Асоціація футзалу Сумщини

«CompService» та «Слобожанщина-Агро» – переможці Вищої та Першої ліг відповідно

19 серпня відбулися заключні ігри літнього чемпіонату у Вищій та Першій лізі.  У вишці «Сумиобленерго» та «CompService»  з ідентичним рахунком 3:1 переграли «Peroff» та «Динамо». У лізі рангом нижче «Лідер» завдяки неймовірному камбеку виграв у «Елітбуда», а «Слобожанщина» на останніх хвилинах рятує нічию з «NK-Group», яка приносить їм золоті нагороди.

 «Сумиобленерго» – «Peroff» 3:1 (1:1)

Голи: Білоненко (23), Шубенко (40), Колісніченко (42) – Волченко (3)

Попередження: Білоненко (30) – Кобушко (24), Скриннік (30)

В 17:30 на майданчик ФЦ «Барса» вийшли «Сумиобленерго» і «Peroff». Зрозуміло, що перші підходили до цього протистояння в якості фаворита зустрічі, і перемога в цій зустрічі залишала команду в боротьбі за золоті нагороди вищої ліги. Та не встигла гра розпочатися, як «Peroff» відразу забив швидкий гол, вже на третій хвилині зустрічі, тим самим дав зрозуміти, що легко «енергетикам» сьогодні не буде. І втримував свою мінімальну перевагу майже увесь перший тайм, не в останню чергу завдяки своєму голкіперу, та самовідданій грі в обороні. Але все ж таки на 23 хвилині пропустили і пішли на перерву з нічийним рахунком. Другий тайм команда Волченка провела в схожому стилі, як і гру з «Динамо» в попередньому турі, і на жаль для них результат виявився таким же, 2:0 програли другий тайм гості. Щодо команди Хабовця, то хоч їх і не влаштовував нічийний рахунок, та команда не збивалась на якісь поспішні рішення, і продовжувала грати в свою гру, з контролем м’яча. І це принесло свій  результат, на 40 хвилині Шубенко, на 42 Колісніченко і перевага номінальних господарів вже два м’ячі,  і «енергетики» спокійно довели цей результат до логічного завершення. Тож «Peroff» достойно провів фінальний етап, але на жаль за достойну гру залікових пунктів не дають, і хлопці залишились на останній сходинці Вищої ліги. А «Обленерго» зробивши від себе все залежне в сьогоднішній грі, залишалось очікувати результат гри «Динамо» – «CompService».

«CompServsice» – «Динамо» 3:1 (2:1)

Голи: Король (3,50), Ясько (13) – Бойко (15)

Попередження: Моісеєнко (8)

В 18:30 нас уже очікувала розв’язка Вищої ліги, через годину стане відоме підсумкове розташування команд у турнірній таблиці. «CompServsice» вигравши дві попередні гри підійшов до вирішального протистояння в більш вигідному положенні, оскільки їх влаштовувала і нічия, але навряд чи команда думала про такий результат. Тож свисток арбітра пролунав і команди обережно розпочали гру. Кожна із команд зустрічала суперника на своїй половині поля, намагаючись грати від простоти і майже не ризикуючи. Та передача Тюріна якимось чином «розрізала» оборону гостей і Ясько с Королем в двох вийшли на голкіпера «Динамо», як підсумок 1:0 вже на третій хвилині гри. Спокійна гра продовжилась, ну можливо почали більш частіше виникати на пів моменти. Та груба помилка від гравця «Динамо»  який вирішив змінитися на ауті суперника, привела до того, що Ясько опинився один в центрі поля, спокійно прийняв м’яча прокотив, і пробив з носка під перекладину, 2:0! «Динамівці» вирішують йти з 5 польовим, і це працює, вони відразу ж скорочують відставання, і продовжують грати 5 на 4, але забити ще в першому таймі жодній з команд не вдалося.  Друга половина гри нічим не відрізнялася від першої, гості атакують з 5, але то ноги захисників то голкіпер «Комп Сервіса» не дають залетіти м’ячу в сітку воріт, а ударам підопічних Тюріна по порожнім воротам суперника бракувало точності. А наприкінці гри, як і в матчі з «Сумиобленерго», Король поставив крапку в цій зустрічі, прийнявши м’яча, прокотив собі на хід і потужно пробив. Третя перемога підопічних Тюріна у фінальному етапі, і цілком заслужене перше місце Вищої ліги!

