Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 2-го туру Gold Division

Минулої суботи пройшов другий тур зимового Чемпіонату АФС. Відкривали тур команди які не мали смаку перемог в цьому розіграші. Як і подобає таким командам, гра була розпочата взаємною розвідкою, і вже на 15 хвилині Гранум повів у рахунку. Але енергетики не хотіли миритись з таким станом справ, і завдяки дублю вийшли уперед. Але все ж не судилось в першому таймі виявити переможця, і завдяки голу головою у виконанні Краснянського команди пішли на перерву за рахунку 2:2. Досить рівна і запекла боротьба в другому таймі і вже ж гравцям Сумиобленерго вдається вийти вперед, Масовані атаки та розіграш п’ятого польового у виконанні гравців Феміда-Гранум так і не принесли їм бажаного результату.

Феміда-Гранум – Сумиобленерго  2:3.

Голи: Білоненко (16), Краснянський (25) – Любченко (18,20), Колісніченко (43).

Попередження: Смолінський.

В другій грі зустрілися автор сенсації минулого туру – Спартак та Сумихімпром-СДПУ. Нахватавшись на початку фолів підопічним Гладова-Кравченко довелось потроху знизити напір перших хвилин та діяти в захисті досить обережно. Чим і скористалися спартаківці вигравши перший тайм. В другому таймі виправдалась правило «Не забиваєш ти – забивають тобі». Масовані атаки, тричі попадання в каркас воріт від «педагогів» не змінюють нуль в графі забитих, а Спартак, в свою чергу, подвоює відрив. Ну все ж таки Сумихімпром-СДПУ знайшов щастя у воріт суперника. Спочатку скоротили відставання а потім із дабл пенальті вирівняли рахунок на останній хвилині.

СпартакСумихімпром-СДПУ  2:2.

Голи: Богачов (11), Корсун (44) – Бугай (48), Яценко (50, дабл-пен.).

Попередження: Олешко, Богачов, Нелін.

В наступній грі Lex VSK – СумБуд – з перших хвилин почали демонструвати свою жагу до перемоги над Compservice і вже відкрили рахунок на 5-й хвилині. Захопившись грою, «прокурори» помилково віддали другий пас голкіперу і отримали вільний удар в свої ворота. Таким шансом не могли не скористатись комп’ютерники і зрівняли рахунок. Але все ж на перерву команди пішли за мінімальної переваги Lex-VSK.  Систематично нарощуючи тиск, Lex-VSK, спочатку подвоїли, а потім потроїли перевагу. Але при цьому зарано повірили в перемогу. За дві хвилини Компсервіс відіграє 3 м’ячі, але останній штурм воріт приносить преремогу «прокурорам».

Lex-VSK-СумБуд –  Compservice  5:4.

Голи: Атаманюк (5, 39, 50), Кодак (19), Сайко (34) – Когулько (12,48), Тюрін (46), Маценко(48).

Попередження: Танчик.

Сенсації не сталось. Динамо не змогло дати чинний опір Агросвіту. Останні в свою чергу, достойно реабілітувались за втрачені очки в першому турі. Вже на першій хвилині Ігумнов продовжив відрив у гонці бомбардирів, і дав гарний заділ на сумарний успіх команди. Поодинокі, але робочі динамівські голи були лише підсолоджуючими пігулками від гіркоти поразки від підопічних Мисловського. Серед безлічі різноманітних атак можна виділити триходівку Агросвіту, результатом якої є красень гол, а сама атака отримала номінацію «Комбінація туру».

Динамо – Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2 4:10

Голи: Шумило (16,18), Тетявкін (39), Сорокаліт (44), – Ігумнов (1,8,16,28), Ковтонюк (4, 20, 43), Сорока (17), Сітнер (20), Літній (40).

Досить драматичний матч видали команди International та Peppers. Несподіваний гол на першій хвилині застав зненацька підопічних Карацюби. Перцям треба було йти відіграватись, але натомість пропустили ще один гол. Лише в другій половині першого тайму вдалося знайти ключі до воріт International, і на перерву, команди йдуть за мінімальної переваги іноземців. Відпочивши, та зробивши роботу над помилками «перці» зуміли не тільки зрівняти рахунок, а й вийти уперед, але при цьому досить невідповідально зіграти у захисті. Тому знову мінімальна перевага гравців International давала усі шанси на сенсацію. Но цьому не судилося бути. Випадковий шостий та досить жорсткий сьомий фоли, дали право команді Peppers на успішне пробиття дабл-пенальті.

