Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Команди групи Б дограють другий тур у п’ятницю

У п’ятницю, 4 грудня, після дводенної паузи, пов’язаної з зайнятістю ігрового майданчику Палацу студентського спорту СумДУ, поновляться ігри зимового чемпіонату АФС. Основну увагу вболівальників буде прикуто до групи Б BROCAR Вищої ліги. Тут, на відміну від групи А, у якій повна програма другого туру відбулася у вівторок, буде зіграно два матчі. Стартовий поєдинок туру у групі Б між «Lex VSK-СумБуд» і «Технологією», нагадаємо, відбувся у той-таки вівторок і завершився нічиєю – 1:1.

04 грудня 2020 року /п’ятниця/ Палац студентського спорту СумДУ
19:30 «Спартак» (Валіївка) – «CompService»

Найцікавішою цього дня, на нашу думку, має стати саме ця гра. І на підтвердження цього маємо одразу кілька аргументів. По-перше, переможець цього поєдинку (а «Спартаку» для цього вистачить і нічиєї) зможе відсвяткувати локальний успіх у вигляді проміжного лідерства у турнірній таблиці своєї підгрупи. Нехай цей факт і не надаватиме жодних гарантій щодо підсумкового турнірного становища, але з точки зору психології та упевненості у власних силах він усе ж матиме важливе значення. По-друге, дуже хочеться поспостерігати, як ця гра буде даватися «спартаківцям». Перемога над «BROCAR-STAR PEPPERS» з різницею у п’ять м’ячів – це, звісно, дуже добре, але «CompService» точно не буде грати у такий авантюрний футзал, як «перці». І ось тут цікаво, чи вистачить у Чугая та компанії атакувальної потужності для того, аби здолати оборонні редути «комп’ютерників». Ну і, звісно ж, не можемо обійтися без нагадування про фактор особистостей. Особливу принциповість ця гра матиме для Владислава Когулька, який зарекомендував себе на рівні місцевого футзалу саме як гравець «CompService». Думаємо, Влад не надто образиться, якщо ми скажемо, що саме Олексій Тюрін найбільше допоміг йому у плані спортивної реалізації та розвитку його футзальних здібностей. Крім Когулька, у складі команди Тюріна виступали не один і не два гравці з нинішнього складу валіївського «Спартака», але ці історії були не такими тривалими.

20:30 «BROCAR-STAR PEPPERS» – «Спартак»

Після вищезгаданої поразки від «Спартака» з Валіївки гравці «BROCAR-STAR PEPPERS» спробують реабілітуватися в очах своїх прихильників у поєдинку зі «Спартаком» сумським. Для підопічних Владислава Білоконя ця гра стане першою у новому сезоні, адже календарну гру першого туру з «Технологією» було перенесено на пізніший термін. У цьому сезоні сумські «спартаківці» не зможуть розраховувати на Богдана Суходуба та Дмитра Колоусова, які поповнили ряди валіївських «одноклубників». А такі втрати, погодьтеся, за будь-яких обставин не можуть минути непомітно. Дуже серйозний вплив на хід та підсумковий результат анонсованої зустрічі буде мати присутність або ж відсутність у складі «Спартака» Андрія Неліна та Сергія Ретушняка. В принципі, осіння частина сезону для «Вікторії» з Миколаївки вже завершилася, до того ж доволі успішно, але чи зможуть ці виконавці перейти на футзальний майданчик вже цього тижня – те ще питання. Якщо повернутися до думки, з якої ми починали анонс цього матчу, варто зазначити, що здобувати позитивний результат у поєдинках з суперниками рівня «Спартака» «перцям» цілком до снаги. У їх складі є достатньо кваліфікованих, досвідчених гравців, які знають, що таке футзал і як у нього грати. Тому роль фаворита зустрічі ми відведемо саме номінальним господарям.

Коментарі закриті.