Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Другий етап. Результати вирішальних ігор

У вівторок, 27 липня, відбулися заключні ігри другого етапу. «Гранум» здобув останню путівку до Суперліги мінімально перегравши «Динамо». А в першій лізі відбулося три матчі, в яких фаворити зустрічей синхронно здобули перемоги.

«Динамо» – «Гранум» 5:6 (2:3)
Голи:
Тетявкін (19,50), Гавриленко (25), Стародубець (29) – Сліпець (8,11,50), Іващенко (23, 45 а/г), Бокач (33), Бугай (48)
Попередження: Давиденко (23), Коваленко (35), Тетявкін (36) – Блогодорний (20)

Найголовнішою інтригою ігор вівторка була гра «Динамо» – «Гранум», яка стала справжньою окрасою ігрового дня, протримавши інтригу до самого кінця, і подарувавши вболівальникам неймовірні емоції. До гри команди підходили з шансами 50 на 50, ну можливо 55 на 45, оскільки «Динамо» влаштовувала і нічия. Можливо з думкою про це «Динамівці» і провалили старт зустрічі, підопічні Даценка в старті матчу створили два небезпечні моменти, а з третього вони уже забивають, а згодом і подвоюють свою перевагу – це Сліпець зробив дубль вже на 11 хвилині. Могли забивати і третій м’яч, але не реалізували свої моменти. За перші 15 хвилин від «Динамо» пригадується стійка воріт і декілька перспективних виходів 3 в 2. Тому «сині» вирішують щось міняти і ідуть грати з 5 польовим, і це приносить свої плоди, Тетявкін ударом з 11 метрів скорочує відставання, але знову помилка в обороні, і «Гранум» реалізує небезпечний штрафний, відновлюючи свою перевагу в два голи. Та господарі відчувши гру з 5, ще в першому таймі встигають створити момент, але знову стійка, а на останній хвилині таки скорочують рахунок до мінімуму. Битва продовжилася і в другому таймі, в якому моментів було не менше чим у першому, спочатку Стародубець зрівнює рахунок, і в перше в цій грі рахунок все вже влаштовує ветеранів нашого футзалу, але Бокач був проти такого розвитку подій і відновив перевагу свої команди в один м’яч. Потім 10 хвилин боротьби і нереалізованих моментів з обох сторін. Аж поки прикрий автогол знову не вирівняв рахунок, 4:4 за 5 хвилини до кінця гри. «Грануму» потрібно забивати, і один з головних лідерів команди Бугай робить це за 2 хвилини до кінця, ну надважливий м’яч, а на останній хвилині Сліпець оформлює «хет – трик» вивівши свою команду в Суперлігу, і гол Тетявкіна на останніх секундах ситуацію вже не врятував. Тож «Гранум» в гольовій феєрії мінімально перегравши обох свої конкурентів за другу сходинку йде до «Суперліги» з цим ми їх і вітаємо!

«Слобожанщина» – «Лідер» 1:3 (1:2)
Голи:
Говорун (12) – Батайнех (2,36), Биков (4)
Попередження: Овсієнко (45) – Соколенко (35)

В 18:30 свій останній матч в групі А проводили лідери групи «Слобожанщина» та «Лідер», гра нічого не вирішувала, але подивитися її було точно варто. Гості привчивши вже нас до дуже хороших початків матчів, не розчарували і в цьому, лідери команди Батайнех та Биков вже на 4 хвилину роблять перевагу своєї команди в 2 м’ячі , здавалося чергового розгрому не уникнути, але віддамо належне «Слобожанщині», яка вирівняла гру а на 12 хвилині Говорун і зовсім скоротив рахунок. А далі розпочалася гра нереалізованих моментів біля воріт обох команд, їх кількість було дуже важко порахувати, і якимось дивом рахунок залишався не змінним, то голкіпер якимось незрозумілим чином врятує ворота, то самі гравці не забивали в тих ситуаціях, коли «круглому» вже нікуди було діватися. В другому таймі картина не змінилися, команди продовжили грати в відкритий футзал, де Батайнех зробив дубль, наблизивши свою команду до 4 перемоги поспіль, більше команди не забивали, напевне вирішивши поберегти голи на майбутні матчі. Тож в класній грі перемога «Лідера» який здобув чотири з чотирьох перемог в групі і йде до першої ліги в якості головного фаворита не лише на папері а й по грі.

«Елітбуд» – «Локомотив» 4:3 (1:2)
Голи:
Єрьоменко (4 а/г), Акімов (9,36), Ткаченко (30), Щербина (38) – Зімін (20), Шапошніков (47)

«Прокуратура» – «NK-Group» 0:3 (0:0)
Голи:
Тарасенко (37,48), Щербак (50)

Свій останній тур в другому етапі провела і група В. Де фаворити зустрічей синхронно виграли свої матчі, і прогнозовано вийшли до першої ліги. В грі «Елітбуда» та «Локомитива» де нічого не вирішувалося з турнірної точки зору, вболівальники побачили 7 забитих м’ячів і знову поразку команди з Ворожби в один м’яч. Відверто кажучи, дуже шкода цю команду, ну точно не заслуговувала вона закінчити другий етап з нулем в графі залікових пунктів. Різниця забитих-пропущених лише мінус 3, наприклад в «Прокуратури», яка розташувалася вище за «залізничників» мінус 10. Але як кажуть «краще один раз програти 0:7 чим сім раз по 0:1». По грі команди продемонстрували непоганий футзал, «Локомитив» двічі вів в рахунку, але все ж більш досвідчений «Елітбуд» дотиснув суперника вигравши свою групу. А ось в матчі за другу путівку до першої ліги, такого відкритого футзалу ми не побачили, воно й не дивно адже ціна помилки була великою, і першими припустилися її гравці «Прокуратуру» пропустивши першими аж на 37 хвилині гри, і «Краснопільці» довели свою перевагу до перемоги 3:0, забивши на останніх хвилинах гри, та на пару з «Елітбудом» вийшли до першої ліги. А «Прокуратура» непогано провівши другий етап все ж таки фінальний етап проведе у другій лізі.

Коментарі закриті.