Асоціація футзалу Сумщини

Казахстан – Україна – 3:5. Післямова

Пропонуємо вашій увазі післяматчеві коментарі гравців і головного тренера збірної України – Ігоря Корсуна, Петра Шотурми та Олександра Косенка.

Ігор Корсун, гравець збірної України

– Які твої перші емоції після виходу команди до півфіналу?

– Це мрія! Ми доклали великої кількості зусиль, щоб це сталося. Нарешті збірній України вдалося вийти до півфіналу. Ми цим дуже задоволені.

– Як оціниш матч загалом? Команди постійно обмінювалися ініціативою у ньому.

– Поєдинок видався досить цікавим. Збірна Казахстану є надзвичайно потужним суперником. Було багато боротьби та емоцій. Однак, нам вдалося перемогти. Це найважливіше!

– Ви провели дуже емоційний поєдинок. Чи не забракне емоцій у наступних матчах турніру?

– Переконаний, що нам вистачить сил та емоцій, адже це півфінал чемпіонату Європи. Таке дійство може бути всього раз у житті. Тож, ми готові до боротьби.

– Коли повірили, що зможете здолати Казахстан у цьому матчі?

– Як тільки ми почали готуватися до матчу з Казахстаном – думали лише про перемогу! Вірили, що зможемо це зробити й вийдемо до півфіналу. Сьогодні ми боролися, працювали весь матч й вірили до кінця, що переможемо.

Петро Шотурма, капітан збірної України

– Україна вперше за 17 років зіграє у півфіналі чемпіонату Європи. Які твої перші емоції?

– Відчуття, ніби у сні. Всі думали, що це неможливо, а після матчу з Португалією ми переосмислили свою гру і побачили, що можемо протистояти усім суперникам. Сьогодні ми віддали всі сили, щоб Україна святкувала!

– Які ключові фактори сьогоднішньої перемоги?

– Передусім, ми були сповнені бажання, щоб перемогти. Повністю віддалися цій грі. Горіло серце, щоб наша збірна вийшла і перемогла. На щастя, вдалося це зробити.

– Від матчу до матчу команда стає сильнішою. Ви думаєте про фінал?

– Ми рухаємося крок за кроком. Саме матч з Нідерландами, напевно, став переламним моментом для нас. Після нього ми додавали від поєдинку до поєдинку. Радіємо тому, що можемо відсвяткувати цей момент.

– Наступним суперником буде Росія або Грузія. На команду очікує ще один складний поєдинок.

– Завтра подивимося хто вийде далі. Наша команда гратиме з такою ж самовідданістю. Віддамо все за Україну!

Олександр Косенко, головний тренер збірної України

– Вітаємо з перемогою! Збірна України зіграє у півфіналі чемпіонату Європи вперше з 2005 року. Як відчуваєте себе?

– Емоції лише позитивні. Зараз дуже складно говорити. Навіть не думав, що так буде після перемоги. Хочу подякувати хлопцям. Це їхня перемога! Пишаюся всією командою, яка виконала великий обсяг роботи. Будемо працювати далі й готуватися до півфінального матчу.

– Цього вечора збірній України вдалося зупинити Казахстан. У чому полягав секрет?

– Жодного секрету немає. Хлопці виходили й виконували свою роботу. Команда виклалася на 200%. Вдача повернулася до нас обличчям, і ми забили свої голи. Натомість, збірній Казахстану не пощастило з реалізацією. У цьому велика заслуга нашого кіпера Кирила Ципуна. Всі ці фактори й створили одну велику перемогу.

– Після виходу до півфіналу з’явилися думки про титул?

– Ще до турніру ми з хлопцями домовилися, що будемо рухатися від матчу до матчу. Ми не робимо гучних заяв й налаштовуємося на наступний поєдинок.

– Завтра відбудеться матч Росія-Грузія. Цей поєдинок Ви, звичайно, дивитиметеся дуже уважно.

– Безумовно, одна з команд стане нашим наступним суперником. Дивитимемося цей матч всією командою й аналізуватимемо його.

Асоціація футзалу України

Фото: УЄФА

Коментарі закриті.