Асоціація футзалу Сумщини

Чемпіонат України (U-17). Огляд матчів другого ігрового дня

У Сумах триває вирішальний етап чемпіонату України у віковій категорії U-17. Як і напередодні, на майданчику спорткомплексу СумДПУ ім. А. Макаренка були зіграні два матчі.

У першому з них зустрічались лозовська «Юність» та львівська КІВС «Енергія». В принципі, враховуючи той факт, що до цього «енергетики» ще жодного разу не програвали, то навряд чи можна було спрогнозувати, що підопічні Назара Станкевича зможуть цього разу втратити очки. І своє прагнення здобути чергову перемогу львів’яни підтвердили вже на 2-й хвилині, коли Константінов відкрив рахунок. І на цьому галичани не зупинялись – вони намагались одразу ж розвинути свою перевагу. Щоправда, був один суттєвий мінус – вже на 5-й хвилині львівська команда назбирала аж чотири командних фоли, що, звісно, не дуже сподобалось Станкевичу. Однак, разом з тим «зелені» продовжували контролювати гру, при цьому фактично не дозволяючи «Юності» щось зробити біля воріт Чурного. Фактично до екватора першого тайму лозовчани не тривожили голкіпера «Енергії». І тільки після цього у представників Харківщини почали з’являтись моменти. Найбільш небезпечним, мабуть, був удар Боєва, однак Чурний був готовим до цього. Однак, все-таки «Енергія» була більш близькою до голу, але до перерви львів’янам так і не вдалося подвоїти свою перевагу.

Другий тайм розпочався так само під диктовку «енергетиків», і «Юності» нічого не залишалось, як захищатись усіма силами. Однак, на 23-й хвилині це не врятувало підопічних Антона Кузьменка від пропущеного голу. Після цього «енергетики» трохи змінили свою тактику. Вони почали більше виманювати гравців «Юності» на свою половину майданчику, щоб потім мати більше можливостей для контратак. Але це призвело до того, що саме лозовчани спробували через цей тактичний хід своїх суперників перехопити ініціативу. Щоправда, до голів у ворота Чурного це не призводило. .

А на 30-й хвилині рахунок став 3:0 на користь львівських «енергетиків». Данилович потужним ударом зі штрафного вразив ворота Гаврищука. Теоретично такий рахунок міг вже трохи заспокоїти гру. Однак, насправді лозовчани спробували після цього забити «гол престижу». На це Назар Станкевич відреагував тайм-аутом. Тим не менш, після цього гра не заспокоїлась. Скоріше, навпаки – стало трохи більше боротьби. І при всьому цьому «енергетики» продовжували шукати можливості для того, щоб збільшити свою перевагу в рахунку. Це львів’янам вдалося зробити на 34-й хвилині, коли Тимців зміг залишити свій «автограф» у воротах «Юності». І цей гол дозволив одному з лідерів «Енергії» зрівнятися з капітаном КЗ ДЮСШ СРР Сметаненком у списку бомбардирів. Тільки після цього лозовчанам таки вдалося забити «гол престижу» – це зробив Сєрік, який виправився за отриману перед цим жовту картку. Але на останній хвилині гри Тимців зміг оформити дубль. Цим він встановив остаточний рахунок матчу

«Юність» (Лозова) – КІВС «Енергія» (Львів) – 1:5
Голи: Сєрік (35) – Константінов (2), Лютий (23), Данилович (30), Тимців (34, 36)
Попередження: Сєрік (30)

Якби у поєдинку першого ігрового дня проти «Юності» Сметаненко не отримав червону картку, то було б цікаво подивитись на його очне протистояння з Тимцівим за перше місце у списку бомбардирів чемпіонату. Однак, капітан КЗ ДЮСШ СРР пропускав цей матч через дискваліфікацію, тому він був змушений дивитись за матчем з трибун та сподіватись на те, що Тимців не заб’є. Хоча варто сказати, що не обійшлось без кадрових втрат і в «Енергії». У Лютого піднялась температура, тому замість нього функції капітана виконував Грицків.

Що стосується самої гри, то вона розпочалась з обміну моментами. Так, на спробу Романчукевича сумчани відповіли небезпечним ударом Макашенця. «Енергетики» намагались взяти гру під свій контроль, однак їх опоненти у червоно-білій формі відповідали гострими атаками. Щоправда, у господарів майданчику був один мінус у вигляді трьох фолів отриманих станом на п’яту хвилину зустрічі. Але здебільшого на паркеті було більше боротьби, хоча навіть за таких обставин обидві команди намагались знайти можливість для того, щоб схилити шальки терезів на свою користь. І, врешті-решт, на 11-й хвилині рахунок був відкритий після того, як сумчанам вдалося провести швидку атаку, завершенням якої став гол Бабаніна. Однак, тут же своє вагоме слово бомбардира сказав Тимців. Але його почин не підтримали партнери, які припустились двох помилок в обороні. І ці самі помилки стали результативними. Спочатку ніхто не завадив Доленку пробити по воротах (нехай і з другої спроби), і рахунок став 2:1. А трохи згодом сумчани організували класну контратаку, яку завершив Бабанін, ставший автором дубля. А могли львів’яни «проковтнути» і четвертий м’яч, проте тут вже завадив Грицків. Галичани спробували наприкінці першого тайму бодай би скоротити своє відставання до мінімуму, проте на перерву «енергетики» пішли, програючи з рахунком 1:3.

Другий тайм львів’яни почали з п’ятим польовим. Це призвело до того, що сумчани були змушені деякий час грати без м’яча, навіть не маючи можливості змінитись. По такій грі підопічним Миколи Дерев’янка залишалось тільки сподіватися на помилку з боку «енергетиків». А коли м’яч все-таки опинявся у представників Сумщини, то львів’яни одразу вмикали високий пресинг. Але все-таки в одному з епізодів сумчанам вдалося піймати суперників на помилці, і Сенченко вразив порожні ворота «Енергії». Тут ще варто додати, що в деяких епізодах впевнено грав Балінський, який ставав на заваді «енергетикам». Це теж був один з факторів на користь КЗ ДЮСШ СРР. А на 29-й хвилині ще одна помилка львівських гравців при розіграші зайвого призвела до голу в порожні ворота. Цього разу відзначився Бабанін, для якого це вже був третій влучний постріл у грі. Тим не менш, навіть незважаючи на це, «Енергія» продовжувала грати з п’ятим. А сумчанам тільки це і треба було – Сенченко в одному з епізодів міг робити рахунок 6:1, однак влучив у Герчаківського, який встиг постелитись у підкаті. Парадокс у тому, що вже за кілька секунд Герчаківський опинився біля стійки чужих воріт, і саме в нього влучив Хорош. Тобто, якби Герчаківського там не було, то, можливо, був би і гол. До того ж, сумчани деякі удари своїх візаві блокували, що, відповідно, було тільки на руку «червоно-білим». І все-таки сумчани не змогли дотримати оборону до кінця гри. За півтори хвилини до фінальної сирени Данилович зміг відквитати один м’яч, а за 38 секунд до кінця поєдинку він же оформив дубль. Однак, у «енергетиків» залишалось дуже мало часу на порятунок. Зрештою, фінальна сирена зафіксувала першу поразку «енергетиків» у цьому чемпіонаті.

КЗ ДЮСШ СРР (Сумський р-н) – КІВС «Енергія» (Львів) – 5:2
Голи: Бабанін (11, 14, 29), Доленко (13), Сенченко (26) – Тимців (12), Данилович (35)
Попередження: Бабанін (10) – Грицків (9), Романчукевич (13)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Коментарі закриті.