Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Другий етап. Результати ігор, що відбулися в четвер, 22 липня

У четвер 22 липня на футбольних полях ФЦ «Барса» відбулись чотири гри літнього чемпіонату АФС. У вищій лізі в групі В, «Гранум» на останніх секундах вирвав перемогу у «Сумиобленерго», а «Lex VSK-СумБуд» впевнено переміг «Динамо». В першій лізі в групі А, «Слобожанщина» в напруженому поєдинку обіграла «Факел», а «Лідер» розгромно обіграв «Спартак».

«Сумиобленерго» – «Гранум» 4:5 (2:3)
Голи:
Колісніченко (1), Хабовець (4), Черток (36,45) – Даценко (3,50), Петрунін (15,23), Протопопов (27)

Розпочинали ігровий день команди, що програли в першому турі – «Сумиобленерго» та «Гранум». Тому сьогодні перемога кожній із команд була вкрай необхідна, щоб не розпрощатися з надією виходу до Суперліги, за тур до завершення другого етапу. Розпочали цю гру команди дуже жваво, розігравши м’яч в центрі поля «Обленерго» першою ж атакою заробляє кутовий, з якого і забиває перший гол в цій зустрічі. «Гранум» не забарився з відповіддю і Даценко ударом зі штрафного прошиває Нюкала. Далі другий кутовий біля воріт Огієнка і другий гол, це Хабовець ударом із носка метрів з восьми забиває – чудова реалізація стандартів. Далі команди мали по декілька хороших моментів з гри, але зрівняли підопічні Даценка знову зі стандарту, передача з ауту на Петруніна і той спокійно забиває. В останні 5 хвилин команди мали забивати по ще одному голу, але якщо Петрунін своїм моментом скористався, вивівши свою команду вперед, то Колісніченко влучив у стійку. Другий тайм розпочався зі знову швидкого голу, проте на цей раз у ворота «Енергетиків». Далі хвилини до 35 ми спостерігали гру з мінімальною кількістю моментів, але потім «Обленерго» увімкнулось, але увімкнувся і воротар «Грануму» – Огієнко, який зробив 3-4 ну просто неймовірних сейвів, та коли тебе розстрілюють з двох метрів шанси врятувати ворота від пропущеного м’яча ну дуже малі. Черток робить дубль, зрівнюючи рахунок, здавалося номінальні господарі дотиснуть суперника. Але лише здавалося. Останні 5 хвилин команди провели в рівній грі, а за 20 секунд до сирени удача посміхнулася «Грануму» і капітан Даценко приносить своїй команді перемогу! Тож знову «Сумиобленерго» програє в один м’яч, і прощається з виходом до Суперліги.
А на «Гранум» чекає битва з «Динамо» в останньому турі за вихід до Суперліги.

«Динамо» – «Lex VSK» 1:5 (1:2)
Голи:
Дядченко (10) – Бурдюг (2), Яценко (20), Параконний (29), Завгородній (47), Макаров (49 – з дабл – пенальті)
Попередження: Дядченко (39)

В 18:30 на третє поле ФЦ «Барса» вже вийшли команди, які перші свої матчі в другому етапі виграли. В цьому матчі фаворит був очевидний, чисельний «Lex VSK» мав перемагати найдосвідченішу команду літнього чемпіонату. І початок гри підтвердив ці припущення, швидкий гол Бурдюга вже на 2 хвилині гри, здавалося сьогодні розгрому не уникнути. Та на те і є досвід, щоб в таких матчах його проявляти, і «Динамівці» спокійно витримали натиск суперників та втікши в контратаку три в два Дядченко вирішив не шукати пасом партнера, а пробити самому, чого напевне не очікував Абдулаєв і вже 1:1. А далі і зовсім «сині» ледве не вийшли вперед, Тетявкін перекинув голкіпера, але захисник «лексу» вибив м’яча, який летів в порожні ворота. Та наступної атаки Яценко пройшов по флангу та потужно пробив, 1:2, «Динамо» спробувало гру з 5 польовим, та користі це не принесло, натомість могли пропустити третій, але Завгородній якимось дивом не забив в порожні ворота, і перший тайм закінчено. В другому картина не міняється, гості атакують, часто пробивають з дальніх відстаней, єдине, що змінилося так це те, що дальні постріли почали залітати, спочатку Параконний, потім Завгородній. А крапку в матчі поставив Макаров, поціливши в лівий кут воріт з дабл – пенальті. Тож це напевно той випадок, коли команда потратила рівно стільки сил скільки було потрібно для перемоги.

«Слобожанщина» – «Факел» 4:3 (2:1)
Голи:
Антипенко (5), Коновал (23,36), Якубець (35) – Даниленко (12,31), Лушпа (28)

На 4 полі ФЦ «Барса» свої матчі проводила перша ліга, група А. Першими в 17:30 на майданчик вийшли «Слобожанщина» та «Факел». В дуже напруженому матчі перемогу святкували «Слобожанці», які гарантували собі вихід далі. Якщо коротко по грі,то в цілому матч вийшов дещо сумбурний, то були непогані комбінації, після якої Антипенко вивів свою команду вперед, то не зрозумілі передачі в «нікуди». То хороші дальні постріли, так Факел зрівняв, Даниленко класно пробив метрів з 10, то постріли по «горобцям». Так команди і проводили перший тайм, в якому господарі використали на один момент більше, та пішли на перерву перемагаючи 2:1. Другий тайм розпочався з декількох нереалізованих 100 відсоткових моментів «Слобожанщиною», натомість «Факел» своїми моментами скористався і вийшов вперед. Проте ненадовго, Якубець та Коновал протягом хвилини відзначаються, знову вивівши «аграріїв» вперед, на ще один подвиг «Факела» не вистачило, 4:3 перемога «Слобожанщини».

«Спартак» – «Лідер» 2:8 (0:5)
Голи:
Еременко (32), Чугай (50) – Грязнов (2,45), Трофименко (3,11,18), Батайнех (24,37), Ігнатенко (36)

Попередження: Тесленко (17), Гранько (18), Чугай (50) – Руденко (32)

На 45 хвилині Рибальченко (Лідер) не реалізував дабл – пенальті
На 50 хвилині Биков (Лідер) не реалізував дабл – пенальті


Після гри своїх суперників по групі на четвертому полі в 18:30, з’явилися «Спартак» зі своєю армією вболівальників,та фаворит групи А, команда «Лідер». Вболівальники в цьому матчі напевне чекали безкомпромісної боротьби та напруги до останніх секунд матчу. Але «Лідер» знову всіх «розчарував» зробивши результат вже у першому таймі, 5:0! Найбільше постарався в цьому компоненті один з лідерів команди Трофименко, оформивши «хет-трик» уже в першому таймі. Далі ми побачили звичну гру «Спартака» з постійними підключеннями 5 польового. Але особливої користі вони не принесли, хоча моменти були як забити, так і пропустити. Другий тайм гості виграли з рахунком 3:2, і в підсумку 8:2 – знову розгром.

Коментарі закриті.