Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Підсумки шостого туру

Минулими вихідними у Другій лізі зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини відбулися матчі шостого туру. За його підсумками у турнірних таблицях обох підгруп збереглася доволі висока щільність. Трохи вибивається із цієї загальної тенденції лише «Натон», який, скориставшись поразкою «Хлібодара», пішов у відрив. Складно спрогнозувати, на скільки ще вистачить запасу міцності у команди Едуарда Підлужного, але наразі вона продовжує із тижня в тиждень нас дивувати. Усе це, відверто кажучи, виглядає доволі цікаво. Спостерігаючи з боку, у грі «Натона» не бачиш нічого особливого, а результату він стабільно досягає. І нехай би мова йшла лише про перемоги… Так ні, лідер групи А пропустив за шість турів усього два м’ячі. Два! Ви десь раніше таке бачили?

Феномен «Натона» – це тема для окремого дослідження, а у цьому матеріалі ми маємо розглянути й інші цікаві події звітного туру, яких, незважаючи на перенесення центральної зустрічі у групі Б між «Вікторією» та «Прокуратурою», дійсно вистачало. Далі про них і поговоримо.

Сенсація туру

Можливо, до цієї номінації можна було б віднести і результат матчу «Фортуна» — «Аквітан», але усе ж нічия у поєдинку «Ніка» — «ІМК-Слобожанщина» була більш неочікуваною та показовою. Перш за все, через попередню диспозицію цих суперників. Що не кажіть, а ситуацію, коли остання команда підгрупи, яка має у своєму активі лише одна набране очко, грає унічию з одним з претендентів на медалі, не можна назвати очікуваною. Тим більше, підопічні Олександра Берегового мали усі шанси навіть програти, але під кінець зустрічі після втрати м’яча суперник неочікувано помилився при введенні ауту, що у підсумку обернулося голом Воронцова.

«Фенікс» туру

Можливо, назва номінації виглядає дещо дивною, але нам чомусь спав на думку саме такий варіант. Мова йде про «Оріон», який після трьох поразок поспіль нарешті, так би мовити, відновився із попелу. Не можна сказати, що перемога над «International» була такою вже переконливою та легкою, але й незаслуженою її також не назвеш. До того ж, можна зробити поправку на відсутність Спешилова, який наразі є дуже важливою бойовою одиницею у складі осоївців.

Воротар туру

Ну і одразу ж ще одна номінація для «Оріона». Можна скільки-завгодно відзначати Антона Дубовченка, який пропускає у свої ворота у середньому 0,33 м’ячі за гру, але у якому ж порядку у свої роки перебуває Юрій Боярко! Воротар команди з Осоївки зробив кілька ефектних ігрових сейвів, а потім ще й впорався з ударом суперників з шестиметрової позначки. Спочатку він спробував вгадати напрямок удару, але коли Ньяруга пробив по центру, Юрій встиг «залишити» ноги і зупинити політ спортивного снаряду. Просто браво!

Матч туру

Враховуючи те, що зустріч «Вікторії» та «Прокуратури» було перенесено, статус центрального отримав матч «Олімпік» – «Хлібодар». Ми з самого початку сезону відзначали доволі серйозний потенціал недригайлівців, а тому можна сказати, що перемога над «Хлібодаром», який йшов і усе ще продовжує йти у турнірній таблиці групи А другим, нас не надто здивувала. Проте, саме у плані турнірного значення вона є для Мікулінцева та компанії дуже важливою. Тепер варто лише щось вирішити зі стабільністю, аби цей важливий здобуток не було змарновано втратою очок у зустрічі з якимось з більш простих суперників.

Прогрес туру

Поки суперники відпочивали, або ж грали не надто вдало, «Peroff» здійснив стрімке сходження на вершину турнірної таблиці. Швидше за все, вже після того, як відбудеться перенесена гра у цій підгрупі, цим місцем команді Євгена Волченка доведеться поступитися (як мінімум, тимчасово). Але сам той факт, що хлопцям вдалося піднятися на першу сходинку, має стати чудовим психологічним фактором, який  додатково мотивуватиме та нагадуватиме про те, що команда цілком спроможна боротися за високі місця.

Гол туру

Звітний тур не був багатим на якісь неймовірно яскраві голи. Із їх загального числа можна виділити м’яч гравця «Колоса» Кузьоменського у ворота «Валедіанс». Богдан прийняв м’яч після зрячого підсікання від партнера по команді, підправив собі на хід, і після відскоку від підлоги наніс зрячий удар по воротам.  

Коментарі закриті.