00 «Прокуратура» – «Оріон»
Ситуація тут приблизно така ж, як і у випадку з «Автомобілістом» і «Локомотивом». З тією лише різницею, що «прокурори», на відміну від «залізничників», вже знають, як це перемагати. А тому «Оріону» треба налаштовуватися на серйозний поєдинок, а не на тренування з підвищеною відповідальністю. Тим не менше, саме гості з Краснопільського району будуть безсумнівними фаворитами зустрічі. Якщо вони зіграють у свою гру, то «Прокуратурі» буде дуже важко розраховувати на якийсь позитивний результат. А у такій грі навіть нічия буде для номінальних господарів на вагу перемоги.

18:00 «Ярославна» – «Натон»
«Натон» у номінально четвертому турі, матчі якого відбулися тиждень тому, подарував своїм уболівальникам щось середнє між дивом та феєрією. Хлопці стали першими, хто цього сезону зумів зупинити «Динамо», до того ж забивши у його ворота аж сім м’ячів. І нехай «динамівці» були вимушені увесь матч грати у п’ять польових, що абсолютно точно вплинуло на підсумковий результат. Але за тиждень-два цих нюансів вже ніхто не пригадає, а той самий результат залишиться у пам’яті надовго. Зараз протистояти «Натону» буде прямий конкурент по турнірній таблиці – «Ярославна». Мабуть, саме команда з Путивля, якщо говорити безпосередньо про групу А Першої ліги АФС, викликає найбільшу симпатію у пересічного вболівальника. Хлопці раз за разом долають неймовірну відстань, аби помірятися силами на футзальному майданчику з іншими колективами області. І вся справа у тому, що й грають вони доволі непогано, але постійно чогось не вистачає. Чи то якогось мінімального фарту, чи то майстерності. Ще тиждень тому ми назвали б беззаперечним фаворитом у цій парі саме «Ярославну», але згаданий вище подвиг «Натона» примушує трохи засумніватися.

19:00 «Хлібодар» – «Сервіс Люкс-2»
Друга команда «перевізників» є одним з фаворитів групи А – тут не варто навіть заперечувати. Склад у хлопців для цього рівня більш ніж бойовий. А тут ще й «динамівці» зробили своїм головним переслідувачам подарунок під Новий рік, чим, ймовірно, додали їм і додаткової мотивації на подальшу боротьбу. «Хлібодар» наче й виглядає міцним середняком групи, але відбирати очки у лідера, мабуть, ще не готовий. Хоча, якщо поглянути на ситуацію з іншого боку, «Сервіс Люкс-2» вже ділив очки з «Нікою», то чому зараз не може пощастити команді зі Степанівки?

20:00 «Тріумф-Signal» – «Ніка»
Ну і закриють недільний ігровий день «Тріумф-Signal» і «Ніка». Що цікаво, обидві команди мають однакову кількість очок зі своїми прямими конкурентами (маються на увазі «Сервіс Люкс-2» та «Хлібодар» відповідно), і поступаються їм лише за додатковими показниками. Отже, говорити про те, що перемога у майбутній зустрічі більше потрібна одній зі сторін, якось не доводиться. «Тріумфу» останнім часом ігри даються дуже непросто. В останніх трьох матчах підопічні Сергія Козолупа двічі втрачали очки (поразка та нічия), а здобуту перемогу над «Натоном» простою не назвеш. Проте, незважаючи на усі складнощі, команда продовжує йти у групі лідерів. Відставання «Ніки» від цієї самої групи не є критичним. Тим паче, якщо врахувати, що саме «Тріумф-Signal» зіграв на одну гру більше. Тому це якраз та ситуація, коли нас очікує гра, як то кажуть, «за шість очок».

Коментарі закриті.