Асоціація футзалу Сумщини

Іван Скіцко: “У Кубку хотілося б зіграти проти середняка Екстра-ліги”

Напередодні жеребкування 1/8 фіналу Кубку України головний тренер АФФК “Суми” Іван Скіцко розповів про настрій у команді після перемоги над “Монолітом-Viva Cup” (2:1) та поділився думками щодо потенційних суперників у кубковому турнірі

– Іване Васильовичу, вітаємо ще раз із перемогою у суботу. Який настрій зараз у команді, маємо надію, обійшлося без втрат? 

– Дякую за привітання. На щастя, усе добре, сьогодні займаємося аеробікою, потім спортзал і розпочинаємо повноцінну підготовку до гри з “Продексімом”. Звісно, ця перемога додала позитивних емоцій, плюс покращила наше турнірне становище. Важливо, що усі отримали новий імпульс, психологічно як команда ми стали ще сильніше. Я постійно наголошую на тренуваннях та в роздягальні, що під час цього складного сезону ми маємо бути єдиним цілим, згуртуватися для досягнення спільної ідеї. 

– Завтра жеребкування 1/8 фіналу Кубку України. Є якісь думки щодо бажаних та не дуже суперників? 

– Буду відвертим: не хотілося б зіграти проти топ-4, який наразі склався у Екстра-лізі. Цьогоріч ми прагнемо пробитися якомога далі, я уже другий рік працюю з командою і бачу, що це нас до снаги. Слідкуючи за попередніми етапами, я для себе уже відзначив, що ті команди, яких ми звикли називати “аматорами”, складаються також із дуже досвідчених гравців. Це стосується усієї шістки, яка потрапила до 1/8 фіналу. Але на все воля Божа, не хочеться загадувати, завтра усе дізнаємося.

– Як вам здається, що було б кращим варіантом – середняк Екстра-ліги чи умовні “Хмельницькі делікатеси”? 

– Я все-таки хотів би зіграти з командою Екстра-ліги. По-перше, ми ці команди уже добре знаємо, з деякими навіть двічі встигли зіграти протягом сезону, вивчити їх слабкі та сильні сторони. Так, зараз ми живемо у такий час, коли достатньо просто дізнатися майже про будь-яку команду, є трансляції міських чемпіонатів тощо. Але знову: якщо тобі випадає команда із аматорів, то ставлення буде зовсім інше. І дуже часто гравці сильних команд недооцінюють суперника і розплачуються за це. Таких прикладів у кубкових турнірах навіть в останні роки було дуже багато. А у “аматорів”, самі розумієте, настрій на гру протилежний, вони будуть все із себе висмоктувати заради позитивного результату. 

Пресслужба АФФК “Суми”

Коментарі закриті.