Асоціація футзалу Сумщини

“Food Centre-СумДУ” розгромно поступається в Івано-Франківську

До заявки “Урагану” на сьогоднішню гру з сумським “Food Centre-СумДУ” увійшли двоє гравців дублюючого складу – універсал Мар’ян Масевич та голкіпер Микола Хомяк, що отримали шанс дебютувати в еліті українського футзалу. Як виявилось згодом, нагодою проявити себе на високому рівні юні футзалісти скористались сповна і дебют для обох видався напрочуд вдалим. Та про все по порядку.

Звітний поєдинок обидві команди розпочали дуже обережно, а одним з найактивніших на паркеті у перші хвилини був Роман Кордоба. Спочатку Роман “черпачком” асистував Юрію Когуту, який, щоправда, свою дуель голкіперу Сіріцькому програв, а згодом і сам загрожував воротам сумчан, випробувавши на міцність поперечку. Відкрити рахунком господарям вдалось на 13-ій хвилині. Ярослав Лебідь при випаді три в два відпасував на вільного Миколу Микитюка, проти гармати якого Сіріцький виявився безсилим – 1:0. Блискавичною відповіддю на пропущений м’яч стала хвилинна перерва від головного тренера гостей Івана Скіцка. І як не дивно, наставнику вдалось дещо збадьорити своїх підопічних, які доволі швидко вирівняли ситуацію на табло. Після розіграшу ауту Денис Зеленкевич з лету відправив “круглого” точно за призначенням – 1:1.

Пропущений гол став додатковим подразником для “драконів”, які під гул заповнених трибун майже одразу відповіли потужним дальнім пострілом від Романа Кордоби – голкіпер не без труднощів ліквідував загрозу. Згодом той же Сіріцький не дозволив відзначитись дублем Миколі Микитюку. Все ж господарям ще до перерви вдалось вийти вперед. Награна комбінація при розіграші кутового завершилась філігранним виконанням від Ярослава Лебедя – 2:1. Могли франківці і збільшити свою перевагу, та Артем Фаренюк двічі програв дуель голкіперу сумчан. 

Після відпочинку “дракони” приголомшили своїх візаві, забивши тричі (!) протягом однієї хвилини. Початок гольового спурту поклав Ярослав Лебідь, прокинувши м’яча поміж ніг Сіріцькому. Минає ще кільканадцять секунд і Микола Микитюк класичним футзальним перекатом відправляє захисника у горизонтальне положення, а разом з тим вчетверте вражає ворота сумчан – 4:1. Подібний розвиток подій явно не входив у плани Івана Скіцка, який вже традиційно відповів хвилинним тайм-аутом. Опісля короткої перерви на майданчику у “драконів” з’явилась комбінована четвірка у складі Артема Фаренюка, Сергія Коваля, Назара Шведа та дебютанта Мар’яна Масевича. І саме ця компанія створила п’ятий та шостий гол у зустрічі. Спочатку Сергій Коваль передачею через весь майданчик знайшов Назара Шведа, який у два дотики пробив без шансів для голкіпера, а за кілька хвилин дебютант Мар’ян Масевич чудовим ударом відкрив лік голам у першій команді – 6:1.

Навіть попри комфортний рахунок на табло “дракони” не зупинились і свій дев’ятий гол в сезоні провів Даниіл Абакшин. Після незовсім впевнених дій захисника Даниіл майстерно обіграв голкіпера Пєтухова, що незадовго до цього з’явився у рамці воріт “студентів” – 7:1. Разом з тим Максим Павленко теж відповів зміною на останньому рубежі і заключні хвилини у рамці провів 17-річний Микола Хомяк. Юний дебютант доволі холоднокровно відіграв відведений час, кілька разів врятувавши свою команду від неприємностей за що отримав на свою адресу чималий шквал оплесків із заповнених трибун Манежу КФВ. А крапку у зустрічі поставив капітан гостей Денис Овсянніков, який зрізав “круглого” у власні ворота після прострілу Руслана Шеремети – 8:1, друге поспіль побачення “Урагану” та “Food Centre-СумДУ” в Івано-Франківську завершилось розгромною перемогою “драконів”.

Вже найближчої неділі, 16-го лютого, “Ураган” зіграє черговий матч Favbet Екстра-ліги. На підопічних Максима Павленка очікує непростий вояж до Житомира, де пройде поєдинок проти місцевого “ІнБева”. А свій наступний домашній матч “дракони” проведуть 22-го лютого у рамках 1/4 фіналу Кубка України, коли вдома зустрінуться з львівською “Енергією”.

“Ураган” (Івано-Франківськ) – “Food Centre-СумДУ” (Суми) – 8:1 (2:1)
12 лютого. 
Favbet Екстра-ліга, 15-й тур. м. Івано-Франківськ, СК КФВ. 600 глядачів.
Голи: Микитюк (8, 23), Лебідь (14, 22), Швед (23), Масевич (30), Абакшин (32), Овсянніков (36, аг) – Зеленкевич (9) 
“Ураган”: Кардаш (Хомяк, 32) – Федюк (к), Кордоба, Фаренюк, Когут – Микитюк, Коваль, Лебідь, Шеремета, Швед, Масевич, Абакшин. Головний тренер: Максим Павленко.
“Food Centre-СумДУ”: Сіріцький (Пєтухов, 30) – Катеринін, Мороз, Зеленкевич, Овсянніков (к) – Бурдюг, Ігумнов, Зеленський, Радченко, Прощенко, Ю. Горбатий. Головний тренер: Іван Скіцко.
Попередження: Масевич (28)

Прес-служба НФК “Ураган”

Коментарі закриті.