Асоціація футзалу Сумщини

Ігор Черненко: «Плануємо й надалі виступати в Екстра-лізі, але формат чемпіонату слід було б змінити»

Президент об`єднаного сумського клубу відповів на нагальні питання

 Останнім часом з’явилося багато чуток стосовно того, що команда наступного сезону не виступатиме в Екстра-лізі. Можете підтвердити чи спростувати цю інформацію?
– На 99% ми братимемо участь в наступному сезоні Екстра-ліги.

 Також з’явилася інформація, що ще декілька гравців основного складу залишили команду.
– По кадровим змінам зараз нічого не скажу. Інформація щодо цього з’явиться через 2-3 тижні.

 Яким ви бачите ідеальний формат Екстра-ліги?
– Плей-оф. Кількість команд, яка б проходила в матчі на вибування, має визначитися залежно від того, скільки буде учасників чемпіонату. В ідеальному варіанті хотілося б 8 команд у плей-оф з чвертьфінальної стадії. Це за умови, що збереться 10 команд. Якщо ж буде 8 команд, то нехай 6 учасників продовжать боротьбу в плей-оф, але ми також висунули пропозицію, що у такому випадку треба зіграти в 4 кола. Ми не дуже хочемо, щоб залишився такий формат, як і в цьому сезоні. Його треба змінювати, бо він демотивує команди, які посідають місця нижче шостого.

 Чи плануєте брати участь у міжсезонному турнірі для команд Екстра-ліги?
– Хотіли б, але ми поки що не розуміємо, що планувати. Треба чітко розуміти: а) коли?, б) де? Коли ми отримаємо таку інформацію, то зможемо сказати свою відповідь, оскільки маємо власні плани на підготовку. Чим раніше оголосять таку інформацію, тим більше команд зможуть і матимуть бажання взяти в ньому участь.

Андрій Гулій, ​futsalua.org

Коментарі закриті.