Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів 2-го туру

У неділю, 21 листопада, у Палаці студентського спорту СумДУ відбудуться матчі другого туру Другої ліги зимового чемпіонату АФС у обох підгрупах. Команди групи А зіграють у першій половині дня, ну а групи Б – вже по завершенні слоту матчів Вищої ліги АФС.

21 листопада 2021 року /неділя/ Палац студентського спорту СумДУ

Група А

09:00 «Колос» – «Натон»

Недільний ігровий день своїм очним протистоянням розпочнуть «Колос» та «Натон». Ці суперники стартували у новому сезоні з діаметрально протилежним результатом. «Колос», пропустивши три з чотирьох м’ячів вже після перерви, зазнав болючої поразки від «Ярославни». У той же час, «Натон» зумів втримати свої ворота на замку у поєдинку зі «Степанівкою», вразивши, при цьому, ворота суперників тричі. Таким чином, номінальні гості увійшли до проміжної трійки лідерів підгрупи, ну а господарі опустилися на останню сходинку турнірної таблиці. Зрозуміло, що просто зараз це абсолютно нічого не значить. Так, «Натон» можна назвати фаворитом протистояння, але вже після цієї гри турнірне становище обох колективів може зазнати суттєвих змін. 

10:00 «Валедіанс» – «Олімпік» (Недригайлів)

Для «Валедіанс» матч проти «Олімпіка» стане першим у цьому зимовому сезоні. З уже відомих вам причин, підопічні Леоніда Сеня були змушені пропустити перший тур, у якому їм мала протистояти команда іноземних студентів. Відтак, якогось об’єктивного враження про цю команду ми ще не маємо. «Олімпік» у першому турі зазнав поразки. Але, як відомо, поразки бувають різними. Недригайлівці дали бій досвідченому «Оріону», і, в принципі, цілком могли б зіграти унічию або навіть виграти, але обставини склалися не надто вдало. Тим не менш, ми побачили у грі команди Мікулінцева неабиякий потенціал, який, за умови стабільно високого рівня концентрації та самовіддачі, можна матеріалізувати навіть у місце у топ-трійці у цій підгрупі. Але насправді забігати так далеко у своїх прогнозах зарано. Значно доцільніше зосередитися на найближчій перспективі.

11:00 «Оріон» – «Ярославна»

Безумовно, саме ця зустріч має стати центральною у другому турі, як мінімум, у групі А, а можливо й загалом у Другій лізі. І справа тут навіть не у тому, що ці суперники розпочали сезон з перемог. Хоча і у цьому, звісно, теж. Перш за все, ми орієнтуємося на історію виступів команд у попередніх сезонах. «Оріон» із року в рік грає стабільним складом, і практично завжди є, як мінімум, твердим середняком у своїй лізі. А ми чудово пам’ятаємо і ті часи, коли команда з Осоївки навіть посідала призові місця. Навіть за відсутності Мигаля (так, Максим свого часу грав за «Оріон»), який спочатку перебрався у «Явір», а зараз зосередився на виступах за ФК «Тростянець», «сині» мають кістяк команди, який дозволяє їм не опускатися нижче певної планки. Ті ж Сусік, Іуткін і Страшенко – далеко не останні гравці на цьому рівні. «Ярославна» навпаки поступово набирає обертів. Команда Максима Гурєєва складається переважно з молодих виконавців, які від гри до гри набираються досвіду. Показовим у цьому плані став минулий сезон. Представники Путивля розпочали його не найкращим чином, але поступово почали набирати очки і у підсумку завершили чемпіонат на сусідніх з «Оріоном» позиціях (щоправда, з серйозною різницею у кількості набраних очок). Саме теперішні номінальні гості були одними з тих, хто зумів не просто відібрати очки, а саме обіграти досвідчене «Динамо». Та й загалом жодна з поразок «Ярославни» не була безнадійною. Найчастіше хлопці поступалися з різницею усього в один м’яч. Тож, сподіваємося, що підопічні Гурєєва не будуть зупинятися у розвитку і цього сезону. Ну а конкретно від даного поєдинку очікуємо запеклої, безкомпромісної боротьби, і нехай переможе сильніший!

12:00 «International» – «Степанівка»

А ось ця пара є у другому турі, якщо можна так сказати, найзагадковішою. Від «International» наразі взагалі невідомо, чого можна очікувати. Команда іноземних студентів завжди демонструє доволі непогану гру, якої цілком має вистачити, щоб виглядати конкурентоспроможними на рівні Другої ліги. Але ж ви чудово розумієте, що просто зараз, не побачивши їх оновлений склад у дії, робити будь-які висновки немає жодного сенсу. Разом з тим, не варто завчасно записувати до числа аутсайдерів «Степанівку». Поразка з рахунком 0:3 від «Натона» зовсім не говорить про якусь там безпорадність  колективу, що представляє однойменну CТГ. Два з трьох голів були пропущені в останні десять хвилин (останній так взагалі на 50-ій хвилині), і за певних обставин підсумковий результат зустрічі міг би бути зовсім іншим.   

