Асоціація футзалу Сумщини

“Моноліт-Viva Cup” – “Суми”. І знову гра за шість очків

У суботу наша команда, яка минулого сезону ще сама була новачком FavBet Екстра-ліги, в Харкові буде приймати екзамен у цьогорічного дебютанта елітного дивізіону – “Моноліта-Viva Cup”.

Після трирічної паузи, пов’язаної зі зникненням “Локомотива”, в першу столицю повертається футзал високого рівня. Так, у Другій лізі траплялися хороші команди, як “Symbol” часів позаминулого сезону, були виступи “Кобри” у Першій лізі та успіх студентської команди “ХНУ ім. Каразіна” на всеукраїнському та європейському рівнях відбулись якраз за ці три роки. Але поява об’єднаного колективу
“Моноліт-Viva Cup” виглядає на фоні названих вище команд набагато солідніше.

Напевно, розпочати представлення суперника варто із постаті Романа Перадзе, який був ідейним натхненником минулого “Моноліту”, який встиг пограти у Першій та Вищій лігах чемпіонатів України, а потім також припинив свої виступи на високому рівні. На щастя, тимчасово. Зараз Роман Тарієлович уже головний тренер клубу, який зміг зібрати талановиту молодь і досвідчених гравців, які дуже багато пограли в еліті українського футзалу і навіть у національній збірній.

Серед досвідчених гравців варто виділити у першу чергу Дениса Овсяннікова, який минулого сезону ще був капітаном нашої команди, але після завершення чемпіонату покинув сумський клуб. Разом із ним діє багаторічний партнер по “Локомотиву” і низці інших клубів Дмитро Бондар. Також за досвід із перших матчів відповідав В’ячеслав Чуднов, а по ходу чемпіонату із “Продексіму” приєднався і Євген Ланко.

Напевно, для уболівальників не так відомі прізвища Тараса Рибака та Дмитра Бутова, але вони протягом останніх сезонів також виступали на високому рівні. До речі, перший із них пам’ятає ще минулу версію “Моноліту”, не випадково саме він і є капітаном команди.

Іншу групу складає талановита молодь, більшість якої якраз у кувала успіх команди Харківського національного університету ім. Каразіна у чемпіонаті України серед студентів та студентському чемпіонаті Європи. Серед них варто виділити Іллю Терент’єва, який за стилем гри дуже схожий на свого у минулому одноклубника Даниїла Абакшина, одного із гращих “стовпів” України у складі “Урагану”.

Стартувала харківська команда з трьох поразок та однієї перемоги, розгромивши на виїзді “ІнБев” (5:2). Але у пасиві “Моноліта-Viva Cup” уже є поразка від прямого конкурента за потрапляння у вісімку найкращих “Сокола” – 1:3. Інші дві гри були проти грандів “Продексіму” (3:7) та “Урагану” (1:3).

У нашої команди наразі чотири бали після перемоги над “Кардиналом-Рівне” (4:3) та нічиєї з “Соколом” (0:0), а також поразки від “ДЕ Трейдингу” (1:4) та “Енергії” (3:5).

Крім Дениса Овсяннікова, ці дві команди пов’язує ще один у минулому гравець АФФК “Суми” – Андрій Бурдюг, який на початку кар’єри захищав кольори “Моноліту”.

Суботня гра може стать дебютною для Яссіна Ессаргіні, який уже тренується з “Сумами” і поїде з основою на гру в Харків. Повний список гравців, які відправляться на гру з “Монолітом-Viva Cup”, очікуйте в п’ятницю.

Нагадаємо, гра пройде у суботу, 19 вересня, у палаці спорту “Локомотив”. Початок – о 12.00. Посилання на трансляцію гри шукайте на нашому сайті.

Пресслужба АФФК “Суми”

Коментарі закриті.