Асоціація футзалу Сумщини

Кубок АФС. Анонс матчів 12-13 лютого

Як ми вже повідомляли, цими вихідними у нас стартує Кубок АФС. У суботу та неділю у спортивному комплексі Інституту фізкультури ім.А.С.Макаренка буде зіграно дев’ять матчів попереднього етапу турніру, а також одна гра 1/8 фіналу. Десята (і остання) зустріч у рамках попереднього етапу між краснопільським «Явором» та «Локомотивом» із Ворожби має відбутися вже серед тижня. Справа у тому, що у суботу «Явір» зіграє останній перенесений матч Skill Вищої ліги проти «Lex-VSK».

Кубкові турніри зазвичай мають свій особливий шарм. По-перше, тут часто зустрічаються між собою команди з різних дивізіонів, які не мають шансів перетнутися у рамках чемпіонату. Ну а по-друге, саме кубкові змагання зазвичай славляться дуже неочікуваними результатами. Навіть потенційний аутсайдер може налаштуватися на один конкретно узятий поєдинок та дати бій сильнішому супернику. У цьому контексті буде дуже цікаво поспостерігати, наприклад, за парою «Сумиобленерго» — «Likarske». Номінальні гості дуже переконливо йдуть по турнірній дистанції Першої ліги. До цього часу вони не зазнали там жодної поразки. І ось такий виклик у вигляді зустрічі з середняком «вишки» є доволі доречним, у тому числі, й для самих «зелених», які матимуть нагоду випробувати власні сили.

Щось подібне можна сказати й про пару «Україна» (Токарі) — «Натон», але тут вже між рівнем ліг, у яких грають команди, є більш суттєва різниця. Ось і побачимо, наскільки важко буде представникам Skill Вищої ліги долати захисні редути «Натона», який, нагадаємо, пропустив усього дев’ять м’ячів у дванадцяти матчах чемпіонату. Особливу увагу варто б звернути й на пари, у яких гратимуть команди, які не беруть участь у зимовому чемпіонаті АФС. Мова йде про білопільське «Динамо» та ФК «Недригайлів». У «динамівців» суперник буде не з простих, адже навіть остання команда Skill Вищої ліги – це все-одно команда Вищої ліги. Є така думка, що для гравців «Forza» цей матч зараз є дуже важливим у психологічному плані. Після циклу ігор з дуже сильними суперниками, до яких ти апріорі підходиш у статусі аутсайдера, шанс відчути впевненість у своїх силах, зіграти з позиції сили, є дуже цінним. «Недригайлову» теж просто не буде, адже «Хлібодар» йде у лідерах групи А Другої ліги, що теж говорить про силу цього колективу. Просто у цьому випадку, коли нинішній рівень ФК «Недригайлів» нам, відверто кажучи, практично невідомий, оцінити співвідношення сил не так і легко.

Не менш захопливими мають стати поєдинки команд з різних підгруп Другої ліги. Завжди гравці та вболівальники люблять порівнювати силу двох підгруп, але одна справа, коли ти це робиш заочно, а зовсім інша – з’ясувати усе на практиці. На нашу думку, у парі «Колос» – «Аквітан» взагалі неможливо визначити фаворита, а у протистоянні «ІМК-Слобожанщини» та «Валедіанс» трохи більше шансів на перемогу мали б мати номінальні господарі, але те, яку гру в останніх турах демонстрували підопічні Сеня, дає сподівання на дуже інтригуючи рубку. «Brocar-Star Peppers» та «Сумихімпром-СДПУ» зустрінуться вже вдруге у нинішньому сезоні. У матчі в рамках Skill Вищої ліги сильнішими були «перці», але це було ще у грудні, а зараз «Сумихімпром» видав вражаючу серію ігор. Словом, буде цікаво.

«Вікторія», яка йде у лідируючій групі групи Б Другої ліги у поєдинку з «Елітбудом» зможе з’ясувати для себе, якими б були її шанси у Першій лізі. Так, підбір виконавців у «будівельників», що недивно, виглядає більш потужним, але грати з ними можна і потрібно. Наприклад, ті ж гравці «СумДУ» нав’язували їм серйозну боротьбу. Тут для «червоно-синіх» важливо не допускати недооцінки суперника. Вона може коштувати надто дорого.

Ну і окремої уваги вартий матч 1/8 фіналу, який буде зіграний першим. Є таке враження, що ледь не кожний жереб зводить «Compservice» та «Сервіс Люкс» між собою. Історія протистояння цих колективів вже настільки довга, що усю її можуть пам’ятати хіба тільки самі гравці цих команд. Зараз у «перевізників» є перед «комп’ютерниками» боржок, який вони неодмінно хотіли б віддати. Поразку у рамках чемпіонату з рахунком 0:4, повірте, ніхто не забув. Фаворита саме у цій грі бути просто не може. Тут усе будуть вирішувати якісь незначні деталі та мікроепізоди, які будуть траплятися по ходу гри. З абсолютною впевненістю можна сказати лише те, що тут буде інтрига та багато боротьби. Ну і дуже шкода, що одна з цих команд припинить боротьбу вже на такій ранній стадії.

12 лютого 2022 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ

11.00 «Brocar-Star Peppers» – «Сумихімпром-СДПУ»

14.00 «Сумиобленерго» — «Likarske»

15.00 «Динамо» (Білопілля) – «Forza»

16.00 «Compservice» — «Сервіс Люкс»

17.00 «Колос» — «Аквітан»

18.00 «Лідер» — «Peroff»

13 лютого 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ

12.00 «ІМК-Слобожанщина» — «Валедіанс»

13.00 «Україна» (Токарі) — «Натон»

14.00 ФК «Недригайлів» — «Хлібодар»

15.00 «Елітбуд» — «Вікторія»

Коментарі закриті.