Асоціація футзалу Сумщини

Кравченко Артем: «Головною задачею «Аквітану» на цей сезон є отримання досвіду»

Дуже приємно, що з кожним роком з’являються нові команди у чемпіонаті АФС. Цей сезон не став виключенням, і ми побачили ще одного новачка. Ним стала команда «Аквітан» з Роменського району, і нам вдалося поспілкуватися з граючим тренером команди – Кравченко Артемом.

– Доброго дня Артеме, розпочати хотілося б з історії команди. Розкажіть, будь ласка, коли була створена команда? Хто був ініціатором?

– Доброго дня, 2020 рік можна вважати роком створення команди, адже до цього ми збирались дуже рідко,скоріш пограти в задоволення для себе, а от той рік став переломним для нашої команди. Ми почали збиратися на тренування, їздити на турніри, запрошувати команди на товариські матчі. Щодо того, хто був ініціатором, конкретну людину виділити не можна, команда була створена на бажанні грати в футбол самих гравців.

– Звідки взялась назва команди «Аквітан»?

– Напевне виступ нашої команди в Другій лізі АФС був би неможливий без підтримки нашого спонсора Романенка Сергія Івановича, який взяв на себе фінансову складову, починаючи від внеску за чемпіонат, закінчуючи закупівлею форми, м’ячів і так далі. І в нього є фірма «Аквітан», яка займається вирощуванням сільськогосподарських культур і великої рогатої худоби.

– Хто запропонував розпочати виступи в Другій лізі АФС?

– Я висловив таке бажання гравцям і спонсору, вони мене цілком підтримали.

– Чи можете виділити когось зі своїх гравців?

– Виділити когось одного не можна, так як у кожного є як плюси, так і мінуси.

– Які задачі стоять перед командою в цьому сезоні?

– Звісно, хочеться зайняти якомога вище місце, але першочергове завдання отримати досвід, адже це наш перший офіційний чемпіонат.

– Чи тренується команда, якщо так то, як часто і де саме? Що ви, як тренер в першу чергу вимагаєте від гравців?

– Тренування проходять 3 рази на тиждень у спортивному залі в школі. В першу чергу, мені важливо, щоб хлопці викладались на всі 100%, і кожне тренування було для них цікавим та розвиваючим. Зараз ми багато працюємо над передачами, володіння м’ячем.

– Глобальні амбіції. Чи є у команди план розвитку на майбутні роки?

– Не хотілося б забігати далеко, поки що потрібно якомога краще виступити в цьому чемпіонаті. На весну плануємо заявитись на районний чемпіонат з футболу. А далі буде видно.

– Як оціните старт чемпіонату для команди «Аквітан», які позитивні і негативні моменти можете виділити?

– Я вважаю, що старт чемпіонату ми могли відіграти і краще. Знову ж таки, ключову роль зіграв досвід, адже в деяких моментах ми робили невимушені помилки, якими користувалися суперники.

– Після зіграних п’яти турів Другої ліги групи Б, хто на Вашу думку виглядає фаворитом чемпіонату?

– Я вважаю, що явних фаворитів в групі немає, і напевно ще кожний може поборотися за високі місця, є команди, які дуже добре почали чемпіонат, і однією з таких є «Peroff», мені дуже подобається як вони грають.

– Дякую Артеме, за розповідь про команду, хочеться побажати Вам подальшого розвитку і хороших результатів.

– Дякую, до зустрічі!

Пресслужба АФС

Коментарі закриті.