Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів 10-го туру

У неділю, 23 січня, у спортивному комплексі Інституту фізкультури Сумського державного педагогічного університету ім.А.С.Макаренка відбудуться матчі десятого туру Другої ліги зимового чемпіонату АФС. У кожній з підгруп цього дня буде зіграно по одній грі з розряду надважливих, проте, решта матчів, враховуючи те, як розвиваються події у цьому дивізіоні, навряд поступатимуться їм у рівні цікавості та інтриги.   

Група Б

23 січня 2022 року /неділя/  Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

13:00 «Peroff» – «Вікторія»

Головний матч усього ігрового дня відбудеться першим. У ньому зустрінуться перша та друга команди групи Б. Ситуація у цій підгрупі наразі настільки заплутана, що очікувати тут можна буквально будь-чого. Перемога «Peroff» дозволить команді дещо відірватися від своїх переслідувачів і отримати право на помилку у майбутніх матчах. Звитяга «Вікторії» поверне номінальних гостей на вершину турнірної таблиці та, відповідно, змусить «Peroff» наздоганяти їх вже у заочній боротьбі. Ну а нічия, що цілком зрозуміло, буде найбільш вигідною «Прокуратурі», «ІМК-Слобожанщині» та навіть «Фортуні». За такого результату боротьба у верхній частині таблиці може загостритися до максимуму. У «Peroff» та «Вікторії» попереду ще будуть зустрічі з вищезгаданими «Прокуратурою» та «ІМК-Слобожанщиною», а тому очки, ймовірно, ще втрачатимуть усі учасники групи лідерів. У «Peroff» взагалі прямо зараз почнеться найважливіший відрізок сезону, адже поєдинки з трьома прямими конкурентами у них йтимуть поспіль один за одним. Нагадаємо, що у першому колі ці суперники зіграли внічию – 2:2. І цей факт лише підтверджує те, що визначити фаворита тут практично неможливо.

14:00 «Фортуна» – «Ніка»

Найбільш непросто зазвичай анонсувати матчі за участі аутсайдерів. Ти наче й намагаєшся розгледіти якісь позитивні сторони, відшукати якісь фактори, бодай навіть суто супутні та не надто вагомі, які можуть зіграти на їх користь. Та що ж ти тут вигадаєш, коли команда «впевнено» осіла на дні турнірної таблиці, і практично будь-який суперник виглядає на її фоні фаворитом. Саме така ситуація і з «Нікою». Це цілком собі симпатичний самобутній колектив, але усі ми чудово розуміємо, що цей сезон у нього пішов не за сценарієм, і вже навряд його вдасться якось врятувати. У першому колі «Ніка» зазнала розгромної поразки від «Фортуни» з рахунком 0:7. І справа ж у тому, що «Фортуна», здається, з того часу лише додала. Як мінімум, такий висновок випливає з останніх результатів. Це зовсім не говорить про те, що зараз рахунок має бути ще крупнішим, але шанси номінальних гостей на успіх виглядають, відверто кажучи, примарними.  

15:00 «Локомотив» – «ІМК-Слобожанщина»

Минулої неділі команда Олександра Берегового стала співавтором ледь не головної сенсації туру. Сенсації, звісно ж, у негативному сенсі цього слова. Якою б сильною не була зараз «Фортуна», але поступатися їй було ой як недоречно. По-перше, ця поразка суттєво вплинула на медальні перспективи «ІМК-Слобожанщини». Ну а по-друге, якось насторожує той факт, що ця команда, маючи такий підбір виконавців, не спромоглася забити навіть один гол. Вище ми говорили про шанс «Peroff» здобути собі право на помилку. У «ІМК-Слобожанщини» цього права зараз немає, і навряд воно вже з’явиться. Будь-яка втрата очок тепер може коштувати надто дорого. Так що налаштовуватися на цю гру Воронцов і компанія будуть дуже серйозно. Та й необхідність реабілітуватися ніхто не відміняв. «Локомотив» також можна віднести до числа аутсайдерів підгрупи. Тільки от цей аутсайдер усе ж здатен періодично дивувати. «Залізничники» володіють достатнім потенціалом для того, щоб при належних налаштуванні та концентрації, а також певному збігу обставин, створювати проблеми навіть значно потужнішим суперникам. «ІМК-Слобожанщина» обіграла їх у першому колі з рахунком 6:5, тож ви можете собі уявити, наскільки складною для фаворита була та перемога.  

16:00 «Аквітан» – «Прокуратура»

Здається, «Прокуратура» нарешті вийшла зі стану стрімкого падіння. Ну або ж, принаймні, почала виходити. Нарешті було здобуто перемогу. До того ж, що важливо, переконливу перемогу. Ну і тепер вже претензії на чемпіонство можна знову вважати актуальними. У цьому випадку дуже добре, що команда Жернового ще зіграє з тими, хто її випереджає. Так, календар складний, але ж краще, коли усе залежить саме від тебе, а не від якоїсь третьої сторони. Ось і побачимо, на що реально спроможний цей колектив. Хоча, відверто кажучи, незалежно від того, як завершиться нинішній сезон, ми зможемо констатувати, що він (колектив) однозначно прогресує. Думається, не потрібно зайвий раз нагадувати, яким був стан справ, скажімо, рік тому. «Аквітану» у цій грі буде важко. Так, поразки з різницею у шість м’ячів, як це було у першому колі, вже не має бути. Дебютанти поступово адаптовуються, набираються досвіду і, так би мовити, обростають м’язами. Проте, варто розуміти, що ця команда лише одного разу обігрувала суперника, який у турнірній таблиці розташовується вище за неї. Як ви розумієте, цим суперником була «Фортуна». Також тримаємо у пам’яті дуже хороший поєдинок з «Peroff». Ну а у решті випадків були поразки, як мінімум, у три м’ячі. Припускаємо, що й цього разу зачепитися за очки не вдасться. Проте, це не означає, що потрібно здаватися ще до початку гри. Сенсаційні результати час від часу трапляються. Тож, чому б гравцям «Аквітану» не спробувати стати авторами одного з них?

