Асоціація футзалу Сумщини

Олександр Шпак: “Назва команди утворює нашу філософію та має велике значення для кожного із гравців

Не дивлячись на складну ситуацію в країні, на футзальній мапі Сумщини продовжують з’являтися нові, амбіційні колективи. Одним із таких стала команда “Антифутбол”, щоб дізнатися про неї трішки більше ми поспілкувалися з капітаном цього колективу – Олександром Шпаком.Доброго дня Олександре! Розкажіть будь ласка, як виникла ідея створення команди, хто був організатором, хто закриває фінансову складову?

Доброго дня! Історія «Антифутболу» взяла початок ще в 2020 році. Ідея створення команди виникла спонтанно, на засадах всезагальної зацікавленості, активності та небайдужості до проекту кожного із гравців. Проте намір спробувати свої сили на аматорському рівні виник тільки віднедавна. Організаторами можна вважати мене та мого хорошого друга Сергія Федорченка, який станом на сьогодні є президентом нашої команди. Так як команда є молодою та не зовсім відомою, питання фінансової складової участі в турнірі вирішуємо спільними зусиллями. Однак одним із завдань для нашого колективу також є пошук спонсорів з метою подолання всіх фінансових труднощів, тому маю надію на якнайшвидше вирішення цього питання.

Розкажіть про свій колектив, можливо можете виділити когось із гравців?

Остаточний повний склад команди був сформований за один місяць до початку турніру, тому і більша частина гравців була залучена у відповідний термін. Дуже складно виділити когось із гравців, адже всі демонструють високий рівень самовіддачі з першої і до останньої хвилини кожного матчу. Проте не можна обділити увагою Сергія Зеленського, кількість забитих м’ячів якого сягає вже семи. Його внесок у результат команди є безцінним.

Відразу кидається в очі назва команди, чому саме “Антифутбол”?

Найбільш очікуване та цікаве запитання:) Нетипова та неординарна назва команди походить від до кінця невизнаної футбольної філософії оборонної гри. Ми давно захоплюємося грою від захисту або, як деякі звикли висловлюватись, грою в «автобус». Та втілити таку стратегію у футзалі досить складно – це потребує багато часу та зусиль, ми працюємо над цим. Назва команди може мати і інше значення, адже ми в граємо в футзал, а не в футбол. Таким чином, дещо іронічна, як може здатися на перший погляд, назва команди утворює нашу філософію та має велике значення для кожного із гравців.

 Чи слідкували до цього за новинами чемпіонатів АФС?

За новинами чемпіонатів АФС слідкували останній рік.

 Головні завдання, які Ви ставили перед собою до старту чемпіонату?

Звичайно, що завдання ставили перед собою найвищі – закріпитись в першій четвірці. Однак з огляду на недостатній досвід як кожного гравця, так і команди в цілому, головним завданням є продемонструвати гідну та сміливу гру.

Чи є у команди тренувальний процес, та хто ним займається?

Ми прихильники тієї думки, що дисципліна – це запорука успіху. Тому тренувальний процес організований на регулярній основі. Відповідальною за організацію та оптимізацію тренувального процесу є наш тренер – Скибчик Каріна, яка, незважаючи на молодий вік, володіє цінними знаннями футзальної тактики та навичками тренерського амплуа.

Розпочати ви Вирішили з Другої ліги, чи є в планах підвищення в класі, чи ще зарано про це говорити?

Вважаю, що про це поки думати зарано. Станом на сьогодні ми повністю зосереджені на Другій лізі, а далі – покаже тільки час.

Як оціните виступ своєї команди після 7 зіграних турів?

Вважаю результат задовільним. Багато очок було втрачено за причини відсутності досвіду та вміння концентруватися протягом всього матчу. Сподіваюсь, що ми зможемо усунути ці недоліки та продемонструвати кращі результати у наступних матчах.

Кого із суперників могли б виділити?

Сподобалась команда «Оріон». Злагодженість у діях, високий індивідуальний рівень гравців та професійний підхід допомагають команді здобувати необхідний результат та залишатися у числі лідерів групи.

Який результат в кінці сезону буду вважатися позитивним?

Вважаю, що четверте-п’яте місце у групі за підсумками розіграшу турніру буде чудовим результатом для нашої команди.

Ну і наостанок Ваші побажання та зауваження?

Зауважень до організації заходу не маємо. Хочемо подякувати за можливість взяти участь у турнірі та побажати успіхів в організації та проведенні наступних змагань.

Добре, дякуємо за цікаву розповідь, бажаємо Вам успіхів в сезоні!

Дякую і Вам!

Коментарі закриті.