Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів четвертого туру

У суботу та неділю, 04-05 грудня, у спорткомплексі Інституту фізкультури Сумського державного педагогічного університету відбудуться матчі четвертого туру Другої ліги зимового чемпіонату АФС. Змагання поступово набирають обертів, і з кожним ігровим тижнем стає усе зрозуміліше, на які місця буде орієнтовно претендувати та чи інша команда. Перед тим як безпосередньо почнемо анонсувати матчі, зазначимо, що у кожній з груп цього дивізіону залишилося усього по одній команді, які до цього часу ще не втрачали очок. На противагу їм є три колективи, які ще не набрали жодного залікового балу. Ось і побачимо, як зміниться такий стан речей після четвертого туру.

ГРУПА А

04 грудня 2021 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

13:00 «International» – «Колос»

Програма туру у Другій лізі відкриється ще у суботу. У продовження нашої вступної частини анонсу зазначимо, що хоча б одна з трьох команд, які ще не набирали очок, точно попрощається з нулем у відповідній графі турнірної таблиці. Пояснення цьому є максимально простим. Вже у першому матчі туру відбудеться очна зустріч двох таких колективів, які й мають вирішити, хто з них більше заслуговує піднятися з низів таблиці групи А. Говорити про те, що показники суперників наразі є дуже схожими, зайвий раз не доводиться. Вони навіть мають однакову кількість забитих м’ячів – по п’ять. Натомість, за кількістю пропущених голів дещо краща ситуація у «International». Також можна звернути увагу на те, що обидві команди вже встигли зіграти з «Хлібодаром». Гравці  «International» поступилися цьому супернику з рахунком 1:6, а «Колос» – 5:7. Зрозуміло, що робити якісь серйозні висновки на основі подібної статистики не варто. На нас очікує абсолютно непередбачуване протистояння.

14:00 «Олімпік» – «Ярославна»

А ось це вже дуже цікаво. Ця пара потенційно має бути однією з найбільш рівних у четвертому турі. Обидві команди є доволі конкурентоспроможними на рівні Другої ліги. Ми вже не раз висловлювали думку, що вони цілком можуть претендувати навіть на медалі. Щоправда, тут мабуть якраз той випадок, коли досягти цієї мети зможе лише один з цих двох колективів. У такому разі їх очна зустріч стає надзвичайно важливою. Після трьох турів трохи кращі справи у недригайлівців. І, що цікаво, незначна різниця у результатах виступів цих команд прослідковується якраз за результатами поєдинків з одними і тими ж суперниками. «Оріону» і «Олімпік», і «Ярославна» поступилися. Ми вже казали, що це не має бути значною проблемою. А ось проти «Валедіанс», який багатьма був дещо недооцінений, підопічні Мікулінцева і Гурєєва зіграли по-різному. Номінальні господарі здобули переконливу перемогу з рахунком 3:0, а «Ярославна» неочікувано зіграла внічию – 3:3. Чи робить це «Олімпік» фаворитом майбутнього протистояння? Навряд. В очному поєдинку шанси команд будуть приблизно рівними.  

05 грудня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

13:00 «Валедіанс» – «Натон»

Продовжиться програма туру вже у неділю. «Натон», який минулого тижня став автором міні-сенсації, спробує продовжити свою переможну серію. Обігравши «Хлібодар» та «Колос», номінальні гості наче й продемонстрували свою силу, але десь на рівні підсвідомості було присутнє очікування, що після зустрічей з фаворитами підгрупи картина для команди Підлужного вже не буде такою райдужною. І ось саме у цей час трапилася перемога над «Оріоном». Суто формально, наче й вирвали хлопці ці три очки лише на останній хвилині, але ж на цей результат вони реально награли. І ось тепер вже будь-який суперник повинен ставитися до «Натона» максимально серйозно. Тим паче, «Валедіанс». Команда Леоніда Сеня мало з ким може грати з позиції фаворита. Тим не менш, цей сезон вона почала цілком пристойно. Чотири очки після трьох турів – нормальний результат. Нічия у зустрічі з «Ярославною» стала, певною мірою, сенсаційною. Але ж давайте згадаємо, що там цілком могла б бути і перемога. То чому б не спробувати зараз дати бій проміжному лідеру перегонів?  

