Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів дванадцятого туру

У неділю, 6 лютого, у Другій лізі зимового чемпіонату АФС відбудуться матчі дванадцятого туру. У групі А зараз найбільш цікавою є боротьба за друге та третє місця, у той час як у групі Б ситуація у верхній частині турнірної таблиці є максимально заплутаною. Отже, враховуючи те, що хоча б один суперник у кожній парі має серйозну турнірну мотивацію, прохідних матчів тут не буде. І це, насправді, дуже тішить.

6 лютого 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

Група А

13:00 «Валедіанс» – «Хлібодар»

На фініші чемпіонату, як ми вже зазначали раніше, «Валедіанс» має дуже непростий календар. Після поєдинку з лідером підгрупи команді доведеться зустрітися з суперником, який наразі йде другим. Минулої неділі підопічні Леоніда Сеня дали «Натону» серйозний бій. Щоправда, ціною втрати самого капітана, який заробив справедливе, але зовсім непотрібне вилучення на останніх хвилинах матчу, коли шансів змінити результат вже практично не було. Але усі ми розуміємо, що це гра, де втримати емоції під контролем не завжди виходить. «Хлібодар» в одинадцятому турі поступився «Оріону», але, враховуючи те, що недригайлівський «Олімпік» теж втратив очки, та поразка практично ні на що не вплинула. Виходячи з того, що вже за тиждень представникам Степанівки доведеться грати якраз проти «Олімпіка», було б непогано втримати цю перевагу у три очки, щоб почуватися більш впевнено та спокійно. Ну і про «Оріон» теж не варто забувати. Матч першого кола завершився перемогою «Хлібодара» з рахунком 5:1, і цього разу, нехай і не з такою значною перевагою у рахунку, номінальні гості теж мали б перемагати.

14:00 «International» – «Ярославна»

Гравці «International» останнім часом ледь не щотуру реально претендують на перші набрані очки, але щоразу усе завершується однаково. Ось і минулого тижня у поєдинку з «Колосом» «Інтер» доволі довго вів у рахунку, а згодом тримався за нічию, але до позитивного підсумкового результату це, як ви вже знаєте, не призвело. «Ярославна» у матчі з «Олімпіком» відверто здивувала. Незважаючи на усі ті проблеми, про які ми писали останнім часом, хлопці зуміли налаштуватися, і  навіть у далеко не найсильнішому складі здолали дуже серйозного за мірками Другої ліги суперника. Цього разу гравці «Ярославни» підходитимуть до гри у трохи іншому становищі. Перш за все, емоційному. Якщо минулої неділі у разі втрати очок ніхто б підопічним Гурєєва не дорікнув, то зараз потрібно налаштовуватися конкретно на перемогу. Тим паче, зараз є гарна нагода знову повернути собі місце у середині турнірної таблиці. Враховуючи те, як складався цей сезон, підсумкове п’яте місце буде для номінальних гостей просто ідеальним.

18:00 «Олімпік» – «Натон»

Відверто кажучи, ми трохи поквапилися оголосити «Натон» чемпіоном, адже, як вже було написано у підсумках попереднього туру, при рівності очок, відповідно до регламенту чемпіонату, доля першого місця вирішується у «золотому» матчі. Але у нашому випадку це лише формальність, адже важко собі уявити, щоб «Хлібодар» у трьох останніх турах узяв дев’ять очок, а «Натон» – жодного. Тож можна сказати, що лідер турнірних перегонів вже зараз може грати без зайвого психологічного тиску. У «Олімпіка» ситуація кардинально відрізняється. Програвши «Ярославні», недригайлівці загнали себе у дуже незручне становище. Вони усе ще формально залишаються на третій сходинці турнірної таблиці, але календар матчів, що залишилися до завершення чемпіонату, натякає на те, що втриматися на ній буде дуже непросто. До того ж, «Оріон» має кращі показники в очних зустрічах, що також може мати важливе значення у цій ситуації. Насправді, добре, що станом на зараз усе ще залежить від самих гравців «Олімпіка». Якщо вони зможуть зачепитися за очки у поєдинках з «Натоном» і «Хлібодаром», то усе буде добре. Перемога над «Хлібодаром» у першому колі свідчить про те, що ця задача цілком може бути виконаною. Ну а як усе складеться насправді, покаже лише час.

19:00 «Оріон» – «Колос»

«Оріон» зміг зібратися у найвідповідальніший момент, коли будь-яка втрата очок могла залишити осоївців навіть без сподівань на медалі. Тепер же турнірна картина є для них максимально сприятливою. Календар матчів – краще не вигадаєш, а суперники ще точно втрачатимуть очки. Як мінімум, через те, що ще гратимуть між собою. Але святкувати зарано. Двох перемог недостатньо для того, щоб констатувати, що ігрову кризу вже подолано. Тим більше, цього сезону «Оріон» вже поступався й «Колосу». І хто ж дасть гарантію, що подібне не повториться вдруге. Якщо винести за дужки матч з «Оріоном», то зустрічі з лідерами підгрупи цього сезону «Колосу» даються погано. Була ще нічия з «Олімпіком», а з «Натоном» та «Хлібодаром» усе складалося не дуже добре. Найцікавіше те, що «Колос», який попереду має ще й другу зустріч з «Олімпіком», теоретично й сам може зачепитися за медалі. Таким чином, неабияку мотивацію грати на перемогу матимуть обидві сторони.   

