Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Анонс матчів четверга

У перший день липня на полях футбольного центру «Барса» буде зіграно матчі другого туру у групах В і D Літнього чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини.

У групі В ситуація складається таким чином, що вже у четвер ми можемо дізнатися, хто з її представників на другому етапі чемпіонату зіграє у Вищій лізі. У випадку, якщо «Технологія» та «Гранум» обіграють «Елітбуд» та «Слобожанщину» відповідно, матчі третього туру перетворяться на звичайну формальність. Відверто кажучи, саме такий підсумок ігрового дня й здається нам найбільш ймовірним. Звичайно ж, не можна оцінювати рівень команди за результатом усього лише одного матчу, але висновки напрошуються самі по собі. Після поразки з рахунком 0:10 у стартовому турі «Слобожанщину» просто не можна було не віднести до числа аутсайдерів. Так, «Гранум» – це далеко не «Технологія» з її просто шикарним, як для такого рівня, складом, але навіть попри це важко уявити, що може завадити сніжківцям узяти три очки.

У другій парі ситуація трохи інша. «Елітбуд» – цілком пристойна, як за складом, так і за грою, команда, яка, як мінімум, може нав’язати боротьбу переважній більшості суперників. І усе було б добре, якби зараз «будівельники» грали не проти «Технології», а проти когось іншого. Про склад команди, який Михайло Жогло зібрав на цей літній сезон, було сказано вже доволі багато. Здається, що з таким підбором виконавців на початкових етапах чемпіонату проблеми «біло-синім» можуть створити лише вони самі. Звісно ж, не можна виключати варіанту, що номінальні гості не будуть викладатися на повну, або ж банально не зберуться у своєму оптимальному складі, і «Елітбуд» усе ж отримає свій шанс. Та чомусь не покидає відчуття, що свій ключовий матч у цій підгрупі Єрьоменко та компанія програли ще тиждень тому.

01 липня 2021 року /четвер/ Поле №3 ФЦ «Барса»
17:30 «Слобожанщина» – «Гранум»
18:30 «Елітбуд» – «Технологія»

У групі D з інтригою усе значно цікавіше. Тут є головний фаворит – «Динамо», і трійка приблизно рівних за своїм рівнем переслідувачів. До того ж, перший тур показав, що й проти згаданого вище фаворита цілком можна грати. Цілком очевидно, що у разі, якщо «Динамо» завтра обіграє непоступливих «залізничників», першу путівку до Вищої ліги буде автоматично заброньовано за командою Олександра Коваленка. У той же час, втрата «динамівцями» очок забезпечить нам максимально цікавий заключний тур. Якщо у групі В спрогнозувати потенційних переможців пар було доволі просто (звісно ж, зовсім не факт, що наш прогноз справдиться :)), то у випадку з групою D нас, мабуть, не здивує жоден підсумок першого або другого матчу. З «Динамо» усе зрозуміло. Майстерна, досвідчена команда, яка влітку запросила до своїх лав ще й Дмитра Гавриленка. Думаємо, від цього запрошення виграють і «динамівці», і сам Дмитро. Ну а «Локомотив» з першого сезону у змаганнях під егідою АФС зарекомендував себе як бойовий, непоступливий колектив, який вміє дивувати.

Ще більш заплутано все у другій парі. Наче «Спартак» і мав би вважатися фаворитом зустрічі, але як тут списувати з рахунків «Peroff», коли хлопці в чисельно обмеженому складі створили стільки проблем «Динамо»? Відверто кажучи, дуже приємно після доволі довгої перерви знову побачити старий добрий «Бон Вояж» (сподіваємося, хлопці не образяться на нас за таке ностальгічне порівняння, але об’єднання Фесюна і Волченка одразу ж викликає асоціації саме з цим самобутнім колективом) , нехай і у новій модифікації. Головною дійовою особою у цьому складі, звісно ж, є Юрій Кобушко. І справа тут зовсім не в кількості м’ячів, забитих у ворота «Динамо». Саме цей виконавець володіє таким рівнем індивідуальної майстерності, щоб навіть самотужки вирішувати долю ігрового епізоду на користь своєї команди. Щоб не брати на себе додаткову відповідальність, спробуємо припустити, що у другому турі «Спартак» знову зіграє унічию. Ну а чим усе завершиться насправді, нехай команди вирішать на ігровому майданчику.

01 липня 2021 року /четвер/ Поле №4 ФЦ «Барса»
17:30 «Локомотив» – «Динамо»
18:30 «Peroff» – «Спартак»

Коментарі закриті.