Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Підсумки 3-го туру

Минулої неділі у групі Б BROCAR Вищої ліги було зіграно матчі третього туру. У своєму анонсі ми дуже обережно спробували припустити, що у матчах «CompService» — «Технологія» та «Lex VSK-СумБуд» — «BROCAR-STAR PEPPERS» можна очікувати, скажімо так, не зовсім очевидних результатів. Ні, звісно ж, не візьмемося зараз стверджувати, що ми з певним рівнем впевненості саме прогнозували втрату очок «технологами» та «будівельниками». Проте, було відчуття, що легкої прогулянки фаворитам очікувати не варто. Певної інтриги ми очікували і у «спартаківському» дербі, але у цьому випадку очікування, як то кажуть, так лише очікуваннями і залишилися.

«Сенсація туру»: «CompService» — «Технологія» 3:2. При виборі цієї номінації жодних сумнівів не було і бути не могло. Так, звітний тур зміг по-справжньому здивувати результатами ледь не кожної гри, проте, саме ця перемога «комп’ютерників» суттєво вирізняється серед них. Перш за все, треба розуміти, що «Технологія» була надзвичайно мотивованою з турнірної точки зору. Як ми вже неодноразово наголошували, кожна втрата очок у такому швидкоплинному груповому турнірі з більш-менш рівним підбором команд може стати фатальною. Про якусь недооцінку суперника теж, мабуть, говорити не доводилося. Після шикарного голу Євгена Пєтракова здалося, що гра проходить за цілком логічним сценарієм, але далі щось пішло не так, як того хотілося б «біло-синім». Ймовірно, свою важливу роль у подальшому розвитку подій зіграв дуже швидкий м’яч у відповідь у виконанні Максима Яська. Його могло б і не бути, якби Руслан Окопний, наче вже заволодівши ігровим снарядом, просто не подарував би його Максимові поблизу власних воріт. Другий гол «CompService» теж став наслідком прикрої помилки. Не прослизни Міщенко якимось дивом між Пєтраковим і Грибачовим, і жодного натяку на гольову нагоду у тому епізоді не було б. Вже у середині другого тайму Старинський мав нагоду зрівнювати рахунок, але виконуючи дабл-пенальті не влучив у отвір воріт. Замість цього трапився третій гол, тепер вже у виконанні Тюріна, який почався фактично з обрізки Дейнеки біля власних воріт. Ось і маємо такий результат гри, який за певних обставин міг буди зовсім іншим. Але у футзалі усе вирішують окремі епізоди, в чому ми вкотре і переконалися.

«Розгром туру»: «Спартак» (Валіївка) – «Спартак» 10:0. У цій номінації теж усе доволі прогнозовано і однозначно. Ключовим у такому результаті, на нашу думку, виявилось те, що Нелін не став зосереджуватися конкретно на діях в обороні, як це було, наприклад, у грі проти «Технології». Ну а за відсутності Андрія позаду, майстерні і доволі досвідчені опоненти робили у штрафному майданчику сумчан усе, що хотіли. Зрозуміло, що після кількох доволі швидких пропущених голів натхнення для серйозного супротиву у номінальних гостей, якщо воно і було спочатку, одразу ж зникло. Окремо відзначимо, що останній, десятий, м’яч у порожні ворота суперника ударом від власних воріт забив кіпер команди з Валіївки Артем Огієнко. Після трьох зіграних турів сумський «Спартак», не набравши жодного залікового пункту, залишається одноосібним аутсайдером групи Б.

«Перемогла дружба. 3-я серія»: «Lex VSK-СумБуд» — «BROCAR-STAR PEPPERS» 2:2. Цей факт міг би здаватися цікавим і смішним, але гравцям колективу «Lex VSK-СумБуд», ми впевнені, зовсім не до сміху. У третьому турі поспіль вони ділять очки зі своїми суперниками. Добре хоч, що цього разу гра завершилася вже не з рахунком 1:1. Хоча, з великою долею ймовірності, він міг повторитися знову, адже дві одиниці на табло змінилися аж на сорок шостій хвилині, коли Валерій Карацюба вивів «BROCAR-STAR PEPPERS» уперед. Погодьтеся, було б дуже символічно, аби саме Карацюба приніс «перцям» перемогу над своєю колишньою командою. Але не судилося. «Будівельники» врятували цю гру буквально за хвилину до її завершення, вже граючи у п’ять польових. Проте, жалітися на невезіння гравцям «BROCAR-STAR PEPPERS» не варто. Скоріше, вони мають дорікати собі самим, адже ті моменти, які вони створювали впродовж матчу, треба реалізовувати. У першу чергу, це стосується виходів «2 в 1» та «2 в 0».

Ну і завершити цей підсумковий матеріал хотілося б коротким оглядом стану речей у турнірній таблиці підгрупи. Наразі тут спостерігається дуже цікава ситуація. Є одноосібний лідер, який на сьогоднішній день виграв усі свої матчі – валіївський «Спартак», а також аутсайдер – «Спартак» сумський. Хоча навіть за такого стану речей ми поки не будемо списувати Неліна та компанію з рахунків. За сім турів усе ще теоретично можна докорінно змінити. А ось між рештою команд спостерігається просто-таки максимальна щільність, що свідчить лише про одне – найцікавіша боротьба очікує нас попереду.

Коментарі закриті.