Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів восьмого туру

Вже цими вихідними після святкової паузи поновляться змагання у зимовому чемпіонаті Асоціації футзалу Сумщини. У Другій лізі АФС саме зараз, що доволі символічно, стартує друге коло чемпіонату. Кожна з команд тепер повинна буде налаштовуватися на матчі з подвійною мотивацією, адже часу та можливостей для того, щоб якимось чином виправити ситуацію, вже не буде. Ну а ми, анонсуючи кожний наступний тур, можемо орієнтуватися ще й на результати зустрічей команд у першому колі. 

Група А

8 січня 2022 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

14:30 «Колос» – «Ярославна»

Перший матч туру у групі А, у зв’язку з перенесенням гри Першої ліги за участю «Автомобіліста», було винесено на суботу. У ньому зустрінуться сусіди по турнірній таблиці. У першому турі «Колос» поступився «Ярославні» без варіантів, але так вже сталося, що наразі саме команда з Підліснівки має у своєму активі більшу кількість залікових балів. Враховуючи це, а також те, як останнім часом лихоманить путивльців, повторення того результату очікувати вже не варто. Ні, звісно ж, «Ярославна» має дуже хороші шанси на перемогу, але, якщо вже вона й станеться, рахунок вже не буде таким переконливим. Потрібно розуміти, що перемога у цій зустрічі може дозволити кожній зі сторін більш акцентовано увімкнутися у боротьбу за медалі, адже відставання від третього місця наразі не є критичним. Так що нічия тут нікого не задовольнить. Ну й окремо відзначимо, що на лавці «Колоса» під час цієї гри не зможе знаходитися Віталій Діденко, якого було дискваліфіковано після інциденту, який стався у матчі «Колос» – «Олімпік». Детальніше про це можна буде дізнатися з рішення КДК АФС, яке буде оприлюднено дещо пізніше.

9 січня 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

13:00 «Оріон» – «Олімпік»

Як ви вже помітили, абсолютно в усіх матчах туру у групі А зустрічатимуться прямі конкуренти. І ця гра не стане винятком. Незважаючи на доволі невдале перше коло, «Оріон» ще практично нічого не втратив. Ну хіба тільки шанси наздогнати «Натон» виглядають доволі примарними. А ось боротьба за друге-третє місця обіцяє бути доволі цікавою. Звісно ж, для того, аби не випасти з цієї боротьби, обом командам потрібно провести другу половину чемпіонату більш стабільно. Якщо ви, можливо, пам’ятаєте, у першому турі ці суперники подарували нам неймовірно цікаве протистояння, яке завершилося перемогою теперішніх номінальних господарів з рахунком 5:4. Сподіваємося, що його друга серія буде не менш цікавою та інтригуючою. Недригайлівському «Олімпіку» у цій грі не зможуть допомогти Дмитро Пелипенко та Ростислав Акімов, яких було вилучено у згаданому вище матчі «Колос» – «Олімпік». Але, враховуючи те, що склад недригайлівців виглядає більш-менш рівним, це не повинно аж надто повпливати на результат. Аби тільки обойма гравців, на яких цього дня зможе розраховувати Ігор Мікулінцев, була достатньо широкою.

14:00 «International» – «Валедіанс»

На відміну від інших пар, зустріч цих команд у рамках першого туру відбулася пізніше запланованого. Причиною тому послужили певні обставини, пов’язані з вакцинацією іноземних студентів. У підсумку гра відбулася посеред тижня між другим та третім туром, а перемогу у ній святкувала команда «Валедіанс». Про проблеми та турнірне становище обох сторін ми вже писали дуже багато. Гравці «International» за сім зіграних турів так і не спромоглися узяти жодного залікового балу. Здавалося б, тут більше нема про що говорити. Але ні. Варто зазначити, що у двох матчах номінальні господарі поступилися з різницею усього в один м’яч. Так що є відчуття, що десь найближчим часом іноземним студентам таки вдасться зачепитися за позитивний результат. Що стосується гостей, то вони завершили перше коло на мажорній ноті. Як мінімум, ми вважаємо, що нічию у протистоянні з «Оріоном» можна сміливо вважати для команди Леоніда Сеня успіхом. У плані результативності ситуація особливо не змінилася, але чи має це аж надто важливе значення, якщо за підсумками восьмого туру, суто теоретично, хлопці можуть наздогнати за кількістю набраних очок «Ярославну», яка за підсумками першого кола забила вдвічі більше голів? Питання, здається, суто риторичне.

15:00 «Хлібодар» – «Натон»

Ну а це буде дійсно центральний матч туру у групі А. У випадку, коли між собою зустрічаються перша та друга команди підгрупи, інакшої думки бути просто не може. У жодному разі не сприйміть це за упередженість, але зараз переважна кількість сумських любителів футзалу спостерігає за тим, скільки ж ще триватиме ця переможна серія «Натона». Ну не може ж команда пройти сезон без жодних втрат?! Тим паче, коли у групі з нею є суперники реально пристойного рівня. Зараз особливість ситуації полягатиме ще й у тому, що з кожною перемогою, з кожним набраним очком, «Натон» усе впевненіше почуватиметься на вершині турнірної таблиці. Особливо це стосується зустрічей з прямими конкурентами у цій боротьбі. Ми б взагалі ризикнули сказати, що саме цей матч буде ледь не ключовим у цьому плані. Ось подивіться самі. Наразі відрив «Натона» від «Хлібодара» становить шість залікових балів. Перемога «Натона» зробить перевагу якщо не критичною, то близькою до того. – 9 очок – це надто багато на такій короткій дистанції. А от перемога команди зі Степанівки навпаки максимально закрутить інтригу у цій групі, адже, розуміючи, що переслідувачі можуть наздогнати їх буквально за один тур, гравці «Натона» десь і самі почнуть хвилюватися. Залишається лише вірити, що команди виправдають наші сподівання, і подарують глядачам цікавий, безкомпромісний футзал. Ну а рахувати очки і розмірковувати над перспективами колективів будемо вже по завершенні матчу.