Група Б

12:00 «Фортуна» – «Вікторія»

Ситуація у групі Б Другої ліги – просто мрія нейтрального вболівальника. Неочікувана поразка «Вікторії» від «Ніки» у попередньому турі максимально усе заплутала. Тепер передбачити, хто у підсумку стане чемпіоном, а хто залишиться без медалей, практично нереально. Враховуючи те, що «Фортуна» теж усе ще реально претендує навіть на чемпіонство, ця гра буде мати дуже важливе значення. Нічия тут не влаштує нікого, адже краще не сподіватися на втрату очок прямими конкурентами. «Вікторія» з кожною перемогою буде залишатися на вершині турнірної таблиці, наближаючись до чемпіонства. Ну а «Фортуна», у разі перемоги над теперішнім лідером, наблизиться до нього на відстань одного залікового балу. Нагадаємо, що у першому колі перемога над «Фортуною» далася «Вікторії» дуже непросто. Тоді матч завершився з рахунком 4:3. Але не забуваємо, що з того часу теперішні номінальні господарі суттєво додали як у грі, так і у результатах. Орієнтуючись виключно на турнірну таблицю, констатуємо, що фаворитами протистояння усе ж будуть вважатися гравці «Вікторії», але, як ви вже мали зрозуміти, очікувати тут можна абсолютно будь-якого результату.

15:00 «Peroff» – «ІМК-Слобожанщина»

Ну а цей матч буде не тільки центральним у турі, але й одним з ключових у боротьбі за призові місця. Турнірний відрізок з трьох поспіль зустрічей з прямими конкурентами поки що дається «Peroff» дуже непросто. Після нічиєї у матчі з «Прокуратурою» здавалося, що зі сподіваннями на чемпіонство вже можна розпрощатися, але тут несподівано подарунок у вигляді перемоги над «Вікторією» зробила «Ніка». У підсумку вийшло так, що команда Євгена Волченка не відстала, а навпаки навіть трохи наблизилася до лідера. Але ж тепер поступатися найближчому переслідувачу ніяк не можна. Для «ІМК-Слобожанщини» ця гра стане чудовим шансом виправити помилки, допущені впродовж сезону. Перемога у цій грі виведе підопічних Олександра Берегового, як мінімум, на друге місце. Ну а далі вже можна буде розуміти, на що можна розраховувати у двох заключних матчах. Як і у випадку з матчем «Фортуна» – «Вікторія», орієнтуючись на положення у турнірній таблиці, а також перемогу в першій очній зустрічі, віддамо роль фаворита «Peroff». За умови, що господарі почнуть грати з першої хвилини, а не за рахунку 0:3, як ще було у попередньому турі. Ну і одразу ж додамо, що у такій грі визначення фаворита є ну дуже умовним. Це гра, як кажуть у подібних випадках, на три результати.

16:00 «Ніка» – «Прокуратура»

Друга частина чемпіонату видалася для «Прокуратури» дуже невдалою. Як мінімум, враховуючи те, на що ця команда розраховувала ближче до завершення першого кола. Хоча, насправді усе не так погано. Боротьба за чемпіонство вже є практично нереальною, а ось за медалі ще цілком можна боротися. Цілком зрозуміло, що для цього потрібно втрачати мінімум залікових балів у трьох останніх матчах. Далі на команду Андрія Жернового очікуватимуть зустрічі з дуже серйозними суперниками – «Фортуною» та «Вікторією». Але чи буде легким поєдинок з «Нікою», яка минулого тижня здолала «Вікторію»? Швидше за все, ні. Зараз складно чітко сказати, що стало головною причиною тієї перемоги. Можливо, налаштування гравців «Ніки» на окремий конкретно узятий матч, або ж навпаки недооцінка з боку суперника. Але факт залишається фактом – попри передостаннє місце у турнірній таблиці цей колектив вміє грати і здатен нав’язувати боротьбу навіть лідерам підгрупи. Ну а майбутня гра покаже, була та перемога раптовою чи закономірною.

17:00 «Аквітан» – «Локомотив»

У цьому матчі зустрінуться одні з аутсайдерів групи Б. Згадана вище перемога «Ніки» та поразка самого «Локомотива» від «Фортуни» опустила «залізничників» на останній рядок турнірної таблиці. Незважаючи на поразку, у тій грі команда з Ворожби проявила себе красивим жестом. Хлопці намалювали плакат на підтримку свого партнера Дмитра Зіміна, який зараз заліковує травму. Мабуть, подібні жести важливіші за будь-які спортивні здобутки, і дуже приємно, що ми можемо їх спостерігати на матчах нашого чемпіонату. Тим не менш, повернемося безпосередньо до анонсу гри. Для початку констатуємо, що «Аквітан» випереджає свого суперника на сім очок, що одразу ж робить колектив із Хустянки фаворитом цього протистояння. Щоправда, у першому колі перемогу святкував якраз «Локомотив». При чому, перемогу вольову – 5:3 після 0:2 та 1:3 по ходу гри. Також відзначимо дуже схожу різницю забитих та пропущених м’ячів у обох команд (31:45 у «Аквітана» та 27:43 у «Локомотива»). Що стосується можливої турнірної мотивації команд, то констатуємо, що «Аквітан» вже навряд зможе піднятися вище теперішнього шостого місця, ну а «Локомотив» прагнутиме повернути собі бодай сьому сходинку.

Коментарі закриті.