14:00 «Оріон» – «Хлібодар»

Якби ще тиждень тому хтось сказав, що перед очною зустріччю цих команд «Хлібодар» розташовуватиметься у турнірній таблиці вище, ми, відверто кажучи, не повірили б. Зрозуміло, що ця перевага за додатковими показниками на цьому етапі є суто формальною. Значно важливішим тут є те, як «Оріон» зуміє відреагувати на поразку від «Натона». Змотивує вона хлопців, чи навпаки позбавить впевненості у власних силах. Чомусь є відчуття, що потрапляння на команду з Осоївки саме у такому стані – не найкращий варіант для «Хлібодара». Самі степанівці наче й на підйомі після двох перемог поспіль, але обігрували вони  «International» та «Колос», а це, погодьтеся, зовсім інший рівень. А «Натону», до речі, «Хлібодар» поступився з аналогічним рахунком – 0:3.    

ГРУПА Б

05 грудня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

15:00 «Ніка» – «Вікторія»

Попередній тур завершився для «Ніки» справжнісіньким потрясінням. Поразка з рахунком 0:7 від «Фортуни», яка до цього не набрала жодного очка – це вже щось із розряду фантастики. Незрозуміло, що сталося з «біло-синіми», але після першого пропущеного м’яча вони просто розсипалися. Зараз господарям потрібно обов’язково реабілітовуватися. Але справа в тому, що суперник для цього у «Ніки» зараз не найкращий. Не можна назвати «Вікторію» надзвичайно потужною командою, але перемога над «Локомотивом» та нічия у матчі з «Peroff» про щось та й говорять. До того ж, гості за три тури пропустили у свої ворота усього три м’ячі. Усе ці факти говорять на користь того, що саме «Вікторія» буде очевидним фаворитом цієї зустрічі. Проте, хочеться вірити, що «Ніка» зуміє, як то кажуть, оговтатися після такої поразки. Просто зараз якість гри буде для неї навіть важливішою за результат.

16:00 «Фортуна» – «Локомотив»

А ось «Фортуна» навпаки спробує довести, що той розгром тижневої давнини не був випадковим. Такі матчі іноді надають крила. Як знати, цілком можливо, що отриманий заряд емоцій дозволить господарям розвинути успіх. «Локомотив» усе ще продовжує лихоманити, але саме за грою вже помітно, що «залізничники» ось-ось мають нарешті зачепитися за результат. Старт сезону вже, звісно, провалено, але з чогось потрібно починати, щоб усе виправити. Поєдинок з «Фортуною» – відмінна нагода для цього. Тим паче, однієї перемоги зараз має вистачити, щоб одразу піднятися у середину турнірної таблиці. А там, можливо, усе й налагодиться.

17:00 «Peroff» – «Прокуратура»

А ось тут очікуємо дуже цікаве протистояння. Гравці «Peroff» вже встигли недорахуватися очок у тих матчах, де це було, м’яко кажучи, трохи зайвим. У таких випадках для того, щоб реально претендувати на високі місця, доводиться зупиняти когось з лідерів турнірних перегонів. І якраз «Прокуратура» тепер вже є одним з них. Номінальні гості продовжують усіх нас дивувати, просуваючись по турнірній дистанції, наче танк. Одного прямого конкурента у боротьбі за медалі вони вже обіграли. Ризикнемо заявити, що саме зараз буде друга лобова зустріч. Але визначальною вона має стати, більшою мірою, для Волченка і компанії. Попереду у них будуть дуже незручні суперники. Як мінімум, у двох наступних турах. Оцінюючи теоретичні шанси команд на успіх, було б якось дивно засумніватися у тому, що саме «Прокуратура» є очевидним фаворитом цієї гри. Максимум з можливих набраних очок і просто шикарна різниця забитих і пропущених м’ячів про це красномовно говорять.

18:00 «Аквітан» – «ІМК-Слобожанщина»

Поки головні конкуренти будуть виявляти сильнішого, «ІМК-Слобожанщина» буде мати чудову нагоду для того, щоб закріпитися у верхній частині турнірної таблиці. Гравці «Аквітана» дуже стараються знайти свою гру, але проти такого суперника їм буде надзвичайно складно. Разом з тим, усі ми добре знаємо, що лише граючи з сильнішими можна й самому додати у майстерності. Для початку, варто б спробувати зіграти більш уважно у захисті, адже дванадцять пропущених м’ячів у двох останніх матчах – це вже якось занадто багато. Підопічним Олександра Берегового навпаки є сенс зосередитися на реалізації своїх моментів. Якби Воронцов і його партнери по команді реалізовували більшу частину з того, що вони створюють, різниця м’ячів у «ІМК-Слобожанщини» була б значно переконливішою. Ну а загалом тут і зараз вони мають перемагати, незважаючи на те, що нинішній сезон вже встиг порадувати нас різноманітними сюрпризами.

Коментарі закриті.