Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів третього туру

Наче ще тільки учора ми готувалися до старту нового зимового футзального сезону, а вже поступово справа дійшла до третього ігрового вікенду. 27-28 листопада в усіх дивізіонах чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини відбудеться третій тур. Не буде винятком у цьому плані і Друга ліга АФС, яка вже зараз перебазується до спортивного комплексу Інституту фізкультури Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка. Тут програма туру розподілиться на два ігрових дні. Усі матчі групи А відбудуться у неділю, а ось дві пари команд групи Б вийдуть на майданчик вже у суботу. Відповідно, й наш анонс буде сформовано, так би мовити, у хронологічному порядку.

ГРУПА Б

27 листопада 2021 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

16:00 «Прокуратура» – «Аквітан»

Якщо якусь команду й можна вже зараз назвати відкриттям нового чемпіонату, то саме «Прокуратуру». Не встигли ми написати про те, що «прокурори» вже в першому турі повторили свій минулорічний результат, як вони здивували нас вдруге. І головне тут те, що суперники у команди Валерія Шепеля на старті сезону були ну дуже непрості. Відтак, назвати продемонстрований результат якимось співпадінням або фартом язик не повертається. Тепер ще цікавіше прослідкувати, як ця команда гратиме далі, чи вистачить їй цього стартового запалу на довгу дистанцію. Якщо так, то можна буде говорити й про якісь серйозні турнірні задачі. Але зараз квапитися з висновкам ще зарано. Що сказати про «Авітан»? Наразі зрозуміло, що двох турів ще замало для того, щоб скласти якесь суцільне враження про цей колектив. Спочатку хлопці обіграли непоступливу «Ніку», а вже за тиждень без шансів поступилися «Вікторії». Поєднати ці події у єдиний ланцюжок якось не вдається. Можна лише відзначити нестабільність команди. Хоча це, певною мірою, можна пояснити тим, що вона лише робить перші кроки у нашому чемпіонаті. 

17:00 «Ніка» – «Фортуна»

Одне набране очко після двох зіграних турів – далеко не той результат, на який сподівалися гравці «Ніки». Але давайте подивимося трохи глибше. Поразка від «Аквітана» – це, звісно, невдача. А от нічию у протистоянні з «Peroff» ми б цілком занесли до активу «біло-синіх». Ми вже писали раніше, і можемо повторити, що за своїм кадровим потенціалом «Peroff» може розраховувати на лідируючі позиції у цій групі. Відтак, можна сказати, що хлопці зробили потрібні висновки і не дали одній поразці перерости у серію. Зрозуміло, що зустріч з «Фортуною» зараз для «Ніки» є дуже доречною. Не хотілося б ще до початку гри говорити про те, що у номінальних гостей немає жодних шансів, але цілком очевидно, що до цієї зустрічі вони підходять у статусі аутсайдера. Ну а шанси… Шанси є завжди. «Фортуна» стартувала з двох поразок, але поступилася вона тим, кому поступатися не соромно. Тим паче, в обох випадках різниця у рахунку склала лише два м’ячі.  

28 листопада 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

13:00 «Вікторія» – «Peroff»

Якби хтось напередодні старту сезону сказав би нам, що «Вікторія» навіть після двох турів буде очолювати турнірну таблицю, ми б у це навряд повірили. Але зараз це є реальністю. Більш  того, у двох стартових турах ця команда пропустила у свої ворота лише один м’яч. І ось саме майбутня зустріч має дати нам краще зрозуміти, чи тут зіграв свою роль фактор неочікуваності (перш за все, у поєдинку з «Локомотивом»), чи «Вікторії» просто пощастило зіграти з цими суперниками саме у той час, коли вони перебували у своєму не найкращому стані, ну або ж займана нині позиція реально відповідає силі та амбіціям команди. Вище ми вже згадували про кадровий потенціал  «Peroff». Проте, потрібно чітко розуміти, що потенціал сам по собі очок і медалей не приносить. Його необхідно реалізовувати. Можна скільки-завгодно нагороджувати команду компліментарними авансами, але вони нічого не вартуватимуть, якщо ця команда не перемагатиме. Немає сумніву в тому, що Фесюн, Волченко та їх партнери по колективу це чудово розуміють. Ми не будемо зайвий раз фантазувати та завчасно визначати фаворита пари, але відзначимо, що у програмі третього туру у групі Б вона виглядає чи не найцікавішою.   

14:00 «ІМК-Слобожанщина» – «Локомотив»

Матч, який за інших обставин міг би вважатися матчем туру. І суто теоретично він цілком може у підсумку отримати цей статус. Проте, теперішній стан справ у цих суперників натякає на те, що виносити їх очну зустріч на перший план поки ще зарано. В принципі, у «ІМК-Слобожанщини» поки усе складається не так погано. Якщо узяти за основу те, що «Прокуратура» буде продовжувати рух по турнірній дистанції з таким же завзяттям, як і зараз, то з поразки від неї трагедії можна не робити. Ну а далі вже потрібно просто набирати очки та не відставати від групи лідерів. Як мінімум, у «Локомотива» усе значно гірше. «Залізничникам» потрібно просто терміново щось змінювати. Зараз вони знову почали йти за графіком минулого сезону, коли першу половину сезону було повністю провалено, а потім наче й гра пішла, але надолужувати втрачене було вже надто пізно. Але ж минулий сезон був дебютним, і тоді команда лише адаптовувалася до нових умов, а зараз ми реально очікували, що представники Ворожби будуть боротися, як мінімум, за місце у верхній частині турнірної таблиці. Тим не менш, ще не пізно усе виправити. Варто лише з цим не дуже зволікати.

