Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів тринадцятого туру

Цими вихідними після тижневої паузи, пов’язаної з проведенням матчів Кубка АФС, поновляться змагання у зимовому чемпіонаті АФС. Зокрема, у неділю будуть зіграні матчі тринадцятого туру у Другій лізі. Цей тур є передостаннім у нинішньому чемпіонаті, а тому важливість переважної більшості ігор у його програмі важко переоцінити. Ну а далі, вже традиційно, пройдемося по кожному матчу більш детальніше.

20 лютого 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ

Група А

13:00 «Оріон» – «International»

«Оріон» проводить фінішний відрізок чемпіонату дуже вдало. Рівно у той момент, коли будь-яка наступна втрата очок могла позбавити осоївців реальних шансів поборотися за медалі, вони зібралися і розпочали нову переможну серію. Окремо варто зауважити, що суперники у теперішніх номінальних господарів в останніх трьох турах були дуже серйозні. Щоб підкріпити цю тезу конкретними фактами, просто нагадаємо, що у першому колі «Оріон» зазнав трьох поразок поспіль якраз від цих колективів. Наразі ж ситуація така, що Сусіку та компанії вистачить чотирьох очок для того, щоб гарантувати собі «бронзу». Для того ж, щоб спробувати замахнутися на друге місце, бажано вигравати обидві гри. У випадку з «International» це наче й не має бути аж надто складно. Проте, ми вже неодноразово наголошували, що команда іноземних студентів вже давно заслужила набрати свої перші очки в сезоні, а тому виключати того, що це може статися вже у наступній грі, не варто.

14:00 «Хлібодар» – «Олімпік»

«Олімпік» проводив нинішній сезон на дуже пристойному рівні. На якомусь етапі вже здавалося, що їх претензіям на медалі вже ніхто не зможе завадити. Але саме у цей момент сталася зовсім непотрібна поразка від «Ярославни», яка у підсумку може стати фатальною. Для того, щоб бодай спробувати повернутися на третю сходинку, недригайлівцям варто вигравати дві гри. Звісно ж, паралельно сподіваючись, що «Оріон» ще десь оступиться. Обіграти «Хлібодар», який також ще має серйозну турнірну мотивацію, буде непросто, хоча й перемога підопічних Мікулінцева у першому колі має додати їм певного оптимізму. У «Хлібодара» ситуація зараз є максимально зрозумілою. На перше місце степанівці вже не претендують, а для того, щоб втриматися на другій позиції, ні від кого не залежачи, більш ніж достатньо чотирьох очок. Набрати їх у поєдинках з «Олімпіком» та «Ярославною» – ще те завдання. Тож, немає сумнівів, що налаштування «синіх» на ці поєдинки буде максимальним.

15:00 «Натон» – «Ярославна»

До заключних матчів чемпіонату «Натон» підходить без усілякої турнірної мотивації. Своє головне завдання команда вже виконала. Проте, швидше за все, ми не помилимося, якщо припустимо, що підопічні Підлужного спробують таки продовжити свою переможну ходу. Тут мова вже йде про якийсь престиж. Та й до стикових матчів Кубка Другої ліги варто зберегти ігровий та психологічний тонус, адже, якщо розслабитися зараз, то у потрібний момент вже можна й не зібратися. Ну а зараз «Натон» дійсно на ходу, що в котре підтвердив кубковий поєдинок з «Україною». «Ярославна» після попередніх двох турів значно покращила своє турнірне становище. Перш за все, якраз поєдинок з «Олімпіком» показав, що у команди є у запасі доволі перспективні гравці, з якими можна вирішувати якісь задачі. Тепер теоретично можна замахнутися й на четверте місце, але, відверто кажучи, це, швидше за все, так і залишиться на рівні теорії. Поєдинки з двома лідерами підгрупи – це не той варіант, коли можна розраховувати на серйозні залікові здобутки. Тим не менше, це буде цікаве випробування, яке точно піде представникам Путивля на користь.

20:00 «Колос» – «Валедіанс»

У заключному матчі ігрового дня зустрінуться сусіди по турнірній таблиці. Відверто кажучи, обидва колективи є доволі симпатичними, і зараховувати їх до числа аутсайдерів якось не хотілося б. Проте, ви чудово розумієте, що орієнтуватися можна лише на турнірну таблицю, а у ній усі й одразу не можуть бути фаворитами та призерами. Вже зараз можна відзначити певний саме ігровий прогрес «Валедіанс». Навіть якщо команда Леоніда Сеня так і завершить сезон на передостанньому місці, то воно вигідно відрізнятиметься від результату її минолорічного виступу, навіть з поправкою на більш серйозний рівень суперників у тій Першій лізі. «Колос» проводить цей сезон більш-менш рівно. Були й провальні ігри, і сенсаційні перемоги. Як мінімум, одна. І найголовніше те, що на підсумкове місце у турнірній таблиці ще можна вплинути. Так що з настроєм і мотивацією усе повинно бути у повному порядку.

