Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Анонс матчів понеділка

Вже завтра в Літньому чемпіонаті Асоціації футзалу Сумщини стартує фінальний ігровий тиждень. І саме цей понеділок можна вважати вирішальним у сезоні, що потроху добігає свого логічного завершення. Нехай не образяться представники інших ліг, баталії в яких ще будуть попереду, але саме цього дня визначиться абсолютний чемпіон Літнього чемпіонату АФС. Враховуючи формат цьогорічних змагань, гадаємо, цілком логічно називати майбутнього тріумфатора Суперліги саме так.    

16 серпня 2021 року /понеділок/ Поле №3 ФЦ «Барса»

17:30 «Сервіс Люкс» – «Гранум»

Яким же мінливим та непередбачуваним усе ж є спорт загалом та футзал зокрема. Ще після перемоги над  «Lex VSK» у першому турі фінального етапу здавалося, що «Сервіс Люкс» є фаворитом чемпіонських перегонів, а вже зараз, два тижні потому, виявляється, що усе вже не надто й залежить від самих «перевізників». Ні, їм, звісно ж, обов’язково потрібно вигравати свій останній матч у цьому чемпіонаті, але підсумковий розподіл місць у Суперлізі цілком і повністю залежатиме від результату поєдинку між «Технологією» та «Lex VSK». Номінальним господарям потрібно сподіватися лише на перемогу підопічних Валерія Шепеля, яка призведе до такої турнірної ситуації, коли чемпіон визначатиметься серед трьох команд за додатковими показниками. При чому, потрібно, щоб ця перемога була з різницею не більше, ніж у два м’ячі.

Тепер кілька слів про суперника «Сервіс Люкс»… Так вже виходить, що останнім часом ми приділяємо «Грануму» не так багато уваги. Найчастіше анонси зводяться до оцінки турнірних перспектив команди, якій сніжківці протистоять. Це, мабуть, цілком природньо, і Олександр Даценко та його партнери по колективу це чудово розуміють. Фактично, зараз у них є нагода зачепитися за третє місце, яке можна буде вважати справжнім подвигом. Але ж цілком очевидно, наскільки вмотивованим буде «Сервіс Люкс», наскільки суттєво відрізняються склади цих команд, як кількісно так і якісно. Отже, задачею №1 для гостей мають бути гідна гра та повна самовіддача.

18:30 «Технологія» – «Lex VSK»

Як же довго ми цього чекали! Ще на початку сезону ледь не усі, хто хоча б трохи слідкує за перипетіями нашого літнього чемпіонату, прогнозували, що вирішальним у ньому буде протистояння саме цих двох колективів. І як же круто, що воно припало на заключний тур! Щоправда, суперники підійшли до нього у трохи різному турнірному становищі. «Технології» для того, щоб повернути собі пальму першості міського футзалу, нехай вже і у трохи видозміненому складі, потрібно обов’язково не програти. І нічия, і, що зрозуміло, перемога з будь-яким рахунком, повністю влаштовують саме підопічних Михайла Жогла. А ось у випадку перемоги «Lex VSK» можливі варіанти. Якщо Ханюков і компанія здобудуть перемогу у три м’ячі або більше, то саме вони фінішують першими. У випадку перемоги з різницею в один або два м’ячі, як ми вже зазначали вище, чемпіоном стане «Сервіс Люкс». Звісно ж, усе це буде актуальним за умови, що «перевізники» не втратять очок у зустрічі з «Гранумом», і в активі одразу у трьох команд буде по шість залікових пунктів. Якщо ж «Сервіс Люкс» не зуміє виграти свій матч, то «Lex VSK» влаштує абсолютно будь-яка перемога.

Користуючись нагодою, хотілося б запросити вболівальників на ці матчі. Якщо ви хоча б трохи цікавитеся спортом, пропускати подібні події просто не можна. Тут ви побачите на власні очі найкращі команди міста, кожна з яких сповнена мотивацією, а отже і гратиме з максимальною самовіддачею. Словом, приходьте – не пошкодуєте!

16 серпня 2021 року /понеділок/ Поле №4 ФЦ «Барса»

17:30 «Спартак» – «Факел»

Свої більш локальні баталії будуть цього дня і у команд Другої ліги. Першими тут зустрінуться головні аутсайдери дивізіону на цей момент – «Факел» та «Спартак». І як же, насправді, дивно та незвично приміряти такий статус саме на «спартаківців». Здавалося, що якщо вже трапилося так, що вони опинилися у Другій лізі, то їх суперникам просто не позаздриш. А насправді усе вийшло зовсім навпаки. Десь трохи не пощастило, десь довелося грати дуже ослабленим складом, і ось у підсумку ми маємо такий невтішний для «Спартака» результат. В принципі, ситуацію ще цілком можна врятувати. І, що цікаво,  реально поборотися не тільки за друге місце, але й за перше. Для цього необхідно зараз обігрувати «Факел», а у заключному турі – «Локомотив». Наскільки хлопцям це до снаги, побачимо вже зовсім скоро.

У «Факела» ситуація значно гірша. Станом на зараз, вони ще не набрали жодного очка, а рівень наступних двох суперників зовсім не обіцяє, що ця статистика якось зміниться. Перш за все, бентежить те, наскільки мало хлопці забивають. Три м’ячі у двох зустрічах – це ну дуууже низький показник. Для порівняння, той же «Спартак» забив одинадцять голів. Звісно ж, можна сподіватися, що зараз раптово ситуація зміниться. Проте, наскільки це реально, та чи є для цього якісь передумови, сказати важко.

18:30 «Олександрія» – «Прокуратура»

У другому поєдинку зустрінуться сусіди по турнірній таблиці. Щоправда, одразу ж треба зазначити, що «Прокуратура» зіграла на одну гру менше. Ну і перемога гостей над «Спартаком», погодьтеся, виглядає більш солідно, ніж перемога господарів над «Факелом». Якщо говорити прямо та відверто, три очки у цій грі більш потрібні саме «Прокуратурі», адже ця команда усе ще продовжує свої чемпіонські перегони. Ну і у цій парі саме вона виглядає фаворитом.

 «Олександрію» можна назвати найбільш веселим в ігровому плані колективом. Він доволі багато забиває, а пропускає, при цьому, ще більше. «Біло-чорним» вже у Другій лізі вдалося обіграти «Факел», а ось зі «Спартаком» та «Локомотивом» виникли проблеми. Цілком логічно було б припустити, що завтрашня гра складатиметься для них теж дуже непросто.

Коментарі закриті.