Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів 11-го туру

Цими вихідними у Другій лізі зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини відбудуться матчі одинадцятого туру. До завершення змагань залишилося зовсім нічого, а щільність у турнірних таблицях обох підгруп, є таке враження, лише зростає. Це означає, що кожна команда зараз буде викладатися на максимум, адже практично в усіх є реальна можливість дещо покращити своє турнірне становище. Одразу зазначимо, що поєдинок групи Б «ІМК-Слобожанщина» – «Аквітан» було винесено на суботу, ну а основна частина ігор відбудеться у неділю, так би мовити, у логічній послідовності.

29 січня 2022 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

Група Б

10:00 «ІМК-Слобожанщина» – «Аквітан»

Матчі попереднього туру обидві команди можуть занести собі до активу. «ІМК-Слобожанщина» здобула важливу вольову перемогу, таки здолавши супротив непоступливого «Локомотива». Хтось скаже, що тут нічим пишатися, а навпаки передостанню команду підгрупи варто б було перегравати більш переконливо. Та нам здається, що саме подібна перемога на характері є значно кориснішою у психологічному плані. До того ж, не варто записувати «залізничників» до списку прохідних суперників. Турнірне становище не завжди об’єктивно відображає реальну силу команди. У випадку з «Аквітаном» взагалі доцільно говорити про своєрідний спортивний міні-подвиг. Ну мало хто вірив, що команда з Хустянки зуміє перемогти одного з претендентів на медалі. Не вірили й ми, що тут вже приховувати. Звісно ж, перемога над «Прокуратурою» має додати гравцям «Аквітану» певного оптимізму напередодні зустрічі з «ІМК-Слобожанщиною». Вона наочно продемонструвала, що грати на рівних можна практично з будь-яким суперником. Але є тут і зворотній бік медалі. Підопічні Олександра Берегового вже точно не дозволять собі навіть мінімального розслаблення та недооцінки суперника. Вони зараз перебувають у тій ситуації, коли кожне втрачене очко може стати фатальним. А враховуючи те, що попереду ще будуть зустрічі з «Peroff» та «Вікторією», оступатися зараз просто не можна. 

30 січня 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

Група А

13:00 «Ярославна» – «Олімпік»

Недільний ігровий день розпочнеться з  зустрічі «Ярославни» та «Олімпіка». Команда з Путивля, яка, відповідно до наших прогнозів на старті сезону, мала боротися, у тому числі з недригайлівцями, за медалі, зараз опустилася практично на самісіньке дно турнірної таблиці. Нижче розташувався лише «Inter», який досі не набрав жодного залікового балу. Світла у кінці тунелю поки не видно, адже ледь не щотижня з’являються неприємні новини про чергові кадрові втрати. У ситуації, що склалася, хочеться лише побажати здоров’я та якнайшвидшого відновлення травмованим, ну а тим, хто продовжує грати, подякувати за відданість справі. Такі моменти іноді також варто перетерпіти, щоб повернутися сильнішими. Мова зараз не йде про якесь особливе ставлення саме до «Ярославни». Просто ось такі люди, які, навіть не маючи умов для тренувань вдома, витрачають свої вихідні на поїздки до Сум та намагаються за будь-яких обставин зберегти команду, втримати її на плаву, як мінімум, заслуговують на повагу. Тепер щодо «Олімпіка»… На теперішній момент недригайлівці йдуть за своїм турнірним графіком. Команда вже певний час утримує за собою третю сходинку і, звісно ж, втрачати її не хотіла б. Усе б нічого, але на фініші чемпіонату у Мікулінцева і компанії буде дуже складний календар. Наскільки складно буде узяти очки у протистоянні з «Натоном» та «Хлібодаром», усі ви чудово розумієте, та й «Колос» – теж далеко не подарунок. Таким чином, ситуація виглядає так, що саме поєдинок з «Ярославною» має бути потенційно найлегшим серед матчів, які «Олімпіку»  залишилося зіграти. Відповідно, втрачати очки у ньому категорично не рекомендується. У першому колі ці суперники зіграли внічию – 1:1, але вкотре нагадуємо, що склад у «Ярославни» тоді був зовсім іншим.

