Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Другий етап. Анонс матчів вівторка, 20 липня

У вівторок, 20 липня, у другому етапі Літнього чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини буде зіграно три матчі. До двох поєдинків другого туру у групі А Першої ліги в останній момент додався матч групи В «Локомотив» – «Прокуратура», який попередньо планувалося провести у п’ятницю.

20 липня 2021 року /вівторок/ Футбольний центр «Барса»

17:30 «Спартак» – «Факел»

У двох матчах у групі А цього дня зустрічатимуться її потенційні лідери та аутсайдери. Саме цей ігровий день має підтвердити або спростувати нашу початкову теорію, відповідно до якої саме «Спартак», «Лідер» та «Слобожанщина» вестимуть між собою боротьбу за місця у топ-двійці. Вже зараз ця трійця матиме нагоду піти у невеличкий відрив, який у такому швидкоплинному турнірі може стати визначальним. Перш за все, перемога у третьому турі буде потрібна «Спартаку». Після учорашньої нічиєї у зустрічі зі «Слобожанщиною», Павлюк і компанія будуть робити усе можливе для того, щоб не відстати від своїх прямих конкурентів. Враховуючи те, що «Слобожанщина» наразі має перевагу у різниці забитих та пропущених м’ячів величиною у «+3», буде цілком природнім припустити, що «спартаківці» спробують не просто здобути перемогу над своїм суперником, але й зробити це з максимально можливою перевагою у рахунку. За нинішньої ситуації розподіл підсумкових місць за додатковими показниками є цілком ймовірним, а тому забезпечувати перевагу у цьому компоненті над своїми опонентами потрібно вже зараз. Що стосується «Факела», то справи у цього колективу наразі йдуть не найкращим чином. Після поразки з рахунком 1:7 від «Лідера» та нічиєї у лобовій зустрічі з «Олександрією» «жовті» надійно закріпилися на найнижчій сходинці турнірної таблиці підгрупи, і тепер для того, щоб її покинути, потрібно створювати міні-сенсацію, обігруючи когось із лідируючої групи.

18:30 «Олександрія» – «Лідер»

Найкраще справи у групі А зараз складаються саме у «Лідера». У разі потенційної перемоги над «Олександрією» «смугасті» повністю підтвердять логічність вибору такої назви, закріпившись на вершині турнірної таблиці. Проте, не варто забувати про той факт, що на фінішному відрізку другого етапу чемпіонату номінальним гостям доведеться зіграти зі своїми головними конкурентами, і у разі, якщо до того часу ніхто з них не випаде з перегонів, на «лідерів» очікуватиме дуже серйозне випробування. Цілком справедливо було б зазначити, що просто зараз списувати «Олександрію» з рахунків (як, в принципі, і «Факел») було б не дуже справедливо. Якщо «біло-чорні» зуміють налаштуватися на гру і відібрати очки у фаворита цієї пари, то турнірна інтрига у цій групі розквітне з новою силою. Інша справа, що такий варіант розвитку подій виглядає трохи фантастичним. Хто б що не казав, а «Лідер» переважає свого суперника, як мінімум, за підбором виконавців. Варто лише зуміти матеріалізувати цю перевагу.

18:30 «Локомотив» – «Прокуратура»

Паралельно з поєдинком «Олександрії» та «Лідера» стартує перенесена зустріч групи В між «Локомотивом» та «Прокуратурою». Після поразок у першому турі обом сторонам відступати вже просто нікуди. Зараз вже не так важливо, що «Прокуратура» поступилася «Елітбуду» з рахунком 0:8, а «Локомотив» до останнього чіплявся за результат у матчі проти «NK-Group». Саме той колектив, який зазнає поразки у цьому матчі, остаточно втратить навіть примарні шанси піднятися у верхню частину турнірної таблиці. Нічия ж, як нам здається, не влаштує жодну з цих команд. Якщо оцінювати у теорії співвідношення сил цих суперників, явним фаворитом пари, звісно ж, виглядають номінальні господарі. Лише у тому разі, якщо «Локомотив» збереться на гру у складі, подібному до того, який протистояв «Peroff», «Прокуратура» матиме шанс на успіх. Ну а загалом «залізничники» виглядають значно більш організованими. Разом з тим, не можна не написати кілька гарних слів і на адресу гостей. Регулярні поєдинки з більш майстерними суперниками, починаючи з зимового чемпіонату, дають свій результат і команда поступово помітно прогресує. Якщо спочатку це був колектив, який майже безнадійно поступався ледь не кожному своєму опоненту, то зараз він вже змушує з собою рахуватися. І, відверто кажучи, саме такі приклади часто викликають найбільшу повагу. Значно легше зібрати сильний, бойовий склад, і одразу ж спробувати боротися за якісь нагороди. Інша справа – крок за кроком будувати команду з нуля. І ось тоді досягнутий успіх є в рази приємнішим.

Коментарі закриті.