Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Другий етап. Анонс матчів понеділка

Найближчий понеділок, 26 липня, можна буде назвати днем Вищої ліги на другому етапі Літнього чемпіонату АФС, адже цього дня на майданчиках футбольного центру «Барса» відбудуться заключні матчі лише у вищому дивізіоні цих змагань. Мабуть, було б ще цікавіше, аби цього дня відбулася повна програма третього туру у двох підгрупах, і ми дізналися імена усіх учасників «елітної» четвірки, проте, центральну зустріч у групі В між «Динамо» та «Гранумом», яка буде вирішальною у підсумковому розподілі місць, було винесено на вівторок.

26 липня 2021 року /понеділок/ Поле №3 ФЦ «Барса»
17:30 «Сервіс Люкс» – «Технологія»

Першими на штучний газон поля №3 футбольного центру «Барса» вийдуть «Сервіс Люкс» та «Технологія». Після нічиєї «перевізників» у матчі першого туру проти «CompService» стало зрозуміло, що доля другого місця у групі А, швидше за все, буде визначатися за додатковими показниками. Розуміючи це, у зустрічі другого туру з «Peroff» Андрій Расторгуєв та його партнери по команді зробили усе можливе для того, щоб вийти на фінішну пряму з максимально зручною різницею забитих та пропущених м’ячів. Хто б що не казав, а «+10» – це дуже серйозний показник, який робить саме «Сервіс Люкс» фаворитом заочної битви за прохідне друге місце. «Технологія», у свою чергу, до цього моменту йшла по турнірній дистанції легко та переконливо. Гадаємо, не потрібно зайвий раз нагадувати, що усі свої матчі у цьому літньому сезоні «технологи» виграли. Ну а для того, щоб ви приблизно могли оцінити потужність цього колективу, просто зазначимо, що у ворота суперників він забиває у середньому 7,6 м’ячів за гру (з урахуванням ігор першого етапу). Проте, кожен з наших читачів чудово розуміє, що на цю статистику суттєво впливає і рівень суперників команди Михайла Жогла, тому якось приміряти цей показник на майбутнього суперника не варто. Можна було б сказати, що ця зустріч стане для обох сторін своєрідною репетицією перед фінальним етапом чемпіонату. Як мінімум, таких серйозних суперників, ну хіба лише за винятком «CompService», у них цього сезону ще не було. Але давайте поки не будемо списувати з рахунків «комп’ютерників». Поки у них є хоча б мінімальні шанси на успіх, говорити навіть про потенційний прохід їх суперника далі не зовсім правильно.

Суто теоретично, звісно, можна припустити, що команди можуть зіграти унічию, яка цілком влаштує обидві сторони. «Технологія» у такому випадку залишиться першою, ну а «Сервіс Люкс» – другим. Проте, є переконання, що номінальні гості гратимуть лише на перемогу, і жодних компромісів тут бути не може. Як воно буде насправді, побачимо вже за два дні.

18:30 «CompService» – «Peroff»

Підопічні Олексія Тюріна виходитимуть на гру, знаючи результат матчу «Сервіс Люкс» – «Технологія», а тому чітко розумітимуть, чи залишилися у них хоча б якісь шанси посісти друге місце у групі А, і який рахунок їх влаштує, щоб цей шанс реалізувати. Цілком зрозуміло, що «CompService» влаштує лише варіант з поразкою «перевізників», і саме ось у цьому випадку потрібно буде орієнтуватися вже на потрібний рахунок у своїй грі. Намагатися вгадати, яка саме різниця забитих і пропущених м’ячів може влаштувати «комп’ютерників», зараз немає жодного сенсу. Зрозуміло лише одне – забивати потрібно буде дуже багато. Ті, хто хоча б колись грав у футбол, чудово знають, наскільки важко дається гра, коли перед командою стоїть задача не просто перемогти, а перемогти з конкретною різницею у рахунку. Тоді здається, що час спливає вдвічі швидше, м’яч у чужі ворота просто не йде, а супернику вдається ледь не все. Ось тому Тюріну необхідно налаштовувати своїх партнерів по команді на складну гру, у якій потрібно не лише забивати якомога більше, але й не забувати про гру у захисті. Гравцям «Peroff» втрачати вже просто нічого, а тому вони будуть просто грати у свою гру до останнього. Гол Андрія Фесюна у ворота «Сервіс Люкс» вже на останній хвилині зустрічі чудово ілюструє той факт, що опускати руки до фінального свистка «зелені» не будуть за будь-якого рахунку. Ну а люди, які можуть створювати моменти навіть самотужки, у їх складі точно є.

Звісно ж, «CompService» є очевидним фаворитом пари, але ми не будемо навіть намагатися спрогнозувати ймовірний результат цієї гри. Хотілося б просто закликати вболівальників відвідати матчі понеділка, щоб на власні очі поспостерігати за перебігом подій у цих інтригуючих поєдинках. Має бути дуже цікаво!

26 липня 2021 року /понеділок/ Поле №4 ФЦ «Барса»
17:30 «Lex VSK» – «Сумиобленерго»

У єдиному матчі групи В, який відбудеться цього дня, на жаль, турнірної інтриги вже не буде. Ну хіба лише стане відомо, чи зможуть «енергетики» взяти свої перші очки на другому етапі Літнього чемпіонату. Ну а доля прохідного другого місця у цій підгрупі, як ми вже написали вище, вирішуватиметься у вівторок. Відверто кажучи, якщо когось і шкода за підсумками другого етапу змагань, який вже наближається до свого логічного завершення, то саме «Сумиобленерго». Хлопці, за певних обставин, цілком могли б усе ще вести боротьбу за друге місце, але два матчі, у яких команда Євгена Хабовця цілком могла розраховувати на позитивний результат, завершилися мінімальними перемогами суперників. Хто б що не казав, а певний спортивний фарт іноді теж грає важливу роль.

Про «Lex VSK» особливо нічого й казати. Команда, як і «Технологія», впевнено подолала два етапи турніру, не зустрівши по-справжньому серйозного супротиву. Ні, звісно ж, не можна сказати, що, наприклад, «Динамо» виглядало якось безнадійно, але підсумкова перемога підопічних Валерія Шепеля якихось сумнівів все-одно не викликала. Отже, можна просто констатувати той факт, що важливі матчі у «помаранчевих» ще будуть попереду. Ну а у цьому поєдинку хотілося б просто побачити цікаве, інтригуюче протистояння.

Коментарі закриті.