Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Підсумки 4-го туру

Минулої суботи у групі Б BROCAR Вищої ліги були зіграні матчі четвертого туру. Вперше у цьому сезоні в кожній грі туру було визначено переможця. Більш того, гольова перевага кожного з цих переможців над своїми суперниками становила не менше трьох голів. Цього разу наш підсумковий матеріал буде викладено у форматі звіту по кожній грі, адже обрати номінації, а потім ще й визначити претендентів під кожну з них, у цьому випадку було б дуже непросто. Важко сказати, який гол тут був ефектнішим, чия помилка виявилася більш значущою, та, врешт-решт, який матч був більш центральним. Отже, починаємо.

«Спартак» — «CompService» 3:7 (0:3)
Голи:
Ретушняк (32), Павлюк (40), Тесленко (43) — Маценко (12, 50), Шафорост (16), Кисельов (22, 35), Тюрін (48), Ясько (50)

Більш ймовірним фаворитом звітного протистояння від самого початку видавався саме «CompService». Що б там хто не казав, але саме команда Тюріна виглядає значно краще у тактичному, або, якщо хочете, структурному плані. Вона намагається грати злагоджено та дисципліновано навіть проти серйозних суперників. У той же час, «Спартак» має у своєму складі кількох індивідуально сильних виконавців, яких, ймовірно, не мають у своєму розпорядженні «комп’ютерники», але цього недостатньо. Навіть у теоретично оптимальній четвірці «спартаківців» хоча б одна позиція буде «провисати». І як би не старалися умовні Нелін та Ретушняк, завжди знайдеться той, хто помилиться, або не дограє епізод до кінця. В принципі, це проявилося і у першому голі, коли номінальні господарі учотирьох якимось дивним чином не відзахищалися проти трьох суперників, і у другому, коли Шафорост забивав практично без усілякого супротиву (хоча там треба було ще й влучити!). Реакція Андрія Неліна на ці ігрові моменти була дуже красномовною. Багато запитань викликало у Андрія і третє взяття воріт у виконанні «комп’ютерників», але цього разу вже з іншого приводу. Перед тим як відправити м’яч у порожні ворота Кисельов зіграв рукою. І це можна було б не помітити, але сам Максим, очікуючи свистка арбітра, на мить зупинився. Та свисток так і не пролунав, а отже маємо рахунок 0:3 ще до перерви. У це важко повірити, але «Спартак», який продовжив авантюрно та дещо хаотично підключати п’ятого, у другому таймі ледь не відігрався. На якомусь етапі різницю у рахунку було скорочено до мінімуму – 3:4, але максимально вчасний гол Тюріна у незахищені ворота заспокоїв ситуацію.

«Спартак» (Валіївка) — «Lex VSK-СумБуд» 0:3 (0:1)
Голи:
Корсун (5), Дрога (33), Сайко (50)
Попередження: Костенко (48) — Єлшанський (21), Яценко (34), Дерев’янко (47)

Ну нарешті! Нарешті «Lex VSK-СумБуд» зіграв не унічию. Нарешті знайшлася команда, якій вдалося зупинити валіївський «Спартак». «Будівельники» могли дивним чином грати унічию там, де від них цього ніхто не очікував, але у ситуації, коли чергова втрата очок могла зробити їх турнірні перспективи дуже сумнівними, «помаранчеві» зуміли зібратися та продемонструвати характер, незважаючи на силу суперника. Цілком ймовірно, важливу роль у цій перемозі зіграв доволі швидкий гол. «Спартак» до цього й так пропускав, м’яко кажучи, небагато, а от першим не пропускав взагалі. І ось саме умови, коли потрібно було відіграватися, а не грати по результату, могли стати для номінальних господарів незручними. А оборонятися у «червоних» цього дня виходило відверто погано, у той час як їх опоненти боролися за кожний м’яч, стелилися під удари. Суто теоретично, рахунок міг і не бути таким, адже «спартаківці» мали дійсно непогані нагоди для взяття воріт. Але, якщо подивитися на ситуацію з іншого боку, то варто визнати, що і «Lex VSK-СумБуд» міг забити значно більше. Чого лише варті удари по порожніх воротах, коли гравців у червоній формі рятував каркас тих самих воріт. Тому варто просто прийняти результат гри таким, яким він є, і зробити правильні висновки. Вже у наступному турі на команду з Валіївки очікує ще одне складне випробування у вигляді «Технології».

«Технологія» — «BROCAR-STAR PEPPERS» 6:3 (2:2)
Голи:
Грибачов (23), Загорулько (34), Петраков (41, 49) — Будко (4, аг), Піскун (7), Будко (12), Роман (48, аг), Карацюба (50)
Попередження: Мостовий (5) — Тієчко (20), Піскун (24)

Після невдачі тижневої давнини реабілітувалася й «Технологія». Хоча матч проти «BROCAR-STAR PEPPERS» легкою прогулянкою для команди Михайла Жогла аж ніяк не назвеш. Незважаючи на п’яте місце, яке вони зараз посідають, «перців» не можна назвати відвертими аутсайдерами групи. Провальним у них був лише поєдинок зі «Спартаком» з Валіївки. А ось у кожній наступній зустрічі Карацюба та компанія реально билися до останнього. Але, як ми часто пишемо, усе вирішують епізоди. Хто знає, як би усе склалося, якби такі класні удари не вдалися Грибачову та Загорульку? Якою б була кінцівка гри, якби Павло Роман зумів завадити м’ячу влетіти у сітку порожніх воріт? Разом з тим, невідомо, чи була б у цій грі взагалі якась інтрига, якби Антон Гуменюк раптом не вирішив незрозуміло навіщо побігти в атаку. Наразі можемо лише констатувати, що «Технологія», здобувши три очки, приєдналася до групи лідерів, ну а команда «BROCAR-STAR PEPPERS» нічого особливо й не втратила. Уся боротьба ще попереду.
За тур до завершення першого кола у групі Б продовжує панувати неймовірна інтрига. Жоден з лідерів не може почуватися спокійно, адже результат навіть одного матчу може суттєво вплинути на розташування колективів у турнірній таблиці. У той же час, навіть сумський «Спартак» усе ще рано списувати з рахунків, хоча й не можна не визнати, що ситуація у підопічних Владислава Білоконя наразі найгірша.

Коментарі закриті.