Асоціація футзалу Сумщини

Іван Скіцко: “Матч із “Максимусом” ми розглядали як підготовку до “Урагану”

Головний тренер “Food Centre-СумДУ” – про відміну кубкового матчу, майбутнього суперника, кадрові втрати та про “Ураган”

– Іване Васильовичу, сьогодні офіційно стало відомо, що матч-відповідь Кубку України проти львіського “Максимусу” не відбудеться. Чи заплановані уже якісь зміни у тренувальному процесі? 

– Скажу відверто: матч із “Максимусом” ми розглядали як частину підготовки до гри з “Ураганом”. Хотіли напрацювати певні схеми, дати можливість більше пограти тим універсалам, які отримували протягом сезону мало часу. У клубі ще на початку тижня знали, що львів’яни, скоріше за все, не приїдуть, тому тримали в голові запасний варіант. Зараз до нього і повертаємося: в п’ятницю о 13.00 відбудеться контрольний матч проти “Рятувальника” в спорткомплексі СДПУ. Важливо закінчити тижневий цикл підготовки якраз грою. 

– Гра буде відкритою для уболівальників?

– Звісно, ми запрошуємо усіх на трибуни, у кого є вільний час та бажання. 

– Зараз, можливо, некоректно ще говорити про майбутнього суперника у четвертьфіналі Кубку України, але у більшості пар уже все зрозуміло. У вас є якісь побажання, думки?

– “Сліпий” жереб завжди непередбачуваний. Є широке коло можливих варіантів. Зараз у нас дві важливі гри у FavBet Екстра-лізі проти “Урагану” та “Продексіму”. При усій повазі до їх суперників в Кубку, фаворити повинні проходити далі. Якщо жереб випаде на когось із них, то нам буде неймовірно складно на фініші сезону. Проте головне завдання не змінюється: ми прагнемо пройти в “Фінал чотирьох”, щоб провести його вдома. 

– В 1/8 фіналу є дуже цікава пара – “Енергія” проти “Сокола”. Ураховуючи, що це наші прямі суперники за попадання в топ-6, як би Ви поставилися до такого жеребкування? 

– Це було би цікаво. Не можу сказати, хто зараз із нас трьох на голову сильніше. Плюс-мінус рівні команди, а кубкові ігри взагалі виявилися би надзвичайно напруженими. Загалом, зіграти у четвертьфіналі з переможцем цієї пари – це був би хороший жереб. 

– Давайте повернемося до справ FavBet Екстра-ліги. З яким настроєм Ви їдете до рідного Івано-Франківська? 

– Це особливе відчуття, тим паче, що в моїй тренерській практиці цього ще не було. Я 15 років віддав “Урагану”, а зараз на майданчику колледжу фізичного виховання буду гостем. Потихеньку я уже звикаю до Сум, але повертатися до рідного міста завжди приємно. Тим паче, впевнений, що гра нас очікує дуже цікава. У нас своя боротьба за “шістку”, “Урагану” також нікуди відступати, команда уже втратила багато “золотих” очків. Думаю, і уболівальники прийдуть на трибуни в очікуванні цікавої гри.

– У минулих інтерв’ю Ви зазначали, що Ігумнов та Гурєєв будуть готові вийти на майданчик якраз у матчі з “Максимусом”. Наразі вони повністю відновилися?

– Що стосується Дмитра, то він уже давно працює в загальній групі. Тренерський штаб дав йому багато часу в контрольному матчі з “Технологією”, хочеться, що Ігумнов якомога скоріше набрав свої кондиції. Що стосується Арсена, то травма ще дає про себе знати. Ми кожного дня спілкуємося, але помітна біль в голеностопі. В такій ситуації головне не поспішати з поверненням, тому на виїзд в Івано-Франківськ ми вирушимо без нього. 

За матеріалами офіційного сайту “Food Centre-СумДУ”

Коментарі закриті.