Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Фінальний етап. Анонс матчів четверга, 5 серпня

Основні баталії першого ігрового тижня у фінальному етапі Літнього чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини розгорнуться на майданчиках футбольного центру «Барса» у четвер, 5 серпня. Цього дня відбудеться по одній грі у Суперлізі та Першій лізі, а також повна програма першого туру у Вищій лізі. Про те, що на цій стадії турніру прохідних або не надто важливих матчів вже бути не може, гадаємо, зайвий раз нагадувати непотрібно. Від результату кожної гри, від кожного набраного очка, залежить те, яке місце у підсумку посяде та чи інша команда у своєму дивізіоні.

05 серпня 2021 року /четвер/ Поле №3 ФЦ «Барса»
17:30 «Сервіс Люкс» – «Lex VSK»
Звісно ж, найбільшу увагу пересічного вболівальника буде прикуто до баталій у найвищому за класом дивізіоні Літнього чемпіонату АФС. В принципі, від початку було зрозуміло, що основна боротьба тут точитиметься між трьома командами. «Гранум» може попсувати нерви своїм суперникам (як мінімум, сам факт здобуття путівки до Суперліги говорить про доволі серйозний рівень команди Олександра Даценка. Випадково сюди не потрапляють), але розраховувати навіть на третє місце тут буде дуже-дуже важко. По суті, це і підтвердив матч першого туру проти «Технології». Враховуючи такі вихідні обставини, кожному представнику цієї трійки фаворитів потрібно прикладати максимум зусиль для того, щоб не поступитися в очних протистояннях зі своїми прямими конкурентами, адже можливості для виправлення помилок вже не буде.

Відверто кажучи, намагання заздалегідь визначити фаворита цієї пари, як нам здається, є недоречними. Так, ще на старті сезону усі, хто хоча б трохи слідкує за станом справ у нашому чемпіонаті, прогнозували, що головними претендентами на чемпіонство будуть саме «Lex VSK» та «Технологія». Такий варіант розвитку подій був аж надто очевидним, якщо враховувати досвід, амбіції та, врешті-решт, нинішні склади цих колективів. Крім того, просто зараз на користь «помаранчевих» мають зіграти ігровий тонус та чудовий психологічний настрій, отриманий за підсумками виступу на “Odesa Open Cup”. Але давайте спробуємо поглянути на ситуацію ще й з іншого боку. Склад «Сервіс Люкс» зараз теж укомплектовано доволі якісно. Цього літнього сезону команда Віталія Козаченка (за відсутності на тренерському містку Віталія Катериніна, мабуть, не буде помилкою згадати тут ім’я президента клубу), як і «Lex VSK», ще жодного разу не програвала. Ну і, врешті-решт, у вирішальному матчі другого етапу «перевізникам» вдалося обіграти «Технологію». Зараз можна довго розповідати про відсутність у «технологів» потрібної турнірної мотивації та не оптимальний склад, але значно доцільніше оцінювати наявний підсумковий результат матчу. Відповідно, можна констатувати, що номінальні господарі не будуть для свого більш досвідченого опонента прохідним суперником.

18:30 «CompService» – «Peroff»

На перший погляд, це саме той випадок, коли анонсувати зустріч суперників має бути доволі легко, адже вони зустрічалися між собою буквально тиждень тому. Тоді, у заключному матчі другого етапу Літнього чемпіонату АФС у групі А Вищої ліги, «CompService» та «Peroff» влаштували надзвичайно цікаве дійство з цілою зливою забитих м’ячів, яке мало дуже сподобатися глядачам. Проте, одразу ж зазначимо, що орієнтуватися на той матч, оцінюючи співвідношення сил у цій парі, не варто. Так, «Peroff» проводить дуже гарний сезон, команда непогано укомплектована, за її грою дійсно приємно спостерігати – усього цього не відняти. Та, разом з тим, є припущення, що цього разу якраз «комп’ютерники» зіграють зовсім по-іншому. У матчі тижневої давнини їх гра, швидше, була схожа на якусь агонію, адже перед його початком Тюрін та його підопічні вже остаточно зрозуміли, що шансів поборотися за Суперлігу в них вже немає. І навіть за не найкращого розвитку подій вони, давайте віддамо їм належне, зуміли врятувати ту гру. Не в останню чергу, завдяки черговому прояву бомбардирського таланту Ігора Маценка. Швидше за все, завтра «CompService» зіграє більш уважно та організовано, без зайвих авантюр та ризику. Відповідно, «Peroff» потрібно максимально уважно ставитися до кожного створеного моменту. Шанси для взяття воріт суперника у «зелених» точно будуть, але вже не у такій кількості. Ну і, звісно ж, сподіваємося, що цього дня своїй теперішній команді зможе допомогти Юрій Кобушко. Можливо, про це вже мало хто пам’ятає, але свого часу він зробив свій значний внесок в історію клубу, який зараз має назву «CompService».

05 серпня 2021 року /четвер/ Поле №4 ФЦ «Барса»
17:30 «Динамо» – «Сумиобленерго»

У другому матчі Вищої ліги, який стартує годиною раніше на четвертому полі, зустрінуться команди, які, на нашу думку, є дуже подібними за стратегією свого розвитку. І ті, і інші, свого часу були постійними учасниками найвищого за силою дивізіону міського чемпіонату, але на якомусь етапі свідомо пішли на пониження у класі. І «Динамо», і «Сумиобленерго», не просто грають у змаганнях під егідою АФС, але й готуються через них до своїх «профільних» чемпіонатів. Підопічні Євгена Хабовця та Олександра Коваленка вже багато років грають практично одними складами. Якщо у них і відбуваються якісь зміни та перестановки, то лише точково. І ось це не може не імпонувати. Команди у чемпіонаті з’являються та зникають, відбувається постійний круговорот гравців між ними, а ці два колективи залишаються вірними своєму плану дій, якщо хочете, навіть певним принципам. І, що цікаво, навіть незважаючи на це, вони не опускаються нижче певного рівня.

Як і «CompService» та «Peroff», вони вже зустрічалися цього сезону, але трохи раніше – на початку другого етапу Літнього чемпіонату. Тоді перемогу з рахунком 1:0 святкували «динамівці». Як ви можете зрозуміти, така мінімальна звитяга не є показником значимої переваги однієї зі сторін. Так склалися обставини в одному конкретно узятому матчі, а вже наступного разу, тобто завтра, усе може бути зовсім інакше. Оцінивши склад ліги, можна висловити припущення, що саме переможець цієї пари буде боротися з «комп’ютерниками» за перше місце. А от нічия, мабуть, не влаштує жодну зі сторін.

18:30 «Елітбуд» – «NK-Group»

Ну а у єдиному матчі Першої ліги цього дня зіграють «Елітбуд» та «NK-Group». Враховуючи те, що зустріч «Лідера» та «Слобожанщини» було перенесено на п’ятницю через погодні умови, саме цим поєдинком відкриватиметься фінальний етап змагань у цьому дивізіоні. Звісно, питання складу, який виходить на ту чи іншу гру, є важливим для кожної команди, але для «NK-Group» воно є просто-таки ключовим. Від наявності буквально двох виконавців напряму залежить, чого взагалі варто очікувати від цього колективу тут і зараз. Поєдинок «Елітбуда» та «NK-Group» у рамках другого етапу нинішнього чемпіонату, коли краснопільці зібрали практично усіх, кого потрібно, завершився бойовою нічиєю – 4:4, і ось тут цікаво, які висновки з цього зробить кожна зі сторін.

Коментарі закриті.