14:00 «Хлібодар» – «Оріон»

Центральний матч туру у групі А. Після перемоги над лідером підгрупи «Оріон» зустрінеться з командою, яка посідає друге місце. Якщо у «Олімпіка» ще є якийсь умовний поділ на матчі, у яких обов’язково потрібно брати три очки, та ті, де допускається їх втрата, то «Оріону» в ідеалі бажано вигравати все. У таке становище гравці команди з Осоївки себе загнали самі. Звісно ж, ми зараз говоримо про боротьбу за медалі, адже те, що «Оріон» претендує на найвищі місця, сприймається якось  за замовчуванням. Цікаво буде побачити, у якому стані номінальні гості підійдуть до цієї гри. З «Натоном» вони грали у чисельно обмеженому складі, та ще й з польовим гравцем у воротах. І тут вже точно й не скажеш, як краще. Можливо, «біло-синім» навпаки зручніше, коли вони постійно перебувають у тонусі і відчувають більшу відповідальність за результат. «Хлібодар» після поразки від «Натона» двічі переміг, але ці перемоги були ну зовсім непереконливими. У поєдинку з «International» вдалося, так би мовити, заскочити в останній вагон потяга. Ну а з «Колосом» було вже трохи легше, але не набагато. Свої два голи степанівці забили вже після 40-ої хвилини. Якщо гравці «Хлібодара» націлені на «срібло», то тут їх може цілком влаштувати й нічия. Ну а для збереження бодай якихось шансів на перше місце, звісно ж, потрібно тільки перемагати.  

15:00 «Натон» – «Валедіанс»

Минулого тижня «Натон» вперше програв, вперше пропустивши у свої ворота більше одного м’яча за гру. З одного боку, це погано. Зрозуміло, що хлопцям хотілося максимально продовжити свою переможну серію та якнайшвидше стати недосяжними для переслідувачів. Але пропонуємо поглянути на цю ситуацію й з іншого боку. Ось це постійне, навіть підсвідоме, очікування можливої невдачі, могло бути своєрідним психологічним бар’єром.  Тепер на команду ніхто й ніщо не тисне. Можна просто грати спокійно й розкуто у своє задоволення. Можливо, за таких умов матчі за участі «Натона» стануть навіть більш цікавими та видовищними для пересічного глядача. Усе це, звісно ж, на рівні теорії. У той час, коли лідер втрачав перші очки, «Валедіанс» здійснив справжній прорив. Команда Леоніда Сеня піднялася на п’яту позицію і, що найголовніше, увірвалася у групу команд, скажімо так, другого ешелону. Зараз не будемо довго фантазувати, чи зможуть номінальні гості втриматися у районі «екватору» турнірної таблиці до кінця чемпіонату, адже за нинішньої ситуації усе може суттєво змінюватися буквально після кожної гри. Та суттєвий прогрес у їх результатах можна відзначити вже зараз. Разом з тим, не будемо робити вигляд, що шанси на перемогу конкретно у цій грі виглядають рівними. Звісно ж, «Натон» виглядає тут очевидним фаворитом. І перемога у першому колі з рахунком 5:0 лише переконує у цьому.

16:00 «Колос» – «International»

Якщо «Валедіанс» піднявся на кілька сходинок угору, то «Колос» навпаки опустився. По суті, станом на зараз, це лише формальність, адже у взаємному розташуванні цих двох команд усе вирішують додаткові показники, а перша очна зустріч взагалі завершилася якраз перемогою «Колоса».  Та усі ці нюанси стануть важливими вже при визначенні місць у підсумковій турнірній таблиці. Зараз головне те, що номінальні господарі можуть вже цього тижня повернути все на свої місця. Тим паче, що «Валедіанс» гратиме з «Натоном», а тому втрата очок є цілком навіть ймовірною. Головне ж тут узяти три очки самим. На перший погляд, ця задача не здається надскладною. Ну хіба важко обіграти команду, яка ще жодного разу не зіграла навіть внічию. Та усе не так просто. Ми від туру до туру чекаємо, коли ж гравці «International» нарешті наберуть свої перші залікові бали, адже вони на них вже давно награли. Колись ці старання мають перерости у результат. І зрозуміло, що жоден суперник не хоче, щоб це сталося саме у зустрічі з ним.

