Асоціація футзалу Сумщини

“Food Centre-СумДУ” зіграє у Львові в рамках 9-го туру Favbet Екстра-ліг

У суботу, 23 листопада, львівська “Енергія” прийматиме вдома новачка Favbet Екстра-ліги — “Food Centre-СумДУ” з міста Суми. Матч відбудеться за підтримки Львівської міської ради і проходитиме у Палаці спорту “Галичина” (м.Львів, вул.Керченська,8), початок о 13:00.

Називати “Food Centre-СумДУ” дебютантом чемпіонату буде не зовсім правильно. За свою майже двадцятирічну історію сумська команда вже виступала у найвищому футзальному дивізіоні України у 2005-2009 та 2014-2015 роках.

Футзальний клуб “СумДУ” (перша назва — ФК “Університет”) створений  на базі Сумского державного університету в 2000 році, інформує офіційний сайт команди. Спершу колектив стартував у чемпіонаті міста Суми, а сьогодні вже може похвалитись чималими досягненнями:  
двократні чемпіони України серед команд Першої ліги (2011, 2017 р.);
двократні віце-чемпіони Першої ліги (2005, 2019 р.);
віце-чемпіони чемпіонату Європи серед студентів (2009 р.);
семикратні чемпіони України серед ВНЗ (2004, 2005, 2007, 2009, 2011, 2012, 2016 р.);
участник “Фіналу чотирьох” Кубка України (2019 р.).

У 2018 році між керівництвом СумДУ та компанією “Food Centre” був підписаний меморандум про співпрацю. В сезоні 2018/2019 об’єднана команда виступила у Першій лізі чемпіонату України. Тут сумські футзалісти здобули “срібні” нагороди та, як результат, можливість повернутись до когорти клубів Екстра-ліги.

У міжсезоння “Food Centre-СумДУ” суттєво підсилився. Команду поповнили знані футзалісти Денис Овсянніков (багаторазовий чемпіон України, учасник чемпіонатів світу та Європи), Андрій Бурдюг (виступав у польському чемпіонаті), Віталій Радченко (колишній клуб “Рятувальник” Ромни, має досвід виступів в Екстра-лізі у складі одеського “Епіцентра К-Авангард”), Віталій Ханюков (колишній клуб друголіговий “Lex-Vsk” Суми, здобував “срібні” нагороди чемпіонату Польщі), Денис Зеленкевич (колишній клуб івано-франківська “Віза-Вторма”, також має досвід виступів в Екстра-лізі у складі “Урагану”) та гравець молодіжного складу сумської команди – Арсеній Гурєєв.

Востаннє в офіційних матчах львівські енергетики та сумська команда зустрічались ще п’ять років тому, у 2014-му. Тоді “Енергія” двічі здолала “СумДу” — 8:1 вдома та 3:2 на виїзді.

А в товариській грі “зелено-білі” та “Food Centre-СумДУ” зіграли зовсім нещодавно, на традиційному передсезонному турнірі “Кубок Львівщини-2019” у серпні цього року. Цей матч завершився з рахунком 3:5 на користь сумської команди.

Зважаючи на цей результат, а також невдалий виїзд львів’ян до Хмельницького у попередньому турі чемпіонату, енергетики будуть сповнені бажання реабілітуватись перед власними вболівальниками і здобути важливі залікові очки.

В свою чергу сумським футзалістам немає куди відступати, команда поки що поза межами шістки, тож налаштовується на боротьбу у кожному матчі.

Відзначимо, що місяць тому, у жовтні, саме через невдалий старт у футзальному сезоні “Food Centre-СумДУ” звільнив  Володимира Саєнка з посади головного тренера. Очолив команду відомий фахівець Іван Скіцко, колишній керманич івано-франківського “Урагану” та “Візи-Вторми”.

Як результат, у 8 турі сумські футзалісти здобули першу перемогу у сезоні, здолавши вдома хмельницький “Сокіл”.

Тож на вболівальників у Львові очікує ще й цікава тренерська дуель між Валерієм Легчановим, наставником “Енергії”, та Іваном Скіцком.

«Енергія» (Львів) – «Food Centre-СумДУ» (Суми)
13:00. м. Львів, ПС «Галичина»
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Хомич (Луцьк), Я. Сторожук (Львів) 
Хронометрист: А. Кузьмін (Львів) 
Спостерігач арбітражу: О. Король (Донецька обл.)

Джерело – Прес-служба ФК “Енергія”

Коментарі закриті.