Асоціація футзалу Сумщини

Ігор Черненко: “Нас чекає омолодження складу у наступному сезоні. Але ставку на гравців із Сумщини ніхто не відміняв”

Президент “Food Centre-CумДУ” підбив підсумки сезону, розказав про цьогорічні досягнення клубу та поділився планами на майбутнє 

– Ігоре Петровичу, в усіх у пам’яті недавній матч з “Енергією”, який вирішував, хто потрапить у фінальну шістку. Як вважеєте, чого не вистачило команді? 

– Ми налаштовувалися, що зможемо перемогти з потрібним рахунком та пройти далі. Але на підсумковий результат дещо розчарував. На початку матчу у нас були хороші можливості, щоб забити, але ми їх не використали. Потім “Енергія” швидко двічі відзначається – і ми уже в складній ситуації. Так, у другомі таймі пішли атакувати більше атакувати, але втрачено до цього було дуже багато. Тим паче, грали без глядачів, а це для нашого клубу особливий мінус. У мене немає питать щодо самовіддачі гравців, але це на сьогодні наш рівень. І його не вистачило для потрапляння у шістку найкращих.

– Сьогодні стало відомо, що АФУ тимчасово призупиняє усі змагання під своєю егідою. Згідно з регламентом FavBet Екстра-ліги, команди, що не потрапили до шістки найкращих, також повинні провести свій турнір. Чи була якась інформація від АФУ щодо цих змагань? 

– Особисто я ніяких листів не бачив та дзвінків не отримував. Наразі ми не бачимо сенсу брати участь у цьому турнірі. По-перше, сьогодні стало відомо, що одеський “Епіцентр К-Авангард” не буде більше грати в Екстра-лізі. По-друге, у зв’язку з карантином усі залі зачинені, умов для тренувань немає, та й заборонено це зараз, щоб не підхопити вірус. 

– Які враження у Вас загалом від сезону? 

– Протягом сезону ми багато зробили на майбутнє. По-перше, ми повернули в Суми футзал високого рівня. Наразі глядачі можуть дивитися не по телевізору, як грають найкращі команди країни, а прийти і поспостерігати особисто. У нас з’явився новий тренер зі своїм баченням футзалу, який допоміг як гравцям у індивідуальному розвитку, так і загалом командній грі. Ми знайшли спільну мову з міською та обласною владами, дуже дякуємо їм за допомогу у розвитку футзалу.

Особливо мені приємо, що навіть із грандами ми весь час боролися, намагалися грати на рівні. Так, були провальні тайми у Івано-Франківську в чемпіонаті, та й домашня кубкова гра з “ХІТом” не особливо порадувала. Але ми побачили ті моменти, де потрібно додавати. Саме за допомогою таких сильних суперників. 

– Давайте повернемося трішки назад. Після Кубку Львівщини, де команда непогано зіграла, усе голосніше у клубі почали говорити не тільки про шістку найкращих, а й вголос говорити про амбітніші цілі. Чи не здається, що це десь і зіграло злий жарт? 

– Можливо, доля правди у цьому також є. Але якщо не ставити високих цілей, то ніколи не досягнеш високих результатів. Зараз, якщо дивитися для нас уже на минулий сезон, то сьоме місце – наше. Як для дебютанта, вважаю, непогане. А далі будемо намагатися грати все краще. 

– Як Ви оціните роботу Івана Скіцка на чолі команди? 

– Кілька днів тому я мав зустріч саме із Іваном Васильовичем та виконавчим директором клубу Сергієм Пєсоцьким. Ми усе обговорили стосовно сезону і дійшли висновку, що задоволені співпрацею. Плануємо почати підготовку до нового сезону з серпня. З Іваном Васильовичем у якості головного тренера. Навіть є напрацювання, що ми повинні встигнути за час до старту Екстра-ліги. Зараз пауза, тим паче, карантин, усі роз’їхалися по домівках. Маю надію, що найближчим часом вірус ущухне, і ми проведемо підсумкову зустріч команди. Звісно, з кимось доведеться розлучатися. Нас чекає омолодження складу у наступному сезоні. Але ставку на гравців із Сумщини ніхто не відміняв. Уже зараз ми ведемо перемовини з потенційними новачками.

Прес-служба “Food Centre-СумДУ”

Коментарі закриті.