Група Б

17:00 «Прокуратура» – «Peroff»

А ось у групі Б центральним буде поєдинок «Прокуратури» та «Peroff». Це буде другий поспіль важливий іспит для команди Євгена Волченка, результат якого матиме суттєвий вплив на підсумок усього сезону. Перший вона провалила тиждень тому. Як хлопці не старалися, а зачепитися за очки у поєдинку з «Вікторією» не вдалося. Для «Прокуратури» попередній тур видався ще гіршим. Один з претендентів на чемпіонство поступився «Аквітану» і  опустився у турнірній таблиці аж на п’яту сходинку. І ось якщо той, хто не слідкує за нашим зимовим чемпіонатом, оцінюватиме нинішнє турнірне становище команд, він може й не здогадатися, наскільки важливим та принциповим буде їх поєдинок. Але ж ми розуміємо, що «Прокуратура» ще нічого не втратила, а «Peroff» нічого собі не гарантував. П’ять очок за чотири тури цілком відіграються, тим більше, коли суперники не лише ведуть заочну боротьбу, але й зустрічаються між собою. Нинішній сезон саме у групі Б вже привчив нас до того, що відслідковувати якісь закономірності тут не варто. Буквально у кожному турі тут трапляється хоча б один неочікуваний результат. І той, хто кілька тижнів не знав смаку перемог, може легко відібрати очки у одного з фаворитів. Минулого тижня ми поспішили написати, що «Прокуратура» вже потроху виходить із кризи, і тут трапилася ще одна невдача. Побачимо, чим у підсумку завершиться це протистояння, але у ситуації, коли оступатися не можна обом командам, виграти може третя сторона. Мова, звісно ж, йде про «Вікторію».

18:00 «Вікторія» – «Ніка»

А от сама «Вікторія» цього дня зустрічатиметься з «Нікою». Після повернення на вершину турнірної таблиці це просто ідеальний варіант, щоб закріпити свій успіх. Хто б що не казав, а у протистоянні першої та останньої команди підгрупи над визначенням фаворита якось довго не замислюєшся. Які ж аргументи на користь «Ніки» можна знайти за таких обставин? По-перше, на певний оптимізм налаштовує результат першого поєдинку цих суперників у цьому сезоні. Тоді «Вікторія» перемогла з рахунком 3:2. Відповідно, нав’язувати боротьбу цій команді можна. У цьому контексті взагалі варто відзначити, що безнадійно «Ніка» поступилася лише «Фортуні» (0:7 та 1:7). У той же час, лідерам підгрупи очки у протистоянні з цим колективом легко не давалися. Складно навіть пояснити, з чим пов’язана ось така дивна особливість. По-друге, давайте не забувати про згадану вище непередбачуваність нинішнього чемпіонату. Звісно, важко уявити, що команда може обіграти лідера, якщо вона не здобула жодної перемоги за сезон, але, як кажуть, нічого неможливого не буває. Загалом же «Вікторія» втрачати очки не повинна. Далі їй доведеться грати виключно з прямими конкурентами, а тому краще до зустрічей з ними підходити у максимально вигідному становищі.

19:00 «Локомотив» – «Фортуна»

Ледь не головним відкриттям нинішнього сезону, мабуть, є «Фортуна». Якби не ось та поразка від «Аквітана», то ця команда вела б ще більш акцентовану боротьбу за медалі. Хоча вона її й так реально веде. Допоки ми приділяли більше уваги «Прокуратурі» та «Вікторії», які неочікувано стрімко захопили лідерство, «Фортуна» залишалася у тіні, а ось зараз, немов дочекавшись зручного віражу на трасі, почала атакувати й обходити своїх суперників. На перший погляд, за наявності такої потужної групи лідерів, у серйозні перспективи номінальних гостей не дуже віриться, але, якщо відкинути зайві емоції та тверезо поглянути на ситуацію, підсумкове третє або навіть друге місце є цілком реальними та досяжними. Про «Локомотив» чогось нового додати особливо й нічого. «Залізничникам» залишається лише грати за свій престиж та поступово готуватися вже до нових змагань. Календар на фініші сезону у них більш-менш зручний, але за існуючого нині відставання розраховувати на щось більше, ніж шосте місце, практично нереально.

Коментарі закриті.