Група А

23 січня 2022 року /неділя/  Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

17:00 «Валедіанс» – «Ярославна»

Якщо ви давно не заглядали до турнірної таблиці групи А, то той факт, що у цьому поєдинку зустрінуться команди, які посідають сусідні місця, може трохи вас здивувати. Від початку дійсно здавалося, що «Ярославна» йде по турнірному шляху більш переконливо і претендує якщо не на медалі, то хоча б просто на місце у верхній частині турнірки. Ну а у підсумку сталося трохи інакше. Про причини усього цього ми в черговий раз повторювати не будемо. «Валедіанс» навпаки набирав свої очки якось скромно і непомітно (ну хіба тільки нещодавня технічна перемога трохи навела шороху в інформаційному просторі). І тепер тільки уявіть собі, що підопічні Сеня відстають від «Оріона», який йде четвертим, усього на чотири залікових пункти. Звісно ж, треба бути аж надто наївним, щоб фантазувати на тему потенційного прориву з низів турнірної таблиці ледь не до медальної зони. Зрозуміло, що це можливо хіба що у теорії. Проте, покращити своє турнірне становище «Валедіанс» цілком може. Зустріч з «Оріоном» тиждень тому чітко показала, що у «Ярославни» не так усе й погано. Як мінімум, конкретно у цій грі гості з Путивля виглядали доволі солідно. Але робити проекцію того виступу на майбутній матч було б неправильно. І нічия, якою завершилася перша зустріч цих команд, утримує нас від оголошення «Ярославни» фаворитом цього протистояння.

18:00 «International» – «Олімпік»

Незважаючи на те, що іноземні студенти у нинішньому сезоні очок ще не набирали, недригайлівському «Олімпіку» потрібно підходити до найближчої гри без щонайменшої недооцінки. «Хлібодар» вже відчув на собі, чим може завершитися справа, якщо не налаштуватися на цього суперника належним чином. Та й самі гравці «Олімпіка» ще точно пам’ятають, як вони ледь унесли ноги у першому колі. А зараз втрата очок підопічним Мікулінцева зовсім не потрібна. Якщо шанси на чемпіонство виглядають доволі примарними, то за «срібло» цілком можна чіплятися. Та й, разом з тим, випасти з призової зони, мабуть, дуже не хотілося б. А «Оріон» ще точно позначить свої претензії на медалі. У цьому можна не сумніватися. У процесі спостережень за грою «International» не покидає думка, що якісь залікові бали вони ще візьмуть. Ну заслужили вони на це, давайте будемо відвертими. І от тепер залишилось дочекатися, хто ж виявиться тим «щасливчиком», який їм їх подарує.

19:00 «Оріон» – «Натон»

Центральний матч туру у групі А. Це буде, мабуть, ледь не останній шанс на бодай якесь загострення чемпіонської інтриги. Вже навіть і не знаєш, хто ще здатен зупинити цей «Натон», якщо не «Оріон». Та про яке «зупинити» ми говоримо… Бодай два м’ячі хтось нарешті зможе забити у їх ворота?  Перша спроба осоївців ще наприкінці листопада 2021 року була невдалою. Тоді «Натон» переміг з рахунком 3:0. Та за цей час вже можна було зробити якісь висновки, можна було ознайомитися з сильними та слабкими сторонами у грі суперника, та якимось чином продумати план протидії. Вже багато разів доводилося чути про те, що у більшості матчів за участі «Натона» на майданчику спостерігається рівна гра, але перемагають завжди тільки підопічні Едуарда Підлужного. Так, без фарту у футзалі складно на щось розраховувати, але ж не може команда виграти дев’ять матчів поспіль лише на одному фарті. Тож цю теорію можете одразу ж відкидати. Звісно ж, ми не сидимо в очікуванні першої поразки номінальних гостей. Але реально хотілося б хоча б раз побачити їх у незручних умовах. Наприклад, у ролі наздоганяючих, або ж у рубці, коли суперники відповідають голом на гол. Це було б дійсно цікаво. У тому числі, й для самих гравців «Натона».

20:00 «Колос» – «Хлібодар»

Складно щось казати про «Хлібодар» після матчу проти «International». У тій грі команда зі Степанівки реально розчарувала. Припускаємо, що хлопці й самі дуже незадоволені своєю грою. Але зараз потрібно якнайшвидше забувати той поєдинок і рухатися вперед. Дуже добре, якщо той досвід стане у нагоді, і у майбутньому «синьо-білі» вже не будуть відкладати вирішення своїх задач до останніх хвилин. Минулого разу ми говорили про те, що «Колос» видає результати матчів «дублями». Дуже не хотілося б, щоб ця гра, як і попередня, завершилася з рахунком 1:5. Команда з Підліснівки ще реально претендує на високі місця, тож хотілося б, щоб ця гра була хоча б конкурентною. Ну а переможе нехай сильніший.

Коментарі закриті.