Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга АФС. Анонс матчів 25-26 лютого у групі Б

У групі Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС цими вихідними відбудеться п’ять ігор. У суботу перенесений матч тринадцятого туру зіграють «Forza» та «Автомобіліст», а вже на неділю заплановано повну програму чотирнадцятого туру. Дуже швидко і якось навіть непомітно чемпіонат вийшов на фінішну пряму, і ось тут команди вже будуть вести боротьбу безпосередньо за конкретні місця у підсумковій турнірній таблиці. Не забуваємо, що паралельно з чемпіонськими перегонами у підгрупі ведеться ще й боротьба за потрапляння до топ-четвірки, місце у якій дозволить командам взяти участь у раунді плей-оф Першої ліги. А тому мотивації у команд-учасниць чемпіонату має бути більше, ніж достатньо.

27 лютого 2021 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка
11:00 «Автомобіліст» – «Forza»
Якщо б ми побудували такий собі уявний графік на основі результатів виступів команди «Forza» впродовж нинішнього сезону, то він був би дуже схожий на спіраль. Не встигаємо ми констатувати повернення підопічних Бабича на більш-менш прийнятний рівень, як вони знову втрачають очки, а разом з ними і психологічну впевненість. Зрозуміло, що поразку в останній зустрічі з «Елітбудом», враховуючи рівень суперника, не можна називати провалом, але ж далі їм доведеться зустрітися з «Автомобілістом» та «Олімпіком», і є велика ймовірність того, що нова серія невдач може знову затягнутися. В принципі, якихось конкретних турнірних задач у номінальних гостей вже бути не може. Піднятися на четверте місце вже практично нереально, а тому залишається лише налаштовуватися на кожну наступну гру та просто намагатися піднятися бодай на одну-дві сходинки вище. «Автомобіліст» минулого тижня поступився першим місцем «Олімпіку», тому зараз лебединці будуть робити усе можливе, щоб повернути собі втрачене лідерство. На відміну від суперника, який пропускатиме чотирнадцятий тур, підопічним Тараса Івченка доведеться зіграти два матчі за два дні, але для команди з таким складом і такими амбіціями це не повинно стати якоюсь проблемою.

28 лютого 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка
16:00 «Автомобіліст» – «Суми-Псел»
Вже у неділю «Автомобілісту» доведеться зустрітися з більш серйозним суперником. Хоча, знову ж таки, порівнювати силу команд можна по-різному. «Forza» цього сезону двічі обіграла «Суми-Псел», але саме «вовки» посідають більш високе місце у турнірній таблиці. Фактично «Суми-Псел» продовжує вести боротьбу за четверте місце, але варто визнати, що посісти його хлопцям буде дуже непросто, адже попереду в них не надто зручний календар матчів. «Автомобілісту», якщо він реально претендує на чемпіонство, втрачати очок не можна. Так, «Олімпік», швидше за все, ще даватиме шанси наздогнати себе, але не треба забувати, що знизу лебединців підтискають ще й «Елітбуд» з «Гранумом», і тут ще до кінця не зрозуміло, хто у підсумку стане для представників Лебедина основним конкурентом.

17:00 «Елітбуд» – «Валедіанс-Peroff»
Згаданий вище третій претендент на чемпіонство у групі Б цього туру матиме значно простішу задачу, ніж його прямі конкуренти. Десь навіть трохи парадоксально, але саме «Валедіанс-Peroff», а не «Локомотив», який посідає у турнірній таблиці останнє місце, має найменшу кількість забитих та найбільшу кількість пропущених м’ячів. Зрозуміло, що значно більші шанси на перемогу має саме «Елітбуд», який у першому колі обіграв «Валедіанс-Peroff» з рахунком 5:1. Але у цій ситуації не хотілося б вкотре критикувати підопічних Сеня та вказувати на їх майже безнадійне турнірне становище. Просто побажаємо їм нарешті знайти свою гру і, що найголовніше, почати отримувати від неї задоволення. Нам здається, що це значно важливіше за ситуативне положення у турнірній таблиці.

18:00 «Гранум» – «Олімпік»
Центральний матч туру, у якому зустрінуться перша та четверта команди групи Б станом на зараз. Це буде звучати трохи парадоксально, але у цьому випадку зовсім не турнірна боротьба буде основною мотивацією для однієї з команд. У «Гранума» є інший, значно сильніший подразник! Якщо хтось вже встиг забути, то у матчі першого кола «Олімпік» просто розібрав сніжківців на запчастини – 13:3. І тепер немає жодного значення, наскільки «Гранум» може покращити чи погіршити своє турнірне становище у випадку того чи іншого результату. Підопічні Олександра Даценка мусять битися, терпіти, віддавати усі сили на майданчику, але брати реванш. У «Олімпіка» задача максимально проста у теорії, але трохи складніша на практиці. Треба досягати того результату, який дозволить зберігати хоч б мінімальний відрив від переслідувачів. Виходячи на майданчик, номінальні гості вже знатимуть, як зіграли «Елітбуд» та «Автомобіліст», а тому, певною мірою, зможуть відштовхуватися від цього.

19:00 «Вальхалла» – «Локомотив»
Після поразок від лідерів чемпіонату нарешті може повернутися на переможний шлях «Вальхалла». Так, «Локомотив» після своєї першої перемоги у сезоні буде перебувати у піднесеному настрої і, звісно ж, спробує розвинути свій успіх, але проти такого суперника команда Дениса Лупача усе ж мусить грати на перемогу. Враховуючи те, що «Суми-Псел», з великою долею ймовірності, може втратити очки у поєдинку з «Автомобілістом», «Вальхалла» матиме шанс максимально наблизитися до своїх сусідів по таблиці. А враховуючи те, що номінальні господарі зіграли на одну гру менше, то й вихід на п’яте місце у цілком осяжній перспективі виглядає цілком реальним.

Коментарі закриті.