Асоціація футзалу Сумщини

Іван Скіцко: “ХІТ” є фаворитом, але ми відповідально готуватимемося до двох кубкових матчів”

Головний тренер «Food Centre-СумДУ» Іван Скіцко розповів про налаштування команди на майбутні поєдинки у Кубку України та Favbet Екстра-лізі.

– Іване Васильовичу, як оціните результат жеребкування на стадії 1/4 фіналу Кубка України?

– Скажу відверто, жереб для нас є дуже важким. Натомість, «ХІТ», можливо вважає, що їм пощастило. Ми приймаємо результат жеребкування таким як він є. Наш суперник набрав потужний хід. «ХІТ» є фаворитом, але ми відповідально готуватимемося до двох кубкових матчів.

– Як вважаєте, наскільки змінилася гра команди після того як по ходу сезону в.о. головного тренера став Олег Лук’яненко?

– На моє переконання, «ХІТ» був потужною колективом як під час роботи Дмитра Шувалова, так і є нині під орудою Олега Лук’яненка. Зараз команда дуже раціонально використовує гравців, які виконують функції стовпів. Вони роблять дуже великий обсяг роботи задля здобуття «ХІТом» позитивного результату. Так, багато виконавців непогано діють індивідуально. Окрім того, досить непогано поставлений розіграш стандартів. Однак, передусім, виділив би перший з наведених компонентів. Ігрова дисципліна у «ХІТа» була і за попереднього тренера, і є нині. Раніше команда більше комбінувала та контролювала м’яч. Зараз під керівництвом Олега Лук’яненка «ХІТ» більше націлений на атаку.

– Минулоріч «Food Centre-СумДУ» був учасником Фіналу Чотирьох Кубка України. Чи маєте амбіції повторити таке досягнення у цьому сезоні?

– Однозначно. Я цього прагну як тренер, президент також ставить перед командою амбітне завдання у цьому турнірі. Ми віримо, що можемо пройти непростого суперника. Якщо це станеться – вірю, що, можливо, саме Суми стануть господарем Фіналу Чотирьох. Докладемо для цього максимум зусиль.

– На команду зараз очікує період з надзвичайно відповідальних матчів у кубку та чемпіонаті. Скажіть, у чому полягає різниця щодо підготовки та налаштуванні на поєдинки цих турнірів?

– Думаю, на цьому етапі особливої різниці немає. Загалом, кубок і чемпіонат – це два різних виклики. Однак, нині права на помилку ми не маємо. Ментально команда знаходиться у шістці та Фіналі Чотирьох. Зараз весь колектив має по-справжньому згуртуватися, аби провести на високому рівні матчі Кубка України з «ХІТом» та поєдинки Favbet Екстра-ліги проти «Сокола» та «Енергії».

– Як вважаєте, два матчі з «ХІТом» – це зайва нагода ще краще підготуватися до майбутніх відповідальних поєдинків у боротьбі за ТОР-6 Favbet Екстра-ліги?

– Тут справа не лише у «ХІТі». Так склалося за календарем, що попередні зустрічі ми проводили з «Ураганом» та «Продексімом». Вони також показали нам над чим треба працювати. Ми маємо багато теоретичних занять, аби кожного дня ставати кращими. Звичайно, «ХІТ» – це для нас такий собі третій іспит. Нам є над чим працювати, і я сповнений віри, що ми зможемо виправити ті помилки, які розбираємо під час теоретичних занять, у майбутніх поєдинках.

 Попередня зустріч між «Food Centre-СумДУ» та «ХІТом» завершилася перемогою киян з рахунком 6:2. Які висновки зробили після того матчу?

– У тому поєдинку я провів ротацію та спробував награвати інші четвірки. Можу констатувати, що план на той матч виявився невдалим. «ХІТ» дійсно зіграв досить вдало та забив швидкі голи. Сьогодні ми знаємо як грати проти нашого суперника. Питання, чи зможуть хлопці психологічно стримати цей удар та чи зможуть повністю виконати установку на зустріч. Той-таки матч з «Продексімом» показав, що ми можемо грати на рівних з топ-командами. Ретельно вивчаємо «ХІТ» та готуємося до матчів з киянами. Однак, віддам належне нашому супернику. Поєдинки з «Кардиналом-Рівне» зайвий раз довели, що команда перебуває у чудовому тонусі.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Коментарі закриті.