Група Б

16:00 «Аквітан» – «Фортуна»

У групі Б ситуація зараз ще значно цікавіша. І якщо б хтось попросив просто зараз назвати команду, яка тут стала відкриттям цього сезону, то ми б назвали саме «Фортуну». Справа тут у оцінці співвідношення очікуваного результату та того, що ми отримали на виході. Ну хіба хтось зміг би спрогнозувати, що за два туру до фінішу ця команда залишатиметься якщо не у чемпіонській, то хоча б у медальній гонці? Підозрюємо, що на таке були здатні хіба тільки самі гравці та вболівальники «Фортуни». Якщо орієнтуватися на безпрограшну серію номінальних гостей, то можна одразу ж зробити висновок, що «Аквітану» буде дуже непросто зачепитися бодай за нічию. Але тут є один нюанс. Своєї останньої поразки гравці «Фортуни» зазнали … якраз від «Аквітана». Було це ще 19 грудня 2021 року. Так що розуміння того, як можна і потрібно протидіяти цьому супернику у підопічних Артема Кравченка точно є. Ось і побачимо на практиці, чи можна двічі увійти в одну річку.

17:00 «Прокуратура» – «Вікторія»

Центральний матч туру. Незважаючи на те, що «Прокуратура» вже випала з боротьби за чемпіонство, та й шансів зачепитися за медалі практично немає, ця зустріч буде дуже принциповою. Усі чудово пам’ятають, як ці два колективи конкурували між собою у першому колі, і які пристрасті вирували в їх першій очній зустрічі. Гравцям «Вікторії», звісно ж, варто розглядати цю гру саме у контексті турнірної боротьби. Ситуація усе ще залишається під контролем «біло-синіх», але права на помилку у них вже немає, адже переслідувачі підібралися вже дуже близько. Для того, щоб втриматися на першій сходинці, потрібно вигравати обидві гри. Суперники дуже сильні, але враховуючи те, що на кону стоїть чемпіонство, потрібно віддавати усі сили задля того, щоб хороший сезон не було змарновано.

18:00 «Локомотив» – «Peroff»

Після неймовірно складного відрізку сезону, у якому довелося зіграти три гри поспіль з дуже сильними суперниками, і який команді абсолютно не вдався, «Peroff» нарешті  матиме шанс стабілізувати ситуацію. Так, лідерство було втрачено, але головне те, що хлопці усе ще залишаються у перегонах, а календар заключних ігор налаштовує на стриманий оптимізм. Зараз вже не так важливо, вестиметься боротьба за чемпіонство чи, що більш ймовірно, за «срібло». Потрібно обов’язково витискати максимально можливий результат. До того ж, не варто залишати поза увагою «Фортуну», яка тільки й чекає на «подарунок» від конкурентів. «Локомотив» зараз опустився на самісіньке дно турнірної таблиці, але це не повинно надто обнадіювати фаворита цього протистояння. Так, у нас тут з вами не АПЛ звісно, але й наші аутсайдери вміють дивувати. Якщо казати відверто, то зовсім не здивуємося, якщо «залізничники» зможуть зачепитися, наприклад, за нічию. Приклад «Ніки» зразка попередніх двох турів повинен надихати.

19:00 «ІМК-Слобожанщина» – «Ніка»

Ну а тепер поговоримо і про саму «Ніку». Вище ми згадували про серію із трьох складних матчів у «Peroff», у яких команда Євгена Волченка узяла усього один заліковий бал. «Ніка» у протистоянні з двома з цих же суперників набрала шість (!) очок. І вже у неділю ми матимемо нагоду побачити, як усе складеться з третім суперником. По факту «Ніка» вже давно втратила шанси піднятися бодай на одну-дві сходинки вище, але ось такі останні результати самі по собі, як мінімум, викликають повагу. Тепер кілька слів про перспективи «ІМК-Слобжанщини». Їх можна назвати якщо не чудовими, то, як мінімум, доволі непоганими. Вище ми говорили про те, що ситуація у боротьбі за чемпіонство знаходиться під контролем «Вікторії». Можливо, це звучатиме дещо парадоксально, але і «ІМК-Слобожанщина» знаходиться рівно у такому ж положенні. Сподіватися на якусь третю сторону не доводиться ні одним, ні іншим, адже у заключному турі на них очікує очний поєдинок. Зараз команді Олександра Берегового потрібно перемагати, щоб підійти до цього надважливого матчу у максимально вигідному становищі і, разом з тим, не дати «Peroff» обійти себе. Ну і, звісно ж, саме вона вважається очевидним фаворитом у протистоянні з «Нікою».

Коментарі закриті.