Асоціація футзалу Сумщини

Іван Скіцко: «Інколи я не впізнавав своїх гравців під час гри чотири на п’ять»

Прес-служба клубу “Food Centre-СумДУ” відразу після матчу зв’язалася з головним тренером «Food Centre-СумДУ» Іваном Скіцком, щоб отримати оперативний коментар

– Іване Васильовичу, вітаємо з перемогою! Давайте розпочнемо з ваших вражень щодо подій першого тайму. Здавалося, на початку гри команда дуже нервувала: багато втрат, три фоли за шість хвилин, та і ініціатива була на боці суперника.

– Гравці сьогодні отримали таку установку на гру: зіграти на «нуль» та не отримати попереджень. На жаль, з обома завданнями ми не впоралися. Перед матчем я акцентував увагу підопічних на важливості перших хвилин матчу. Поки футзалісти «свіжі», все можливо. Тим паче, ви самі бачили, що львів’яни уміють грати у футзал. Не забуваємо, саме напередодні стадії 1/8 фіналу «Максимус» підсилився двома досвідченими гравцями – Письком та Денисом. Та й результат саме на нас більше тиснув. На щастя, ми витримали стартовий натиск, забили свої м’ячі, і першим таймом можна бути задоволеним.

– У другій половині «Максимус» майже весь час грав із п’ятим польовим і створював проблеми сумчанам. Як вам здається: господарі так добре діяли чи в обороні «Food Centre-СумДУ» були сьогодні проблеми у цьому елементі гри?

– Інколи я не впізнавав своїх гравців під час гри чотири на п’ять. Багато дитячих помилок, нам забивали в ситуаціях, які ми багато разів відпрацьовували на тренуваннях, говорили про них. Нам сьогодні була потрібна перемога не лише в плані подальшої боротьби в Кубку України, але і в плані психології перед важливими матчами сезону в FavBet Екстра-лізі. Гра проти п’ятого польового показала, що тренерському штабу ще є багато над чим працювати. Добре, що ці помилки були сьогодні, а не в майбутньому, де їх ціна виросте в рази.

– Наскільки ви задоволені сьогоднішнім результатом, ураховуючи серію з двох матчів?

– Думаю, відсотків на 95% ми уже пройшли далі. Сьогодні багато голів забили на виїзді, є різниця в три м’ячі. Хоча це футзал, але відігравати їх непросто. Скоріше за все, «Максимусу» доведеться знову грати з п’ятим польовим, а у нас попереду багато часу, щоб краще розібрати сьогоднішні помилки і підготуватися до нейтралізації суперника.  

– Деякі любителі футзалу здивувалися, не побачивши сьогодні у складі Гурєєва, який, як здається, непогано показав себе у матчі з «ХІТом». Яка причина його відсутності?

– Під час тренувального процесу цього тижня Арсен отримав пошкодження, поки що грати він не може.

– А як справи у ще одного зимового новачка Дмитра Ігумнова, який ще не дебютував після повернення в команду?

– Дмитро уже планує найближчим часом почати тренування в загальній групі. Нагадаю, у нього також була травма, отримана в матчі за другу команду клубу. Маю надію, у грі-відповіді проти львів’ян вони обидва уже вийдуть на паркет. Бажаю їх скорішого одужання.

Коментарі закриті.