«Лідер» – «Елітбуд» 8:6 (2:4)

Голи: Батайнех (23,24,49), Руденко (26), Биков (36), Ільченко (39), Соколенко (48) – Єременко (1,2,21),  Сіленко (7, 46 а/г), Соляник (28,50),

Попередження: Манько (9) – Сіленко (23)

На 4 полі ФЦ «Барса» зустрічалися «Лідер» та «Елітбуд». Номінальним господарям, щоб залишатися в боротьбі за чемпіонство в Першій лізі потрібна була лише перемога. Але початок гри змусив засумніватися в цьому навіть найвідданіших вболівальників «Лідера». Один з лідерів «Елітбуда» Єременко забиває два голи за перші хвилини гри, Сіленко на сьомій взагалі робить перевагу своєї команди в три м’ячі, і чемпіонські амбіції «помаранчевих» гаснуть на очах, а «хет-трик» Єременка на 21 хвилині здавалося взагалі поставив хрест. І дуже добре, що наприкінці тайму Батайнех взяв на себе ініціативу і забив два гола, тим самим дещо повернувши інтригу в гру. На початку другої половини гри команди обмінюються швидкими голами. А далі настав час «Лідера», команда забиває П’ЯТЬ  м’ячів без відповіді, і вже вона не поступається в мінус 2 голи, а виграє в плюс 3. Просто неймовірний тайм господарів, і провальний від команди Єременка, яка розгубила свою перевагу  і програла цю гру. Тож «Лідер» який провів доволі непоганий літній чемпіонат, здобуває важливу перемогу, якою ну дуже потішив всіх вболівальників футзалу, чи часто ми стаємо свідками коли команда відіграється з 0:4 ?

«NKGroup» – «Слобожанщина-Агро» 2:2 (1:0)

Голи: Рубан (20), Шатерний (43) – Малюченко (48,50)

Попередження: Щербак (48), Мигаль (48) – Малюченко (37)

Вилучення: Тарасенко (48)

І ось вона, головна інтрига Першої ліги, гра яка розставить всі команди на свої місця. «Слобожанщина» підходила до зустрічі в більш кращому становищі, оскільки їх влаштовувала і нічия, а «NK-Group»  якому потрібна була лише перемога, з такою думкою матч і розпочав. Відразу ж взявши м’яч під контроль, спокійно контролювали гру, створюючи моменти, у «аграріїв» мало що виходило на старті гри, а коли вони дещо вирівняли гру то отримали м’яч у свої ворота, відзначився Рубан, другий тайм проходив в напруженій боротьбі з моментами біля обох воріт, але забили знову «Краснопільці», лідер команди Шатерний відзначився, і все було нібито під контролем команди із Краснопілля, в поточній турнірній таблиці вони знаходилися на першій позиції, але звичне закидання м’яча від голкіпера «Слобожанців» в штрафний майданчик господарів, і арбітр бачить фол з боку воротаря господарів та ставить пенальті, «NK-Group»  дуже сперечався з таким рішенням, але рішення арбітра було незмінним.  Малюченко спокійно реалізував шести метровий, а наступної атаки і зовсім перевернув все з ніг на голову, 2:2! Малюченко робить дубль (до речі це його  7 м’яч у фінальному етапі). Шатерний і компанія йдуть 5 польового, але часу для порятунку гри виявилось замало. Нічия 2:2 і «Слобожанщина – Агро» несподівано, але цілком заслужено стає переможцем Першої ліги літнього чемпіонату АФС!

Коментарі закриті.