Асоціація футзалу Сумщини

FAVBET Екстра-ліга. 3 тур. «Кардинал-Рівне» – «Food Centre-СумДУ». Анонс

Рівненський «Кардинал» повертається додому після поразки у Львові. Ясна річ, що підопічні Станіслава Гончаренка спробують довести своїм вболівальникам, що поразка від «Енергії» була випадковим та неприємним збігом обставин. Звичайно, за той час, який минув від тієї гри, «кардинали» вже змогли проаналізувати свої помилки (з таким тренером, як Станіслав Гончаренко, інакше бути не може). І на рідному паркеті, звичайно, рівняни прагнутимуть здобути перемогу. Тим більше, тут є ще один момент: у «Кардинала» старі рахунки з «Food Cеntre-СумДУ». Тому, тут ще і особисті взаємини також грають свою роль.

Що стосується самих сумчан, то тут треба копати набагато глибше. Незважаючи на те, що «Food Centre-СумДУ» зміг врятуватися у грі з «ІнБевом» та зіграти внічию (6:6), то навряд чи цей поєдинок можна віднести до активу сумської команди. А все тому, що у тому матчі підопічні Володимира Саєнка двічі вели в рахунку з перевагою в три голи, і в підсумку двічі буквально розтранжирили свою фору. Іншого слова не підібрати. Добре, що хоч змогли врятуватись. Але цей матч показав, скільки роботи буде у Володимира Саєнка у новому сезоні. Перш за все, це стосується гри четвірок. Тому що наразі гру сумської команди веде лише стартовий квартет, у якому «запалюють» Овсянніков, Зеленкевич і Катеринін. А от щодо другого квартету, то тут поки що є питання. Можливо, коли повернеться Мисловський, який вже майже одужав після травми та операції, гра другого квартету стабілізується. Однак, поки що саме вона є слабкою ланкою у грі сумчан. Хоча є така думка, що і з «постом № 1» у «Food Centre-СумДУ» далеко не все в порядку, але чи так це насправді, подивимось вже по ходу сезону. Звичайно, Козаченко має великий досвід виступів у Першій лізі, але в плані виступів на більш високому рівні у голкіпера сумчан поки що є невеличкий пробіл, який тільки зараз починає закриватись. Однак, ми не станемо робити з цього проблему. Принаймні, зараз. А от на грі четвірок треба сконцентруватись, тому що вона у цій грі може вирішити все. Тим більше, у «Кардинала», на відміну від «Food Centre-СумДУ», є дві хороші «ланки». Це, можливо, з «ІнБевом» трохи пощастило в тому, що у житомирян всю справу також здебільшого робив перший квартет. А тут все буде інакше. До того ж, не будемо забувати і фактор тренера, адже Станіслав Гончаренко має куди більше досвіду, ніж Володимир Саєнко. Так, у Саєнка є за спиною Сергій Песоцький, який може щось вчасно підказати. Однак, наразі головним є саме Саєнко, який, до речі, на днях відсвяткував свій день народження, з чим ми його і вітаємо. Тому, легко передбачити те, що сумчани спробують подарувати своєму тренеру перемогу над рівнянами, а не краватку.

Проте, все-таки схиляємось до думки, що в цій грі більше шансів на перемогу має «Кардинал». Досвід тренера та збалансовані четвірки, а також рідні стіні спорткомплексу ДЮСШ № 4 – це всі ті козирі, за рахунок яких рівненська команди може здобути домашню звитягу.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Food Centre-СумДУ» (Суми)
5 жовтня 2019 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ №4 – 14.00.
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), О. Макаренко (Радомишль), В. Дзюра (Рівне)
Хронометрист: В. Самков (Рівне)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)
Прогноз «5х5» – 2:0

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Коментарі закриті.