Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів сьомого туру

Цими вихідними у Другій лізі зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини відбудуться матчі сьомого туру, який, до слова, є заключним у першому колі. Відповідно, команди матимуть додаткову мотивацію, щоб підійти до цього своєрідного турнірного екватора з достатнім очковим багажем. Цього разу повна програма туру в обох підгрупах впишеться в один ігровий день. Більш того, усі матчі проходитимуть у чіткій хронологічній послідовності (якщо, звісно, не вважати її порушенням те, що спочатку свої матчі зіграють команди групи Б) без пауз та перетинань з іншими лігами.

Група Б

26 грудня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ

13:00 «Локомотив» – «Ніка»

Матч друзів по нещастю, які, до того ж, є сусідами по турнірній таблиці. Це якраз той випадок, коли кожній зі сторін відступати далі вже просто нікуди. На перший погляд, здобути перемогу цілком до снаги обом командам. Це виглядає трохи парадоксально, але і для «Локомотива», і для «Ніки», суперника можна вважати прийнятним. Але ж усі ми розуміємо, що перемогу здобуде лише хтось один. Ну або ж взагалі ніхто. Тож, і господарі, і гості, будуть намагатися стрибнути вище голови, аби тільки вирватися з цього кола невдач. «Ніка» минулого тижня створила невеличку сенсацію, відібравши очки у «ІМК-Слобожанщини», а тому можна припустити, що саме вона матиме певну психологічну перевагу. Проте, гості мають дуже серйозні проблеми зі створенням та реалізацією моментів. Сім забитих м’ячів у шести матчах – м’яко кажучи, дуже скромний показник. «Локомотив», у свою чергу, у середньому забиває майже три м’ячі за гру, але ж при цьому пропускає у півтора рази більше. Ось і побачимо, кому тут вдасться усунути свої основні недоліки.

14:00 «Прокуратура» – «Фортуна»

Одразу ж варто зауважити, що ми пишемо цей анонс, ще не знаючи результату матчу «Вікторія» – «Прокуратура», який, так чи інакше, має у цьому контексті важливе значення. Проте, основні вихідні дані ми й так маємо. За будь-яких обставин «Прокуратура» буде продовжувати боротьбу за медалі, а тому втрата очок у поєдинку з суперником рівня «Фортуни» у плани номінальних господарів точно не входитиме. Інших варіантів, як нам здається, бути не може. З «Фортуною» усе значно складніше. Поразка від «Аквітана» у попередньому турі за відверто поганої гри навряд додала хлопцям настрою та впевненості. Та давайте одразу ж зауважимо, що цю команду не можна назвати безнадійною. Ні, переконливі перемоги над «Нікою» та «Локомотивом» говорять про те, що ці хлопці дійсно на щось здатні. Крім того, давайте не забувати, наскільки важко далася перемога над «Фортуною» «Вікторії», яка зараз йде у групі лідерів. Там усе цілком могло закінчитися навіть нічиєю. Тому розслаблятися їх супернику не треба. В інакшому випадку, ми можемо стати свідками чергової сенсації.

15:00 «Аквітан» – «Peroff»

Перемога над «Фортуною» стала для «Аквітана» ковтком свіжого повітря. Хлопці дещо покращили своє турнірне становище та  зарядилися позитивними емоціями, яких вони давно вже не мали. Що не кажіть, а довго грати, не досягаючи бажаного результату, дуже складно морально. Хотілося б зараз написати щось про шанс розвинути успіх і щось тому подібне… Але давайте будемо реалістами. Зробити це у зустрічі з «Peroff» буде дуже складно. Справа тут навіть не у тому, які місця у турнірній таблиці наразі посідають суперники. Мова, швидше, йде саме про якість гри. Так, у Євгена Волченка теж далеко не ідеальна команда, але вона виглядає більш швидкою, злагодженою і, якщо хочете, більш розвиненою саме у футзальному плані. Ну і про фактор індивідуальної майстерності виконавців давайте теж не забувати. Натомість, «Аквітан» робить у цьому напрямку лише свої перші кроки. Виключати варіанту з втратою очок номінальними гостями, звісно ж, не варто. Як мінімум, їх колектив не можна назвати аж надто стабільним. Та, у будь-якому разі, саме «Peroff» виглядає очевидним фаворитам цієї гри.

