Асоціація футзалу Сумщини

До уваги представників регіональних асоціацій футзалу!

Шановні колеги!

Інформуємо вас, що напередодні Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про перехід до другого етапу послаблення карантину з 22 травня 2020 року, запроваджуючи стан адаптивного карантину. Відповідно до рішення Уряду з 22 травня відновлення й проведення спортивних змагань (максимум до 50 осіб та за відсутності глядачів) можливе у тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям щодо:

1) нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу (не більше 12 на 100 тисяч населення),

2) кількості тестувань (не менше 12 на 100 тисяч населення) та

3) наповненості ліжкомісць (не більше 50%) в лікарнях.

Таке відновлення спортивних (у т.ч. футзальних) змагань може відбуватися лише в тих регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів на підставі рішення регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що приймається окремо в кожному регіоні, виходячи з оцінки епідемічної ситуації в конкретній адміністративно-територіальній одиниці та відповідності дотримання регіоном обов’язкових ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду. Саме рішення регіональних комісій ТЕБ і НС буде в обов’язковому порядку переглядатися кожні 7 днів.

Обов’язковою умовою проведення змагання є забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Наголошуємо, що в кожному регіоні можлива своя епідемічна ситуація і, відповідно, можуть бути встановлені свої локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися або органами місцевого самоврядування, або урядом спільно з місцевою владою.

У зв’язку із вищевикладеним, рекомендуємо приймати рішення про відновлення футзальних регіональних змагань винятково за наявності дозволів регіональних комісій ТЕБ і НС, узгоджуючи відновлення таких змагань з управліннями молоді та спорту ОДА та інформуючи про їхнє відновлення обласні асоціації футболу.

Бережіть себе та своє здоров’я!

Прес-служба Асоціації футзалу України

Коментарі закриті.