Асоціація футзалу Сумщини

Огляд матчу за участі команди “Food Centre-СумДУ”. FAVBET Екстра-ліга

Господарі майданчику хотіли подарувати свято своїм вболівальникам, які прийшли подивитись на перший матч «Food Centre-СумДУ» у FAVBET Екстра-лізі. Тому, і не дивно, що сумчани одразу змусили Мельника працювати на повну потужність. І голкіпер «ІнБева» кілька разів таки виручив свою команду. Здавалось, що сумчани все-таки доб’ються свого, але тут на допомогу гостям з Житомира прийшло… світло, яке вимкнулось у легкоатлетичному манежі СумДУ. Тренери обох команд вирішили використати таку ситуативну паузу. Здавалося, що ця вимушена перерва буде трохи більше на користь все-таки «ІнБеву». Але після того, як гра поновилася, «Food Centre-СумДУ» все-таки зміг досягнути своєї мети та відкрити рахунок у зустрічі – відзначився Катеринін. Але на цьому сумчани не думали зупинятись, і вже скоро по ходу першого тайму вони вигравали 3:0.

По такій грі у «ІнБева» було дуже мало шансів на те, щоб спробувати врятувати гру. Більше того – підопічні Михайла Соколовського до середини першого тайму навіть не могли підійти близько до воріт Козаченка, щоб його потурбувати. Натомість, сам Козаченко двічі наносив удари по воротах Мельника. І тільки після екватора першої половини зустрічі у житомирян почало щось більш-менш виходити біля чужих воріт. Активність йшла здебільшого від Бакума та Моспана. Сумчани, мабуть, не зовсім були до цього готовими, тому десь починали порушувати правила, що, в принципі, не зовсім логічно, оскільки підопічні Сергія Песоцького вигравали не тільки за рахунком, а і по грі. Однак, проблема з фолами все-таки далася взнаки в одному з епізодів, коли у ворота Козаченка був призначений 10-метровий. Дзюба пробив цей дабл-пенальті далеко не ідеально, але м’яч у воротах «Food Centre-СумДУ» все таки опинився. Так рахунок став 3:1 на користь господарів, які незадовго до кінця першо 20-хвилинки знову активізувались, але не змогли повернути собі перевагу в три м’ячі.

Зате старт другої половини гри був за житомирянами. Знову в центрі подій були Бакум та Моспан, які задавали тон атакам «ІнБева». І саме Моспан зміг скоротити відставання «пивоварів» до мінімуму. Хоча, заради справедливості, зазначимо, що Моспану допоміг невеличкий рикошет, який трохи дезорієнтував Козаченка, однак це жодним чином не зменшує заслуг Станіслава. Безумовно, цей гол додав гостям впевненості у своїх силах, адже тепер у них з’явилася реальна нагода зрівняти цифри на табло легкоатлетичного манежу СумДУ. Однак, швидко це житомирянам не вдалося зробити, хоча подекуди підопічні Михайла Соколовського були до цього дуже близькими, але Козаченко кілька разів рятував свою команду від голу. Особливо це було видно тоді, коли «ІнБев» мав можливість протягом двох хвилин розіграти більшість у форматі 4х3 після вилучення Бурдюга, який отримав другу жовту картку. Ось тоді Козаченко реально кілька разів зміг врятувати свою команду.

Зате після екватору другого тайму знову нагадав про себе «Food Centre-СумДУ». А конкретно – нагадав про себе Катеринін. Спочатку досвідчений Овсянніков зміг елегантно вивести Катериніна на ударну позицію, а той прийняв м’яч на «стовпа», розвернувся та влучно пробив. А за кілька миттєвостей Зеленкевич організував класну контратаку на ворота «ІнБева» та видав пас буквально в темп Катериніну (хоча Віталій був ще трохи позаду – як Денис його помітив???), після якої 7-й номер сумчан оформив хет-трик. Після цього житомиряни почали переходити на гру з п’ятим польовим. І саме тоді потроху емоції у гравців обох команд почали поступово накалятись. Тому, і не дивно, що збільшилась кількість фолів. Але про наслідки цих порушень команди задумались пізніше. Спочатку «ІнБеву» вдалося відіграти своє відставання завдяки голам Іванова, Моспана та Бланка. Так рахунок став 5:5. Однак, і це ще був не кінець. За півтори хвилини до кінця поєдинку сумчани привезли собі шостий фол. І знову Дзюба зміг переграти Козаченка з 10-метрової позначки. Цей гол дозволив «ІнБеву» вийти вперед, а «Food Centre-СумДУ» був змушений спробувати врятувати гру за допомогою підключення Козаченка у якості п’ятого польового. І в цей момент не витримали нерви у житомирян, які привезли собі фол у власному штрафному майданчику. Пенальті, на який у воротах «ІнБева» з’явився Сорокін. Однак, він не зміг щось протиставити удару Овсяннікова, після якого рахунок став 6:6. І, як виявилось трохи згодом, саме цей удар капітана «Food Centre-СумДУ» зміг врятувати сумчан від домашньої поразки.

«Food Centre-СумДУ» (Суми) – «ІнБев» (Житомир) – 6:6
Голи:
Катеринін (6, 31, 32), Віт. Радченко (8, 13), Овсянніков (40 – з 6-метрового) – Дзюба (15 – з 10-метрового, 39 – з 10-метрового), С. Моспан (23, 37), Іванов (34), Бланк (39)
«Food Centre-СумДУ»: Козаченко – Катеринін, Прощенко, Овсянніков, Зеленкевич – Бурдюг, Зеленський, Віт. Радченко, Острога – Мороз
«ІнБев»: Мельник, Сорокін – Іванов, Дзюба, Бакум, С. Моспан – Мосійчук, М. Чеберяк, Карбула, Вакула – Бланк
Попередження: Бурдюг (8), Катеринін (15), Зеленський (27), Віт. Радченко (37) – Бакум (12), Мосійчук (24), С. Моспан (26), Іванов (40)
Вилучення: Бурдюг (24 – повторне попередження) – Мосійчук (39)

Джерело – Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Коментарі закриті.