Асоціація футзалу Сумщини

FAVBET Екстра-ліга. 6 тур. Огляд матчу«Food Centre-СумДУ» – «Ураган» – 0:2

Безумовно, для господарів майданчику поєдинок проти «Урагану» був багато в чому важливим і, можливо, навіть принциповим. По-перше – не будемо забувати, що нещодавно «Food Centre-СумДУ» очолив Іван Скіцко, який має дуже серйозне «ураганівське» минуле. Тому, матч проти «драконів» був для нового наставника сумчан дуже принциповим. По-друге – прихід нового тренера мав би серйозно мотивувати гравців «Food Centre-СумДУ», адже коли приходить новий наставник, то це – завжди мотивація для гравців. І по-третє – можливо, десь у підсвідомості «Food Centre-СумДУ», мабуть, хотів взяти реванш у «драконів» за поразку у «Фіналів чотирьох» Кубку України.

Але вже на старті гри плани сумчан почали якщо не руйнуватись, то трохи корегуватись. Це було пов’язано з тим, що «Ураган», вже за традицією, став грати з позиції сили, і буквально на старті гри створив два моменти, другий з яких був втілений у гол Фаренюка. Однак, треба віддати належне господарям майданчику, які не знітились і не стали панікувати після пропущеного голу. Вони стали грати у свою гру, подекуди нав’язуючи її «драконам». При цьому, підопічні Івана Скіцка намагались не давати своїм візаві можливості зробити щось більш-менш небезпечне біля воріт Козаченка. Щоправда, гості іноді все-таки знаходили моменти для ударів по воротах «Food Centre-CумДУ», але Козаченко виручав своїх партнерів. У той же час сумчани організовували непогані випади на ворота Кардаша. Зокрема, був непоганий вихід фактично 3 в 1, але він не втілився у гол. Також непогані моменти мали Острога та Катеринін.

Такі дії сумчан давали місцевим вболівальникам надію на те, що їх улюбленці зможуть не тільки гідно протистояти «Урагану», але й бодай би зрівняти рахунок. Однак, з плином часу цього не вдавалося зробити. Хоча був шанс у господарів майданчику довести справу до дабл-пенальті, коли у «драконів» вже було п’ять фолів. Проте, підопічні Івана Скіцка не змогли в цьому плані дотиснути своїх опонентів. У цілому ж варто відзначити, що незважаючи на те, що «Ураган» трохи більше був на м’ячі, «Food Centre-СумДУ» гідно боровся, і було видно, що за короткий термін наставнику сумської команди вдалося налагодити дисципліну, перш за все, при грі в обороні. І це, вочевидь, стало запорукою того, що сумчани гідно протистояли віце-чемпіонам України. Більше того – можливо, гості були не зовсім готові до саме такої гри у захисті від сумчан.

 «Ураган» спробував активно розпочати другу половину зустрічі, і на 22-й хвилині Фаренюк ледь не оформив дубль. Після цього «дракони» ще мали кілька моментів, але виручив Козаченко. Сумчанам вдалося витримати цей стартовий тиск від «ураганівців», після чого вони спробували перевести гру в більш спокійне русло, щоб мати плацдарм для створення моментів біля воріт Кардаша. І дійсно – небезпечні епізоди біля володінь голкіпера «Урагану» стали з’являтись. Можливо, і не так часто, але вони були, і Кардаш був змушений кілька разів серйозно вступати у гру.

А на 32-й хвилині «Ураган» зробив рахунок 2:0 на свою користь. До взяття воріт Козаченка призвели сумбур та кілька рикошетів, внаслідок чого м’яч потрапив до Абакшина, який пробив у вільний кут воріт. Тепер сумчанам довелося йти на ризик. Спочатку Козаченко спробував кілька разів підключитись п’ятим та пробити по воротах, та Кардаш був готовий до такого розвитку подій. Потім у якості п’ятого вийшов Овсянніков, і сумчани спробували розіграти свої комбінації з зайвим гравцем, розтягуючи оборону івано-франківців. Міг відзначитись Катеринін, але йому забракло фарту. У свою чергу, «Ураган» організував кілька атак, які намагався розіграти до вірного. Однак, більше «драконам» у цьому матчі забити не судилося Так само як і не судилося «Food Centre-СумДУ» забити бодай би «гол престижу». Отже, «Ураган» зміг здобути виїзну перемогу над аутсайдером FAVBET Екстра-ліги, проте навряд чи хтось може назвати цю звитягу «драконів» легкою.

«Food Centre-СумДУ» (Суми) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 0:2
Голи:
 Фаренюк (2), Абакшин (32)
«Food Centre-СумДУ»: Козаченко – Зеленкевич, Овсянніков, Прощенко, Катеринін – Зеленський, Бурдюг, Віт. Радченко, Острога – Мороз 
«Ураган»: Кардаш – Федюк, Кордоба, Когут, Фаренюк – Лебідь, Абакшин, Шеремета, Микитюк – Коваль, Мануйленко, Радевич, Кузь – Швед
Попередження: Віт. Радченко (34), Бурдюг (35) – Когут (38)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Коментарі закриті.