Асоціація футзалу Сумщини

«Lex-VSK-СумБуд» – «Symbol» 3:8. Звіт від порталу “5х5”

Так сталося, що в той же час, коли у Сумах проходить чемпіонат України (U-17), у тому ж місті (тільки на іншому майданчику) мав відбутись один з заключних поєдинків Другої ліги у «слобожанській» зоні, де грають переважно команди з Сумщини та Харківщини. І в одному з них сумський «Lex-VSK-СумБуд» приймав харківський «Symbol».

Якщо подивитись на склади команд, то вони мали би бути приблизно рівними. Адже в обох колективів були гравці, які мали досвід матчів на високому рівні. Щоправда, у сумського клубу таких виконавців було побільше. Більше того – у складі «Lex-VSK-СумБуд» були і такі гравці, які встигли спробувати себе у якості легіонера (Ханюков). Тому, можна сказати, що господарі майданчику були фаворитами цієї зустрічі. Однак, відкрили рахунок гості. Сагайдачний вирішив пробити здалеку, чим захопив Скотникова зненацька – 0:1. Такий перебіг подій змушував сумчан йти вперед великими силами. І справа не тільки в тому, що підопічним Валерія Карацюби треба було зрівнювати рахунок. Тут була мотивація, пов’язана з передматчевими розкладами. Якщо «Lex-VSK-СумБуд» переміг би у цій зустрічі з рахунком 2:0 (що вже було нереально) або 3:1, то сумчани наздогнали би «Symbol» за очками, а за рахунок очних зустрічей обійшли би у турнірній таблиці, посівши підсумкове перше місце. Інші розклади були на користь харків’ян. Тому, господарі майданчику намагались якомога більше часу приділяти атакам та створенню небезпечних моментів біля воріт Тарасова. Найбільш небезпечним моментом в активі сумчан, мабуть слід вважати потужний удар Пацюка зі штрафного, після якого м’яч влетів у хрестовину воріт. Тут же варто відзначити, що гості не відсиджувались в обороні та робили ставку переважно на дальні удари, які були дуже небезпечними. А на 15-й хвилині Коміссаров подвоїв перевагу гостьової команди. І це означало, що тепер шанси «Lex-VSK-СумБуд» здобути підсумкове перше місце практично знизились до 0%.

І тільки після цього фортуна почала в деяких епізодах усміхатися сумчанам. Чому в деяких епізодах? Тому що варто було лише підопічним Валерія Карацюби відквитати один м’яч, як Солоп відновив перевагу «символів» у два м’ячі. Однак, незважаючи ні на що, господарі майданчику під кінець першого тайму посилили тиск на ворота Тарасова. Проте, єдине, що їм вдалося, так це скоротити своє відставання до мінімуму. Відповідно, у сумчан залишались надії лише на другий тайм.

Логічно, що «Lex-VSK-СумБуд» після поновлення гри робив спроби для того, щою зрівняти рахунок. Зокрема, небезпечна нагода була у Петракова. На це гості з Харкова відповіли спробою Лоншакова. Однак, як би там не було, та все ж таки підопічним Олексія Леусенка доводилось більше захищатись та лише зрідка переводити гру ближче до воріт Скотникова. Однак, разом з тим, їм все-таки вдавались небезпечні випади. А на 27-й хвилині рахунок став 4:2 на користь гостей. До голу призвів штрафний удар у виконанні Волобуєва. Що цікаво – це був перший фол «Lex-VSK-СумБуд» у другому таймі. Для порівняння – «Symbol» на той момент встиг сфолити вже тричі. Однакхарків’яни все-таки змогли ефективно використати це порушення правил.

Після цього склалося враження, що на деякий час гра у господарів майданчику трохи розклеїлась. Однак, у той же час була підозра, що якби сумчани забили, то малюнок гри був би зовсім іншим. Але забили знову гості. Зробили вони це вже після того, як минув екватор поєдинку. Валерій Карацюба тут же взяв тайм-аут, після якого Петраков вийшов п’ятим. Але розіграш п’ятого сумчанам не вдавався, і це могло реально привести до голу саме у їх ворота. Так і сталося на 32-й хвилині, коли Сагайдачний ударом зі своєї половини майданчик вразив порожні ворота господарів, завдяки чому оформив дубль у цій грі. А вже за хвилину на рахунку екс-гравця хмельницького «Спортлідера+» був хет-трик.

По суті, гру було зроблено, і вже ні в кого не залишалось сумнівів у тому, що «Symbol» стане переможцем тільки у цій грі, а і в усій групі 4. Залишалось тільки дізнатись, з яким рахунком переможуть підопічні Олексія Леусенка. На 34-й хвилині Сайко зміг на один м’яч скоротити відставання «Lex-VSK-СумБуд». Однак, цього було замало для того, щоб бодай би спробувати відновити інтригу. Трохи цікавіше стало, коли «Symbol» здобув п’ять командних фолів, і у «Lex-VSK-СумБуд» з’явилась можливість отримати право на дабл-пенальті. Однак, тут же Сагайдачний ледь не оформив покер. Однак, все одно останнє слово залишилось за харків’янами – Яковенко за вісім секунд до кінця зустрічі встановив остаточний рахунок – 8:3. І тепер «Symbol» може спокійно готуватись до чвертьфіналу Другої ліги.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Коментарі закриті.