Асоціація футзалу Сумщини

Олексій Побивайло: “Ми отримали досвід, який обов’язково треба використати в майбутньому”

Нам вдалося поспілкуватися із гравцем та організатором учасника фінальної стадії чемпіоната Сумської області команди “Діброва” (с.Дубовичі, Кролевецький район) Олексієм Побивайло.

  • Олексій, добрий день! Ви як учасник фінальної стадії чемпіонату області, що можете сказати про організацію даного турніру?

         По-перше дякую всім організаторам та безпосередньо всім, хто брав участь в даному турнірі. Асоціацією футзала Сумщини була зроблена велика робота для старту та проведення чемпіонату.          Так як, чемпіонат області повноцінно відродився, та вже другий рік поспіль проводиться – це стає хорошою традицією свята футзалу в Сумській області.
         На мою думку організація фінальної частини турніру пройшла на найвищому рівні. Точніше час проведення, суддівство, регламент, команди учасники змагання, та інфраструктура, якою не кожна область може похвалитися.

  • Чи правда, що команда не мала фінансової підтримки зі сторони, і хлопці вашої команди всі фінансові витрати взяли на себе.

         Не все так категорично. Колектив команди приносить вдячність керівнику ООО «Дубовицький завод сільгосптехніки» Віктору Борисовичу Онікієнко та приватному підприємцю Олександру Михайловичу Слюсарю за підтримку у вирішенні транспортного питання. Інша частина затрат й правда лягла на плечі гравців команди.

  • Ваша команда, на жаль, не здобула жодної перемоги. Чи пов’язано в першу чергу це якраз із нестачею фінансової підтримки, і відповідно залучення до складу інших більш кваліфікованих гравців.

         В цьогорічному обласному розіграші за великим рахунком фінансування команди не вплинуло на всі 100% результату. Головною проблемою стало питання логістики. Адже не всі гравці «Діброви» змогли потрапити на турнір.

  • Як Ви оціните виступи в фінальній частині чемпіонату Сумської області представників «Північного регіону»?

         Історично так склалось, що футзальна спільнота нашої області була поділена на дві частини: «північна», яка проводиться в Шостці, Конотопі, Кролевці і Глухові,  та «південна» в містах Суми, Ромни, Краснопілля, Липова Долина. Достойні команди, які не пересікалися в турнірах з часів коли команда «Імпульс» приймала участь в Першій лігі України.  
         У гравців «північного регіону» вже давно назрівав інтерес порівнятися силами з кращими командами «півдня».
         Для команд «північного регіону» виступ в фінальній частині обласного форуму вважаю вдалим, як для дебютного сезону.     
         Ні для кого не секрет, до початку турніру основним фаворитом змагань я вважав колектив «Десна» (Очкине). Ця команда стала «темною конячкою» в змаганні. Як результат срібні медалі, та кращий бомбардир турніру.
         Приємно здивувала команда «Велетень», яка на рівних провела матч з майбутнім тріумфатором.  Також, дуже радий за срібного призера Першої лігі області – команду «ВЧ-3022».

  • Команда «Діброва» (Кролевецький р-н, с.Дубовичі) вперше прийняла участь в обласних змаганнях з футзалу. Чи стало це знаковою подією Кролевецького футзалу?

         Я думаю, що так. Виступ команди з Кролевецького району в чемпіонаті області з футзалу – це знакова подія для земляків із кролевецьчини. Адже давно кролевецькі команди не виступали на такому форумі. «Діброва» дала старт після великої паузи. Сподіваюсь це стане наснагою для місцевих команд, які в наступному сезоні будуть ставити задачі, включаючи виступи в обласних турнірах.  

  • На наступний рік плануєте приймати участь в даному розіграші?

         Так, команда та гравці безперечно ставлять перед собою плани та задачі на наступний сезон! В цьогорічному розіграші гравці та організатори команди отримали досвід, який обов’язково треба використати в майбутньому.

  • Олексій і по традиції щоб Ви побажали всім прихильникам футзалу?!

         Бажаю, спортивної наснаги, волі до перемоги, щоб травми обходили стороною та звичайно здоров’я. Щоб можливості завжди співпадали з бажаннями. Любіть футбол та футзал!

Дякуємо, Олексію! Та бажаємо команді “Діброва” розвитку та подальших успіхів!

Прес-служба АФС

Коментарі закриті.