ГРУПА А

28 листопада 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

15:00 «Олімпік» – «International»

«Олімпік» – одна з тих команд, які залишають на старті сезону приємне враження. Мабуть, поки рано робити якісь глобальні висновки, але про те, що вона виправдовує початкові сподівання, можна сказати вже зараз. Можливо, ця думка буде не надто популярною, але така оцінка з нашого боку, більшою мірою, базується навіть не на перемозі над «Валедіанс», а на поразці від «Оріона». Недригайлівці протистояли такому серйозному супернику можливо й не на рівних, але цілком пристойно. Ну і підсумковий рахунок 4:5 багато про що говорить. Більш того, варто розуміти, що команда Мікулінцева не просто забила свої голи наприкінці матчу, коли «Оріон» вже розслабився. Ні, суперники впродовж усієї гри йшли, як кажуть у подібних випадках, ніс до ніса. Різниця у рахунку жодного разу так і не досягла двох м’ячів. Що можуть протиставити такому супернику гравці «International», відверто кажучи, сказати поки що складно. Після двох турів від їх гри залишилося гнітюче враження. Можливо, по ходу сезону вони ще додадуть і розкриються, але наразі «Олімпік» видається нам безсумнівним фаворитом цієї пари.

16:00 «Ярославна» – «Валедіанс»

Після перемоги у першому турі оступилася «Ярославна». Сказати, що аж надто неочікувано, мабуть, буде неправильно. Про силу «Оріона», який і був її суперником у другому матчі сезону, ми вже писали достатньо. Відтак, цю поразку можна віднести до числа умовно прогнозованих втрат. Для представників Путивля значно важливіше брати саме «свої» очки. Зрозуміло, що мова йде про матчі з суперниками, нижчими або рівними за класом. І ось саме поєдинок з «Валедіанс» можна вважати одним з таких. Є достатньо приводів для того, щоб, як мінімум, поважати номінальних гостей. Неозброєним оком видно, що вони постійно працюють над собою, над вдосконаленням своєї гри. Врешті-решт, підопічні Сеня не шукають легкого шляху до успіху, а продовжують грати своїм більш-менш стабільним складом, припускаючись купи помилок і, так би мовити, набиваючи гулі. Колись така наполегливість принесе свої плоди, але зараз «Валедіанс» – це об’єктивно команда нижньої частини турнірної таблиці. Хлопці самі чудово розуміють, що у протистоянні з переважною більшістю суперників вони від початку вважаються аутсайдерами. І зустріч з «Ярославною» тут не є якимось винятком. Разом з тим, вони розуміють і те, що просто так фаворитам ніхто очок не нараховує. Будь-яка гра починається за рахунку 0:0, а тому завжди є місце для сенсації або, якщо хочете, такого-собі спортивного подвигу.     

17:00 «Натон» – «Оріон»

Центральний матч туру у групі А. Воно й не дивно, адже в очному поєдинку зійдуться два колективи, які у цьому сезоні ще не втрачали очок і, що цілком логічно, наразі ділять між собою першу та другу сходинки турнірної таблиці. У цих команд є багато спільного, але присутні й очевидні відмінності. І справа тут не тільки і не стільки у кількості пропущених м’ячів (кількість забитих м’ячів у суперників рівна – по 10). Справа у тому, що претензії на нагороди з боку «Оріона» були для нас очевидними від початку. Про причини такої оцінки можливостей команди з Осоївки вже було написано достатньо. А ось «Натон» «вистрілив» доволі неочікувано. І якщо вже казати відверто, поки що немає впевненості у тому, що номінальним господарям вдасться втримати заданий від початку темп. По-перше, подібні думки виникають через те, що на початку чемпіонату у «Натона» був зручний календар. Гра з «Оріоном» буде першим по-справжньому серйозним випробуванням. По-друге, складно передбачити, як буде виглядати цей колектив на довгій турнірній дистанції. Демонструвати стабільність впродовж сезону вдається далеко не всім. Отже, саме ця гра має стати серйозним індикатором потужності «Натона». У випадку, якщо підопічним Підлужного вдасться зіграти бодай внічию, ставлення до них буде мати вже зовсім інший характер.

18:00 «Хлібодар» – «Колос»

Ну і завершиться програма третього туру поєдинком «Хлібодара» та «Колоса». Номінальні гості розпочали сезон, відверто кажучи, дуже погано. Один забитий м’яч у двох іграх (при одинадцяти пропущених) – далеко не той результат, якого гравці та вболівальники команди очікували. Проте, просто зараз остання сходинка у турнірній таблиці є для них цілком закономірною. Шукати якісь позитивні моменти за такого стану речей дуже складно, але хоча б один ми усе б відзначили. Хто б що не казав, а до матчів проти аутсайдерів переважна більшість команд, десь навіть на підсвідомому рівні, підходить з певною недооцінкою. І ось саме за умови такого підходу з боку суперника «Колосу» можна знайти свій шанс. Звісно ж, ніхто не обіцяє, що у підсумку усе саме так і станеться. «Хлібодар» далеко не виглядає непереможною командою, проте, це твердий середняк ліги, від якого можна очікувати буквально будь-чого. Від серйозного опору одному з лідерів до втрати очок у поєдинку із аутсайдером. «International» степанівці жодних шансів не залишили, а от як буде у випадку з «Колосом», побачимо вже цієї неділі.

Коментарі закриті.