Група Б

17:00 «Аквітан» – «Вікторія»

У першому матчі у групі В зустрінуться так звані темні конячки, які вже встигли нас порадувати неочікуваними результатами. Обидві команди розпочали сезон з перемог. І якщо тріумф «Аквітана» у зустрічі з «Нікою» сприймався більш-менш спокійно, то «Вікторія», обігравши «Локомотив», реально здивувала. Так чи інакше, здобуті три очки мають додати обом колективам оптимізму, і зарядити їх на подальшу боротьбу. Як мінімум, суперники тепер ставитимуться до них більш уважно, і на якусь недооцінку з їх боку сподіватися вже не варто. Ну і не можемо не відзначити окремо яскраву ігрову форму команди «Аквітан». Якби ми проводили конкурс на визначення найбільш цікавої форми ліги, то цей колектив, ймовірно, посів би у ньому одне з призових місць 🙂

18:00 «Локомотив» – «Прокуратура»

А ось ці суперники розпочали сезон по-різному. Якщо «Прокуратура» доволі неочікувано (як мінімум, для автора цього тексту) здолала «ІМК-Слобожанщину», що дозволило їй вийти на проміжне перше місце у групі Б, то «залізничники» здивували у негативному сенсі. Кінцівка минулого сезону (як і цьогорічний літній чемпіонат) показали, що «Локомотив» пройшов процес адаптації, знайшов свою гру, і вже готовий кинути виклик провідним командам ліги. І ось тут трапилася несподівана поразка від новачка ліги, яка дещо сплутала нам карти. Лише час покаже, чи то «Вікторія» дійсно настільки міцна, чи гравці «Локо» її недооцінили. У будь-якому випадку, тепер номінальним господарям потрібно буде надолужувати втрачене. «Прокуратура», як ви розумієте, буде теж налаштована розвинути успіх. Як би це дивно не звучало, хлопці вже у першому турі досягли результату минулого сезону (так, минулої зими «Прокуратура» набрала лише три очки). І як же, насправді, приємно спостерігати за подібними прикладами, коли команда довго набиває гулі, працює над своєю грою і, особливо не змінюючи свого складу, у підсумку починає досягати бажаного результату. У випадках, коли обидва суперника мають неймовірну мотивацію, спостерігати за їх поєдинком – одне задоволення. Відтак, маємо надію, що і цей матч нас не розчарує.

19:00 «Фортуна» – «ІМК-Слобожанщина»

Хто буде мати просто позамежний бойовий настрій, так це «ІМК-Слобжанщина». Чомусь переконані у тому, що, маючи такий склад, хлопці ставлять перед собою на цей сезон серйозні турнірні задачі, і ось ця поразка у першому турі ну ніяк не входила у їх плани. Повпливати на минуле, на жаль, не можна, а відтак Береговому та його підопічним залишається лише робити усе можливе для того, щоб набирати максимум очок вже у наступних матчах. У зустрічі з «Фортуною» вони мають бути беззаперечними фаворитами. Минулий зимовий сезон склався для номінальних господарів не надто вдало. Зокрема, і «Слобожанщині» вони тоді двічі поступилися. Та приклад тієї ж «Прокуратури» має додавати цій команді мотивації. За наявності бажання та належного рівня самовіддачі можна досягти бажаного результату навіть тоді, коли у нього ніхто, крім тебе самого, не вірить.  

20:00 «Peroff» – «Ніка»

Волею жеребу, «Peroff» отримав доволі зручний календар матчів на старті сезону. У першому турі команда Євгена Волченка, яка тепер грає у трохи незвичних кольорах, здобула доволі переконливу перемогу над «Фортуною», за що отримала від нас порцію компліментів. В принципі, якщо оцінювати склади команд, можна сказати, що номінальним господарям має бути цілком до снаги закріпити цей успіх. Хоча… не усе тут так однозначно. Якщо проаналізувати минулий зимовий сезон «Ніки», то стане очевидним, наскільки непоступливим є цей колектив. Для прикладу зазначимо, що ця команда обігрувала «Ярославну», а також грала унічию з «Сервіс Люкс-2» та «Тріумф-Signal». Скажіть, хіба це не переконливі факти? Так, цей колектив у міжсезоння зазнав певних кадрових змін, але це ж зовсім не говорить про те, що він став слабшим. Звісно, поразка від «Аквітана» явно не говорить на користь Іванова та компанії. Проте, сезон ще тільки починається, а тому в усіх є достатньо часу для того, щоб виправляти свої помилки. Підсумовуючи свої короткі роздуми, припустимо, що трохи більші шанси на перемогу має «Peroff». Нехай у відсотковому співвідношенні це буде перевага 60 до 40. Та прогнози прогнозами, а вирішиться усе лише на ігровому майданчику.  

Коментарі закриті.