Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Підсумки 6-го туру

Минулої неділі команди групи Б BROCAR Вищої ліги зіграли матчі шостого туру і тим самим, як то кажуть, перетнули турнірний екватор першого етапу чемпіонату. На перший погляд, результати матчів туру виявилися доволі прогнозованими, але й привід для певних роздумів вони нам, разом з тим, залишили. У своєму підсумковому матеріалі ми спробуємо знову відійти від стандартних матчевих звітів, і зосередимося на конкретних подіях і героях (або антигероях) туру без прямої прив’язки до цих самих матчів.

Довгоочікуваний відрив. Цієї події усі ми очікували вже давно. З одного боку, з нетерпінням очікували, а з іншого – десь навіть трохи побоювалися, що це станеться занадто рано. Справа у тому, що у більшості змагань вже з перших кількох турів стає зрозуміло, на що, хоча б орієнтовно, кожен з їх учасників претендує. У нашій підгрупі від початку склалася ситуація, коли одразу з’явився один лідер перегонів, за яким сформувалася дуже щільна група переслідувачів. А вже до кінця першого кола ці самі переслідувачі поступово наздогнали лідера. Ось і вийшло, що здоровий глузд нам ніби і підказував, що, наприклад, «Технологія» та «Lex VSK-СумБуд» не можуть не пройти у Суперлігу, але по факту ми бачили, що «CompService» та «BROCAR-STAR PEPPERS» цілком можуть внести корективи в результат наших очікувань. І ось тепер ми маємо ситуацію, коли трійка фаворитів пішла у невеликий відрив. Це добре у плані подальшої оцінки результатів та, можливо, їх прогнозуванні. Але, разом з тим, дуже не хотілося б, щоб вже зараз у нас зникла турнірна інтрига. Ще раз наголошуємо, що наразі цей очковий відрив не є аж надто суттєвим. Усі лідери ще зіграють між собою, і хтось обов’язково буде втрачати очки. Тому можемо лише закликати усіх боротися до останнього туру!

Інтрига туру. Футзал – це той вид спорту, де підсумковий результат на табло не завжди відображає об’єктивний стан справ або ж перебіг подій під час матчу. З підтвердженням такої думки ми стикнулися по закінченню гри «Lex VSK-СумБуд» — «CompService». Здавалося б, рахунок 5:2 – впевнена перемога номінальних господарів без зайвих проблем. Але ж хто згадає, що останні два м’ячі було забито вже на останніх секундах гри у порожні ворота? Ні, ми зовсім не піддаємо сумніву сам факт справедливості та закономірності перемоги «Lex VSK-СумБуд». Тут жодних питань немає і бути не може. «Будівельники» дійсно домінували впродовж усієї зустрічі. Хочеться просто закцентувати увагу на тому, що це була дійсно цікава гра з інтригою практично до самісінької фінальної сирени. І, суто теоретично, на останній хвилині ситуація могла повернутися зовсім у інший бік.

Не менш цікавим був поєдинок валіївського «Спартака» і «BROCAR-STAR PEPPERS». Тут фаворит теж кілька разів йшов у відрив, але «перці» знаходили у собі сили, щоб повертатися у гру. Моменти для того, щоб зрівняти рахунок, у них були. Та й хто знає, чим би усе завершилося, якби останній штрафний удар, який у підсумку так і не було виконано, було зароблено на якусь секунду раніше. Ну а так маємо таку ж закономірну звитягу «Спартака», який знову повертається на переможну стезю. Але й не можемо не відзначити той факт, що наш прогноз щодо інтриги і цій грі усе ж справдився.

Бомбардир туру: Ігор Шевкунов («Спартак» Валіївка). У шостому турі одразу п’ять гравців відзначилися «дублями», але за сукупною вагою краси та важливості двох голів ми відзначимо саме Ігора. Від самого початку зустрічі було помітно, наскільки заведеним (можливо навіть занадто) та налаштованим на боротьбу є капітан валіївської команди. У підсумку саме він зробив чи не найбільший внесок у перемогу «Спартака» над своїм колишнім колективом. Окремо відзначимо те, що обидва голи Шевкунов створив фактично сам.

Гол туру: Євген Сайко («Lex VSK-СумБуд»). Якщо ми вже знайшли окрему номінацію для Шевкунова, то голом туру ризикнемо визнати перший гол Євгена Сайка. Уваги тут заслуговує не одне лише завершення атаки, а повний розвиток епізоду: відбір м’яча, швидкий перехід в атаку, виведення гравця на ударну позицію, ну і власне виконання.

Помилка туру: Олексій Нагорний («Технологія»). У футзалі вміння воротаря грати ногами та підключатися до атаки є дуже цінним. Але усьому є свій час і своє місце. Хто знає, якби Олексій встиг віддати передачу, а не став прибирати м’яч під себе, то, можливо, усе завершилося б голом у протилежні ворота і ми б мали нагоду для компліментів. А так маємо те, що маємо. За тотальної переваги «Технології» ця помилка на результаті позначитися не могла, крім того, впродовж гри Нагорний зробив кілька непоганих сейвів, але певний осад «привезений» гол залишив.

Коментарі закриті.