Асоціація футзалу Сумщини

Іванющенко Сергій: «Максимальна самовіддача в кожній грі – ось що нам потрібно завжди»


Продовжуємо знайомство з новачками зимового чемпіонату АФС. Зараз нам вдалося поспілкуватися з представником команди «Вікторія», яка стала справжнім відкриттям початку сезону в Другій лізі – Іванющенком Сергієм.

– Доброго дня, Сергію. Як завжди, хотілося б розпочати з історії створення команди. Розкажіть, будь ласка, коли була створена команда, як утворилася назва?

– Доброго дня! Команда «Вікторія» створена на початку 90 років в селі Великий Бобрик. Давайте скажемо так, що рік створення команди 1995. Пам’ятаю, ще в дитинстві ходив на місцевий стадіон, щоб повболівати за команду. В той час команда брала участь в першості Краснопільського району з футболу, а також аматорських чемпіонатах на першість України. Назва колективу одноіменна з агрофірмою «Вікторія», директором якої являється Швачич Віктор Іванович.

– В яких турнірах команда брала участь до зимового чемпіонату, і коли вирішили розпочати виступи в Другій лізі АФС? Чи слідкували за цією лігою в минулих сезонах?

– На даний час команда постійно бере участь в відкритій першості Краснопільської ОТГ з футболу, і вже другий рік приймає участь в змаганнях з вуличного футболу м. Суми. Ми ще влітку вирішили, що будемо заявлятися в Другу лігу АФС. Постійно слідкуємо як за цією лігою, так і за вищою та першою лігами. Ми спостерігали за Другою лігою і в минулих сезонах, але ви ж розумієте, що спостерігати на трибунах та біля екранів телевізора це зовсім не те, коли ти знаходишся з м’ячем на паркеті.

– Як підбиралися гравці команди? Можливо можете когось виділити?

– Основа команди залишилась з літнього чемпіонату, половина гравців команди приймали участь в зимовій першості АФС минулого сезону в різних командах, як першої так і другої ліги. Взимку до нас приєдналися троє гравців. Це Остапенко Ярослав, Лугченко Артем та Мельник Віталій. До речі, можемо виділити Остапенка Ярослава за його самовіддачу в грі, а також Мельника Євгена.

– Яка задача стояла перед командою до старту сезону?

– Перед стартом сезону стояла задача закріпитися в середині турнірної таблиці, великих амбіцій не було. Всі ми розуміли, що кожна команда нашої підгрупи досить сильна та збалансована. Взяти, наприклад, “Слобожанщину” та “Локомотив”. Всі ми знаємо, що влітку вони посіли високі місця. Всі суперники досить сильні.

– Що можете сказати про тренувальний процес? Як часто тренується команда?

– Тренуємося ми 2 рази на тиждень в спорткомплексі СумДУ.

– Фінансова складова. Хто спонсор, можливо є премія за перемоги, або за фініш в топ – 3?

– Фінансові витрати команди взяла на себе агрофірма «Вікторія», але про преміальні поки що розмова не йшла.

– Чи є у команди план розвитку на майбутні роки? Можливо в амбіціях через декілька років виступи у Вищій лізі АФС?

– В планах на майбутнє приймати участь в другій лізі АФС в наступному сезоні. Про Вищу лігу поки що не думали.

– Старт в Другій лізі. Після п’яти турів Ви посідаєте перше місце (на момент розмови ситуація була саме такою – ред.), і йдете без поразок, як гадаєте за рахунок чого вдалося досягнути такого позитивного результату?

– Я думаю, за рахунок настрою, зіграності а також удачі (без неї неможливо) ми перебуваємо на першому місці. І плануємо так і продовжувати. Максимальна самовіддача в кожній грі – ось що нам потрібно завжди. А також холодний розум…. Наші хлопці це чудово розуміють.

– Якщо б перед початком чемпіонату Вам сказали, що після п’яти турів команда перебуватиме на першому місці, маючи 13 балів, повірили б з легкістю?

– Перед початком сезону ніхто б з наших гравців не повірив, якщо б сказали, що ми будемо перебувати на першому місці. Але це тільки проміжний результат і на цьому тижні у нас 2 дуже важливі гри, на які потрібно максимально налаштуватися. А потім друге коло. Тож вся боротьба ще попереду.

– Хто на Вашу думку, Ваш головний суперник в боротьбі за високі місця? Можливо навіть за чемпіонство?

– На даному відрізку я б не виділяв жодної з команд. Всі колективи по своєму сильні. Кожний тур нам приносить несподівані результати. Тож будемо грати та слідкувати за кожною грою. Це в якійсь мірі також дає можливість вивчити суперника. Попереду ще багато боротьби задля досягнення високих результатів.

– Дякую Сергію, за приділений час і цікаву розповідь про команду, бажаємо Вам успіхів в наступних матчах чемпіонату!

– Дякую і Вам!

Пресслужба АФС

Коментарі закриті.