Асоціація футзалу Сумщини

Леонід Сень: “Ми завжди прагнемо бути якомога вище”

Пресслужба АФС поспілувалася із Леонідом Сенем, капітаном команди “Валедіанс-Peroff”, яка ставить перед собою амбітні цілі у зимовому чемпіонаті

– Доброго дня, Леоніде! У чемпіонаті АФС з’явилася нова команда – “Валедіанс-Peroff”. Для початку розкажіть де кілька слів про Валедіанс?  Чому у команди саме така назва?

Ідея створити команду прийшла нам з друзями ще у 2013 році. Ми довго думали над назвою, а потім склали до купи перші дві літери наших імен і розташували їх в найбільш красивому порядку. Так і з’явилася назва команди. В той же день, 18 липня, ми розробили й емблему, яка зараз розміщена на наших футболках. Цей день ми вважаємо днем народження команди.  

– З цього року у команди подвійна назва – “Валедіанс-Peroff”. Це ваш партнер чи спонсор?

Ця назва у нас уже другий рік. Peroff допомогли нам з інвентарем у минулому сезоні, а у цьому році з покупкою другого комплекту форми. Вони наші партнери, якщо вам потрібна м’яка подушка чи тепла ковдра для сну, то це Peroff.

– Які фінансові складові у Вашої команди?

Спонсори нашої команди – ми самі. Ми отримуємо задоволення від того, що робимо, тому нам не шкода коштів на це. 

– Чи вдалося якось підготуватись до старту чемпіонату в цей час?

Літом ми виступали на чемпіонаті міста з вуличного футболу 8х8, у вересні догравали Кубок міста з футзалу, де дійшли другий рік поспіль до півфіналу. Тому певна база закладена. Але сказати, що у нас зараз гарний ігровий тонус і відмінна підготовка, я теж не можу. Багато на що вплинула ситуація, яку спричинив вірус. Ігрові зали не завжди були доступні, гравці через хворобу або контакти з хворими вибували з тренувань на тривалий час.

– Взагалі, чи має команда якийсь тренувальний процес?

У любительських команд тренувальний процес дуже специфічний. На жаль, не в усіх гравців є можливість стабільно відвідувати тренування. Так само, як і дуже не просто організувати необхідну для команди кількість занять. Зараз у нас одне тренування на тиждень, але цього дуже мало для росту команди. Дуже добре, що наші гравці це розуміють і ми зараз у пошуках додаткової можливості ще десь займатися.

– Познайомте нас і з вашими гравцями? З кого складається основа команди?

У нашому складі грають, учителі, водії, юристи, приватні підприємці, продавці, автомеханіки, працівники залізниці і банків. Кожен професіонал у своїй справі, а усіх нас об’єднує футзал і дружба. Основою команди можу назвати тих гравців, які вже не перший сезон за неї виступають, вони в основному і задають тренд розвитку команди як на майданчику, так і по за ним.  З таких гравців це  – Євген Волченко, він наш кращий бомбардир минулого сезону і людина, яка співпрацює від імені команди з нашим партнером.

Саша Гладишев, дуже універсальний гравець, в одному матчі він може здійснювати стрімкі проходи і забивати м’ячі, а в іншому вже сейвити в рамках воріт у ролі кіпера. Саша один з генераторів наших ідей і тактичних побудов. Скоробагатько Міша, не завжди стабільно грає, але один з тих, хто постійно з командою, на тренуванні, на грі і по за грою. Міша дуже комунікабельна й весела людина, без нього атмосфера в команді була б зовсім іншою. Касьян Андрій гравець чиї літери імені є в нашій назві, зараз він працює за кордоном, але постійно підтримує нас. Саме з ним ми малювали фарбою номери на футболках, які були придбані в магазині дешевого одягу перед  першим стартом команди сім років тому, а форма яку зараз маємо це його подарунок команді. Багатьох гравців я не назвав, але кожен, хто грав у нашому складі, щось вніс або продовжує вносити у наш розвиток.

– Чи ставите собі цілі у Першій лізі чемпіонату АФС?

Ми завжди прагнемо бути якомога вище, але перед усім головним є не результат, а якість нашої гри. Для нас важливо вдосконалюватися в ігровому і організаційному плані. Думаю, що перші матчі нам даватимуться складно, адже ми новачки турніру. Важко буде демонструвати змістовну гру на старті, але поступово ми вийдемо на свій рівень і повірте, вам буде приємно бачити таку команду в  чемпіонаті.

– У зв’язку з карантинними обмеженнями, перші матчі будуть проводитися у будні дні. Чи є це проблемою для вашого колективу?

Наразі це не проблема, ми дуже скучили за змаганнями, тому будемо робити усе можливе аби прибувати на гру вчасно.

– Які взагалі очікування від участі у зимовому чемпіонаті АФС?

Хочеться узяти якомога більше досвіду для команди. Ми гратимемо з цікавими колективами. Також хочу відзначити місце проведення, не кожна асоціація має можливість проводити турніри на паркетах, які можуть приймати й міжнародні змагання. Також уже зараз можу відмітити організацію чемпіонату, бо мені імпонують ідеї та підходи організаторів до своєї справи.

– Кого вважаєте фаворитом першості?

Важко когось виокремити, з того списку команд, які є в нашій групі. На мою думку, плюс мінус усі команди рівні. Про те,  багато залежить від того, яку роботу виконуватиме кожна команда перед грою з окремим суперником. У кого цей процес буде стабільним і продуктивним, той і буде фаворитом першості

– Ну і на останнє, наше традиційне питання – що побажаєте всім вболівальникам Сумщини?

Терпіння, адже зараз не прості часи. Вважаю, що кожен має ставитися з розумінням до тих правил, які зараз існують та не ігнорувати їх. Пройде деякий час – і все буде добре!

Пресслужба АФС

Коментарі закриті.