Асоціація футзалу Сумщини

На старт сезону в Першій лізі України вийдуть сім команд

Незважаючи на попереднє планування щодо формування трьох груп та кількості команд у діапазоні від 18 до 24 – наслідки коронавірусу та інші обставини зумовили значне скорочення кількості учасників, що пов’язано з: нинішнім економічним становищем команд, особливостями карантинних умов в окремих регіонах, незручностей транспортного сполучення, пов’язаних з карантинними обмеженнями та низкою інших.

Зрештою, учасниками передсезонних онлайн-зустрічей стали представники дев’яти команд. Втім, черкаський «Карбон» та «Городенка» прийняли рішення не брати участь у зв’язку з фінансовими причинами.

Таким чином, учасниками нового сезону стануть такі сім команд:

«Ураган-2-КФВ» (Івано-Франківськ)
«Надія-ЗНУ» (Запоріжжя)
«Рівнестандарт-ДЮСШ №4» (Рівне)
«Любарт» (Луцьк)
«Рятувальник» (Ромни, Сумська обл.)
«
Sun Vita» (Снятин, Івано-Франківська обл.)
«Славута» (Хмельницька обл.)

Після попередніх обговорень було вирішено провести розіграш у форматі двох кіл з роз’їздами та стадією плей-офф. Відповідно, кожна з команд проведе по 12 матчів у рамках регулярного чемпіонату. На другому етапі переможець регулярного чемпіонату напряму потрапить до стадії півфіналу та отримає двотижневу паузу. Під час неї у рамках другого етапу між собою зустрінуться команди, які посіли місця у регулярному чемпіонаті у такій послідовності:

2-7
3-6
4-5

Відзначимо, що кожна стадія складатиметься з двоматчевих протистоянь (вдома та на виїзді). Команди, які посіли вищу сходинку у турнірній таблиці матчі-відповіді проводитимуть на домашньому паркеті.

Переможці півфінальних протистоянь виборюватимуть золоті медалі, а команди, які зазнають поразок – вестимуть боротьбу за бронзу.

Старт чемпіонату запланований на 24 жовтня. Його переможця буде визначено не пізніше, ніж  24 квітня.

Окрім того, сьогодні у Будинку футболу було проведено жеребкування календаря розіграшу чемпіонату серед команд Першої ліги сезону 2020/2021. За його результатами було сформовано пари команди, які зіграють між собою у першому турі:

«Надія-ЗНУ» – «Славута»
«Рівнестандарт-ДЮСШ №4» – «Sun
 Vita»
«Любарт» – «Рятувальник»

Пресслужба АФУ

Коментарі закриті.