Група Б

9 січня 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

16:00 «Аквітан» – «Ніка»

Перемога «Аквітана» на старті чемпіонату стала для усіх нас доволі неочікуваною. Це вже пізніше стало зрозуміло, що у «Ніки» практично усе перше коло пройде за ледь не найгіршим сценарієм з тих, які лише можна було б уявити. На початку ж це виглядало як перемога нікому не відомих новачків, над твердим середнячком змагань цього рівня. Чим може завершитися повторна зустріч цих команд? З одного боку, відступати гравцям «Ніки» вже просто нікуди (скільки ж разів ми це писали!). Якщо зібратися й відповідним чином налаштуватися вже зараз, то цей сезон ще цілком можна врятувати. Шість очок до п’ятого місця – це не так вже й багато. А враховуючи наявну на теперішній час ситуацію, це саме п’яте місце можна буде вважати просто неабияким успіхом. «Аквітан» завершував перше коло доволі непогано. Хлопці перемогли «Фортуну» і ледь не відібрали очки у «Peroff». Нагадаємо, тоді Євген Волченко забив переможний м’яч практично на останній секунді гри. Такі події чистим співпадінням не назвеш, а тому можна зробити обережний висновок, що дебютанти нашого чемпіонату вже більш-менш у ньому освоїлися. Якщо це дійсно так, то у другому колі вони мали б набрати більше очок, ніж у першому. Ось і прослідкуємо, чи буде це їм до снаги.

17:00 «Локомотив» – «Вікторія»

У якості жарту можна було б написати, що у цьому матчі зустрінуться команди, які посідають у турнірній таблиці другі місця (зверху і знизу). Проте, цим колективам зараз не до жартів. У першу чергу, це стосується «Локомотива», якому потрібно рятувати сезон не менше, ніж опонентам з «Ніки». Ситуація тут приблизно аналогічна. Як нам здається, орієнтиром для «залізничників» наразі має бути п’яте місце, а там вже час покаже, як можна буде коригувати свої проміжні цілі. В принципі, напередодні зустрічі з «Вікторією» номінальні господарі повинні відчувати певний оптимізм. У першому турі вони поступилися майбутньому супернику з різницею усього в один м’яч (1:2). При чому, переможний гол «Вікторія» забила вже на останній хвилині. «Дублем» у складі переможців тоді відзначився Кісільов Олег, який найближчим часом не зіграє через дискваліфікацію (деталі теж будуть оприлюднені у рішенні КДК). Ці обставини натякають на те, що боротися з таким суперником можна. Інша справа, що «Вікторії» втрачати очки зараз аж ніяк не можна. У верхній частині турнірної таблиці точиться неабияка боротьба. І тут, з одного боку, не можна відпускати у відрив «Peroff», а з іншого – треба не підпускати до себе переслідувачів, адже дуже швидко можна опинитися навіть за межами топ-трійки.

18:00 «ІМК-Слобожанщина» – «Прокуратура»

Ну а у групі Б центральним буде саме цей матч. «Прокуратура» йшла по турнірній дистанції рівно, переконливо, чітко позначаючи свої претензії на чемпіонство, але під Новий рік щось у хлопців зламалося. Якщо поразка від «Вікторії» була дуже болючою, але, скажімо так, потенційно очікуваною, то жодного набраного очка у протистоянні з «Фортуною» – це вже дуже погано. І ось тепер вже вийшло так, що «Прокуратурі» потрібно докласти серйозних зусиль, аби навіть просто повернутися до так званої медальної зони. Це питання можна вирішити просто зараз, адже саме «ІМК-Слобожанщина» зараз іде третьою, і відставання від неї складає усього один заліковий бал. Інша справа, що й самі підопічні Берегового, ймовірно, не планують просто так ділитися очками. Під кінець року їм вдалося піднятися на третє місце, а перемога над «Вікторією», переконані, додає мотивації для того, щоб замахнутися на щось більше. Враховуючи таку щільність у верхній частині таблиці, кожне набране очко у підсумку може стати вирішальним, тож кожній зі сторін треба викладатися на максимум тут і зараз.

19:00 «Фортуна» – «Peroff»

Ну а нинішній лідер групи Б цього тижня зустрінеться з «Фортуною». З тією самою «Фортуною», яку вдалося обіграти у першому турі, але яка, разом з тим, спромоглася здолати «Прокуратуру» і ледь не зупинила «Вікторію». Суперник у «Peroff» буде незручний і непоступливий, і тут не варто звертати особливої уваги на те, яке місце він нині посідає. У народі кажуть, що апетит приходить під час їжі. Якщо адаптувати цей вислів під нашу ситуацію, то можна легко здогадатися, що Євгенові Волченку та його партнерам по команді вже аж ніяк не хочеться поступатися комусь своїм нинішнім місцем, навіть якщо на початку сезону вони про нього особливо й не мріяли. Проте, варто розуміти, що за таких обставин зростає і психологічний тиск на команду, і, звісно ж, ціна кожної помилки. Поєдинок з «Аквітаном» дав зрозуміти, що з будь-яким суперником брати очки буде дуже важко. Тож, треба налаштовуватися на кожну гру, як на фінал. Перед «Фортуною» після перемоги над «Прокуратурою» теж неочікувано відкрилися нові турнірні перспективи. Виявляється, що до третього-четвертого місць вже не так й далеко. Варто лише тверезо оцінювати свої можливості, аби аж надто не загратися.

Коментарі закриті.