Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Результати ігор четверга

У четвер 12 серпня в літньому чемпіонаті АФС відбулося чотири гри. У вищій лізі «CompService» мінімально переграв «Сумиобленерго», в першій «Слобожанщина-Агро» здолала «Елітбуд», а «Лідер» переміг «NK-Group», а в другій лізі «Олександрія» нарешті здобула першу свою перемогу, перегравши «Факел».

 «CompService» – «Сумиобленерго» 3:2 (2:1)

Голи: Моісеєнко (17), Маценко (18), Король (49) – Колісніченко (12), Нюкало (50)

На 49 хвилині Хабовець (Сумиобленерго) не реалізував дабл-пенальті.

В 17:30 на третьому полі ФЦ «Барса» зустрічалися команди, які здобули переконливі перемоги в першому турі вищої ліги, тому три очка в сьогоднішній грі давали величезні шанси для здобуття чемпіонства. Тож до гри потрібно було підійти в повній бойовій готовності, і тут «Комп Сервіс» здивував, маючи в заявці п’ятьох голкіперів, команда прийшла без нього і місце в рамці зайняв універсал «Комп’ютерників» Король Роман, а на лавці запасних залишився лише один гравець. Тож команда віддала ініціативу «Енергетикам» шукаючи свій шанс на контратаках і стандартах. Створивши по декілька небезпечних моментів, на 12 хвилині ми побачили гол у виконанні Колісніченка, прийнявши м’яч в штрафному номінальних господарів, п’яткою пробив під саму стійку воріт Короля. Все було ніби під контролем у підопічних Хабовця, але рівно до 17 хвилини, коли «Енергетики» не помилилися на своїй половині майданчика, і Моісеєнко, не розстріляв ворота Нюкала. А через хвилину на допомогу «Комп Сервісу» прийшов кутовий, звичний «заброс» від Тюріна на Маценка, який б’є з лету, і м’яч не без допомоги рикошету виводить господарів вперед.  Початок другого тайму не сильно відрізнявся від першого, підопічні Тюріна закрились на своїй половині поля, а «Обленерго» намагався зламати цю оборону, зрозумівши, що в грі 4 на 4 це зробити буде важко, з середини тайму вони починають підключати п’ятого польового. Та і це не допомогло, Король піймавши  м’яча відправив його в порожні ворота гостей. А через хвилину відбив десяти метровий, чим заслужив напевне звання кращого гравця матчу. «Енергетики» таки забили свій гол при грі з п’ятим, але запізно, до кінця гри залишалось 16 секунд. Тож «CompService» святкує перемогу і до чемпіонства в вищій лізі залишається один крок.

«Елітбуд» – «Слобожанщина-Агро» 4:6 (1:2)

Голи: Ткаченко (2), Соляник (27,29), Зігунов (48) – Якубець (7,50), Антипенко (21), Усатенко (37), Овсієнко (43), Малюченко (48)

Попередження: Мусієнко (7), Солянник (38) – «Елітбуд»

В першій лізі сьогодні відбувся повноцінний другий тур. Першими на майданчик четвертого поля ФЦ «Барса» вийшли «Елітбуд» та «Слобожанщина», першим після поразки в стартовому турі, сьогодні потрібна була лише перемога (якщо ж звісно команда розраховувала на чемпіонство в цій лізі). І початок гри показав, що команда розраховує сьогодні лише на три залікові пункти. Сергій Ткаченко вже на другій хвилині гри виводить свою команду вперед. Та «Слобожанщина» була не згодна з таким розвитком подій, і дещо перевівши дух почала нащупувати свою гру, і на 7 хвилині Якубець класним ударом зі штрафного зрівняв рахунок у матчі, а на 21 Антипенко  вивів свою команду вперед. Підбивши підсумок першого тайму 1:2.  Початок другої половини гри знову був за «Елітбудом» команда за перші 5 хвилин другого тайму забиває двічі, і в ролі наздоганяючих уже «аграрії». Та «Слобожанці» навіть не думали здаватися, команда привчила нас, що будь-який розвиток подій не виб’є їх із колії. Команда почала створювати моменти, але виходи 3 в 2, 2 в 1 не приносили своїх результатів, але рівно до 37 хвилини, коли Усатенко не зрівняв рахунок, а згодом Овсієнко і Малюченко не зробили перевагу своєї команди в два м’ячі. Номінальні господарі спробували врятувати гру, скоротили відставання до мінімуму, але не більше, Якубець поставив крапку в цій зустрічі 4:6! Друга поспіль результативна перемога «Слобожанщини», якій в останньому турі для чемпіонства достатньо буде і нічиєї, але навряд чи ця команда буде грати на неї. 

«Лідер» – «NKGroup»  4:3 (2:2)

Голи: Руденко (2,26),  Яценко (15), Соколенко (45) – Шатерний (24), Тарасенко (25), Щербак (48)

Попередження:  Руденко (18), Батайнех (28) – Мигаль (28), Шатерний (50)

В 18:30 нас вже очікувала друга гра першої ліги між «Лідером» та «NK-Group». А розпочалася вона, як і зустріч їхніх конкурентів годиною раніше зі швидкого голу на 2 хвилині, у виконанні номінальних господарів. Та на цьому схожість з першою грою закінчилася. Господарі подвоюють свою перевагу на 15 хвилині. І втримують цей рахунок протягом всього першого тайму, який міг би так і закінчитися, якби не Шатерний і Тарсенко які, на 24 і 25 хвилині відповідно, забивають зрівнюючи рахунок у цій  грі, та йдуть на перерву. А другий тайм розпочався вже з голу на першій хвилині, і знову в виконанні «Лідера», Руденко вирішив забивати лише на початках таймів, зробивши дубль в цій грі. Далі розпочалася дещо груба гра, в якій кожна команда не хотіла уступати. Щоб щось змінити «Краснопільці» вирішують грати 5 польового, але Соколенко перехопивши м’яча посилає його в порожні ворота «NK-Group», роблячи вагому заявку на перемогу. Команда з Краснопілля не здавалася, і на 48 хвилині все ж забиває, але на більше її не вистачило. Перемога «Лідера» 4:3!  

«Факел» – «Олександрія» 2:6 (0:1)

Голи: Даниленко (29,50) – Некрасов (9), Нікітін (41,48,49,50), Герко (46)

Попередження: Щербак (40) – «Олександрія»

В єдиному матчі другої ліги  зустрічалися аутсайдери групи «Факел» та «Олександрія». В 18:30 пролунав стартовий свисток, і команди взялися до справи. Провівши по декілька непоганих атак, удача все ж посміхнулася «Олександрії», яка забила першою, Некрасов відзначився на 9 хвилині. Як виявилося це був єдиний гол в першому таймі. В другому «Факел» зрівнює рахунок на 29 хвилині гри. І далі команди вирішили грати максимально просто, намагаючись як можна менше помилятися. Першими цієї помилки припустилися номінальні господарі пропустивши на 41 хвилині, і як виявилося фатальної, Герко подвоює перевагу своєї команди до двох голів, після чого «Факел» капітулює, отримуючи ще три голи за три хвилини від Нікітіна, який оформив «покер» в сьогоднішній грі, забивши при цьому лише раз. Тож є перша перемога «Олександрії» в літньому чемпіонаті АФС, з чим ми їх і вітаємо!

Коментарі закриті.