16:00 «ІМК-Слобожанщина» – «Вікторія»

Центральний матч туру в обох підгрупах Другої ліги. Після вже згаданої вище втрати очок у поєдинку з «Нікою», гравцям «ІМК-Слобожанщини» залишається лише відбирати очки у когось з прямих конкурентів у боротьбі за медалі. «Peroff» та «Прокуратурі» підопічні Берегового у першому колі вже поступилися, а тому зараз цілком доречною виглядає зустріч з «Вікторією». Якби хтось ще перед початком сезону запропонував нам зробити свій прогноз на те, як буде виглядати підсумкова турнірна таблиця цієї підгрупи, то ми б не вагаючись поставили «ІМК-Слобожанщину» вище за «Вікторію». Але реальний стан справ, як бачите, є дещо іншим. Саме «Вікторія» наразі йде по турнірній дистанції більш впевнено. А у випадку потенційного успіху у матчі з «Прокуратурою», номінальні гості взагалі можуть піти у невеличкий відрив від переслідувачів. Незважаючи на це, визначати фаворита саме у цьому випадку буде не зовсім доцільно. Обидві команди мають приблизно рівні шанси на перемогу.

Група А

26 грудня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ

17:00 «Хлібодар» – «Ярославна»

Якщо говорити окремо про групу А, то тут центральною у сьомому турі буде зустріч «Ярославни» та «Хлібодара». І нехай вас не бентежить шосте місце, яке станом на зараз посідає команда з Путивля. По факту, у випадку перемоги в очній зустрічі, вона наблизиться до степанівців на відстань усього одного залікового балу. Приклад «Олімпіка» натякає на те, що така задача є цілком вирішуваною. Проте, «Хлібодару» зараз оступатися дуже не бажано. «Натон» і так пішов вже дуже далеко, а при збільшенні відриву ще на два або три очки взагалі зникне із поля зору. Та й згаданий «Олімпік» вже підтискає знизу (а разом з ним і «Оріон» з «Колосом»). Так що протистояння обіцяє бути дуже серйозним.  

18:00 «Оріон» – «Валедіанс»

А от «Оріону» потрібно дуже швидкими темпами надолужувати втрачене. І зараз мова не йде про перше місце, адже, поки хлопці стояли на пероні, потяг уїхав надто далеко. Відіграти відставання  аж у дев’ять очок буде дуже складно, бо «Натон» у цей час теж не просто дивитиметься футзал, а, ймовірно, набиратиме якісь залікові пункти. Поки що треба розглядати лише повернення до першої трійки і закріплення у ній. А далі вже час покаже, як усе складатиметься. «Валедіанс» розпочинав сезон дуже непогано, але далі знову щось пішло не так. У команди Леоніда Сеня присутня точно така ж проблема, як і у «Ніки». Ну не можна розраховувати на якийсь серйозний результат, забивши сім м’ячів у шести іграх. Треба щось терміново змінювати у цьому напрямку. Зараз ситуація ще не надто критична, але відпускати прямих конкурентів ще далі від себе вже не можна.

19:00 «Колос» – «Олімпік»

Можливо, це виглядає дещо дивним, але наразі ці команди є ледь не сусідами по турнірній таблиці. Між ними вклинився лише «Оріон», який випереджає «Колос» за додатковими показниками. Останнім часом номінальні господарі здійснили просто неймовірний стрибок, набравши дев’ять очок у трьох останніх турах, і завдяки цьому піднявшись з низів турнірної таблиці у її середину. Наче й не дуже віриться у те, що ця команда зараз зможе продовжити свою серію перемог, але скажіть, хто з вас міг спрогнозувати, що «Колос» обіграє «Оріон»? «Олімпік» пройшов дистанцію першого кола більш-менш рівно. Так, траплялися й невиразні ігри, але нинішнє місце у турнірній таблиці, на нашу думку, приблизно відповідає можливостям команди. Враховуючи те, що у «Хлібодара» буде дуже непростий матч, а «Оріон» навпаки мав би набирати очки, «Олімпіку» дуже важливо здобути перемогу. Не факт що вдасться вийти на друге місце, але, як мінімум, втримати третє було б бажано.  

20:00 «Натон» – «International»

Якщо говорити чесно і відверто, складно вигадати, що має статися, щоб «Натон» зараз не продовжив свою переможну серію. Тут особливо нічого й пояснювати, адже команда іноземних студентів у нинішньому сезоні не взяла ще жодного очка. Проте, можна припустити, що у цій грі «Натон» може вперше пропустити у свої ворота більше одного м’яча. Хто б що не казав, а «International» – дуже незручний колектив зі своїм особливим стилем, якому доволі складно протистояти. Ну а загалом з фаворитом тут усе зрозуміло. Більш цікаво те, як зіграють найближчі переслідувачі команди Підлужного, і, відповідно, чи вдасться їй у підсумку збільшити свій відрив від них.

Коментарі закриті.