International – Peppers 4:5

Голи: Каліфа (1, 47), Півненко (6), Месса (41) – Карацюба (17), Нікіфоров (34, 48 дабл-пен., 50 дабл-пен.), Чугай (37).

Попередження:  Месса, Півненко – Шевкунов.

Підсумок туру:

Забито голів: 41 (3 дабл-пен.)

Зароблено фолів: 50

Пробито пенальті: 0

Пробито дабл-пенальті: 3

Отримано жовтих карток: 8

Отримано червоних карток: 0

Символічна збірна туру:

Воротар: Сітнер Микита. Забитий гол, та досить впевнена гра на останньому рубежі дає право посісти місце в символічній збірній.

Перший номер: Нікіфоров Денис. Досить високий показник корисних дій як в атаці, так і захисті, а також переможний хет-трік привели внести Дениса до п’ятірки кращих.

Другий номер: Богачов Дмитро. Як і в минулому турі Дмитро досить помітно провів дану гру, та відзначився забитим голом.

Третій номер:Атаманюк Артем. Ще один автор хет-тріку, а також незліченна участь у атаках своєї команди.

Стовп:Вєлієв Агіл. Стрімкі підключення та філігранні паси привели Агіла до даної номінації.

Бомбардир туру:Ігумнов (4 голи).

Тренер туру:Досить нова номінація, але із ростом рівня як команд, так і турніру взагалі – мати керманича на тренерському містку є життєво необхідним явищем. В цьому турі дану нагороду отримує Євген Хабовець. Саме його успішна робота, не без допомоги команди дає Сумиобленерго першу перемогу на турнірі.

Кращий гол туру: Не дивлячись, на зливу голів в цьому турі важко виділити найкращий, тому вирішили визначити трійку. Гол гравця  Гранум-Феміди від Сергія Краснянського відкриває цю номінацію. Після забросу від партнера Сергій переправив головою м’яч із-за меж штрафного майданчика у ворота. Наступну позицію займає гравець Lex VSK – CумБуд Артем Атаманюк. Його гол на останніх секундах матчу виявися як і переможним у зустрічі, так і красивим за виконанням. Голкіпер «прокурорів» спіймавши м’яч біля власних воріт перекинув шкіряного через увесь майданчик до штрафної Компсервісу, і Артем в падінні переграє голкіпера комп’ютерників.

І замикає трійку потужний постріл від Дениса Нікіфорова у ворота International. Розпочавши атаку біля власних воріт, Денис особливо не квапився підтримати наступ партнерів по команді, але все ж після розпасовки м’яч відкотили на нього, і Денис в один дотик пробиває шкіряного повз голкіпера під поперечку, далеко із-зі меж штрафного майданчика.

Комбінація туру: Високий пресинг у воріт Динамо дозволив Костянтину Сороці перехопити м’яч і другим дотиком віддати передачу на Вєлієва на лінію штрафного майданчика. Агіл, в свою чергу зробив оманливий рух в сторону воріт Динамо, відпасував на Ігумнова. Дмитру нічого не залишалось як влучно пробити з 10-ти метрової відстані.

Сенсація туру: Зовсім трохи не вистачило команді іноземних студентів набрати перші залікові очки, але все одно, вважаємо досить несподіваний як результат, так і розвиток подій у грі International та Peppers. Тому дані «гойдалки» рахунку і відносять підопічних Галеніна на цю номінацію.

Камбек туру: Програючи майже по ходу усієї зустрічі команда Сумихімпром-СДПУ все ж знайшла сили та відігралась на останніх із рахунку 0:2 від команди Спартак – 2:2. Також цю номінацію отримує команда Peppers. Двічі програючи по ходи зустрічі у 2 та 1 м’яч, підопічні Карацюби все ж переграли своїх опонентів.

Гонка Бомбардирів:

  1. Ігумнов Дмитро (Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2) – 8 голів.
  2. Атаманюк Артем (Lex VSK-CумБуд) – 5 голів.
  3. Бойко Анатолій (Динамо) – 4 голи.

Коментарі закриті.